Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 04 April, 19:08

Dagens Medicin - 25 mar 20 kl. 15:12

Vården saknar stödDet är viktigt att arbetsgivaren tar sitt ansvar och följer upp hur sjukvårdspersonalen mår. Det säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro. Samtidigt startas ideella initiativ på sociala medier för att motverka att sjukvårdens personal drabbas av psykisk ohälsa..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Vårdförbundets, Sineva Ribeiro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vården, saknar, stöd
UNT - 19 jun 12 kl. 06:51

Tolkar inom vården saknar kompetens

Många tolkar som jobbar inom sjukvården saknar formell kompetens, rapporterar Sveriges Radio. Patienter har bland annat fått fel medicin och diagnoser på grund av felaktiga tolkningar. (TT).

SR - 22 aug 19 kl. 05:10

Demensvården saknar kunskap om sex

Demensvården saknar riktlinjer och förutsättningar för att arbeta med frågor om sexualitet. Problem som kunnat undvikas drabbar både patienter och personal..

Dalarnas tidningar - 26 dec 17 kl. 17:01

Kase är tillbaka i Mora – Djurgården saknar JVM-duo

Mora är i princip skadefritt och får tillbaka David Kase efter fem missade SHL-matcher. Djurgården å andra sidan saknar fler spelare, däribland JVM-duon Marcus Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby..

Skånskan - 27 apr 17 kl. 12:00

Primärvården saknar 266 läkare

SKÅNE Region Skåne har 282 utbildningsplatser för läkare som vill specialisera sig i allmänmedicin. Med det tar upp till sju år innan man är färdig att börja arbeta på en vårdcentral. ERWP.

Skånskan - 18 feb 20 kl. 18:10

Nilsgården saknar bygglov för lägenheter

lövestad Sedan sommaren 2018 har det bott folk i fastigheten Nilsgården, trots att det saknas bygglov för lägenheterna.
Dessutom finns det misstankar om legionellabakterier i vattnet.
Nu kräver Sjöbo kommun ett möte med fastighetsägaren.

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 13 kl. 19:26

Sjukvården saknar pengar

Foto: Bosse Nilsson
Det saknas flera hundra miljoner kronor till sjukvården och kollektivtrafiken i länet. Region Skånes ekonomi har minussiffror.
Som tidningen tidigare rapporterat är Region Skåne på väg mot ekonomiskt underskott när det gäller förra årets ekonomi.

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 19:26

Sjukvården saknar pengar

Foto: Bosse Nilsson
Det saknas flera hundra miljoner kronor till sjukvården och kollektivtrafiken i länet. Region Skånes ekonomi har minussiffror.
Som tidningen tidigare rapporterat är Region Skåne på väg mot ekonomiskt underskott när det gäller förra årets ekonomi.

Expressen - 26 sep 13 kl. 06:48

Kennedy: "Det är vad Djurgården saknar"

Utfryst i Djurgården - och derbyhjälte mot sin förra klubb redan i våras. Kennedy Igboananike, 24, har hittat glädjen igen. Och han ser stora skillnader mellan de båda Stockholmsklubbarna.

Skånskan - 31 aug 16 kl. 21:22

Sjukvården saknar över 420 miljoner

MALMÖ/LUND Skånes universitetssjukvård redovisar nu ett stort beräknat underskott på cirka 428 miljoner, vilket motsvarar 760 tjänster.
Detta trots att det vidtagits en rad olika åtgärder för att dra ner på kostnaden.Men samtidigt anses ytterligare stora besparingar och nedskärningar inte är möjliga i år.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 06:00

Sjukvården saknar över 420 miljoner

MALMÖ/LUND Skånes universitetssjukvård redovisar nu ett stort beräknat underskott på cirka 428 miljoner, vilket motsvarar 760 tjänster.
Detta trots att det vidtagits en rad olika åtgärder för att dra ner på kostnaden.Men samtidigt anses ytterligare stora besparingar och nedskärningar inte är möjliga i år.

Expressen - 23 okt 12 kl. 12:21

Djurgården saknar sjuk Landeskog

Med NHL-forwarden Gabriel Landeskog i laget har Djurgården fyra raka segrar. Men han missar matchen mot Almtuna i kväll. ?

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 16:00

Han är Årets allmänläkarvän

Andreas Thörneby har utsetts till Årets allmänläkarvän av Svenska Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Luft mellan patienter har kortat kötiderna

Med en ny mottagningsmodell för ST-läkare har prostata­cancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg kapat köer och förbättrat arbetsmiljön för alla..

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Fältsjukhuset öppnar 20 vårdplatser

– Det kommer komma ett fåtal under helgen. I nästa vecka kommer vi att fylla upp verksamheten mer och mer, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. I snart två veckor har arbetet med att färdigställa fältsjukhuset i Älvsjö, där covidsjuka patienter som inte behöver....

Dagens Medicin - Igår: 14:51

Svårt bedöma kliniskt värde av nytt medel mot hjärtsvikt

Substansen vericiguat minskade enligt en ny studie risken för kardiovaskulär död eller inläggning på sjukhus hos patienter med hjärtsvikt. Två svenska kardiologer ser preparatet som intressant, men tycker studiens betydelse för klinisk vardag är svårbedömd..

Dagens Medicin - Igår: 14:25

”Epidemin har blottlagt svagheterna i sjukvårdsstyrningen”

I och med coronakrisen krävs ett förbud mot att skattefinansierade privata mottagningar samtidigt får bedriva vård av försäkringspatienter och låta dem gå före, skriver flera debattörer..

Dagens Medicin - Igår: 13:55

”De flesta är väldigt förstående”

Många klädbyten och diskussioner med anhöriga som inte får åka med. Det är några av de saker som dykt upp i ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysals jobb de senaste veckorna. Dessutom håller han sina nästan 15 000 följare på Instagram uppdaterade om covid-19..

Dagens Medicin - Igår: 13:03

Vården uppmanas spara på propofol

Det kommer att bli brist på anestesimedlet propofol under coronautbrottet, tror Stokholms läns läkemedelskommitté, som vill att vården snålar med medlet..

Dagens Medicin - Igår: 12:54

Krislägesavtal aktiveras i Stockholm

Nu är det klart att krislägesavtalet aktiveras för Region Stockholms intensivvårdsverksamhet. .

Dagens Medicin - Igår: 12:02

Läkemedelsinköp samordnas nationellt

Fyra regioner ska samordna läkemedelsinköpen till hela landet. Detta för att säkra läkemedel under den pågående pandemin. .

Dagens Medicin - Igår: 11:38

Stöd för kirurgi vid kroniskt diskbråck

Patienter som haft problem med diskbråck mer än fyra månader fick bättre resultat efter operation än de som fick smärtlindring och rehabilitering, enligt en studie med kanadensiska patienter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.