Expressen > Nyheter

Saturday, 04 April, 00:18

Expressen - 25 mar 20 kl. 15:15

”Kommer allt att sluta med en samlingsregering?”Blir det epidemiologerna som avgör ifall Sverige får en samlingsregering? Det och en hel del annat tas upp i veckans avsnitt av Expressens politikpodd Verkställande utskottet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Expressens, Verkställande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommer allt att slutamed en , samlingsregering
BT - 25 jun 14 kl. 17:31

al-Maliki avvisar samlingsregering

Iraks premiärminister Nuri al-Maliki avvisar förslag om en samlingsregering och hoppas i stället på ett amerikanskt ingripande. Men kraven på en jämnare maktfördelning är stora, och jihadisterna vinner alltmer mark.Utspelet från al-Maliki är ett direkt svar på krav om att landet behöver en samlingsregering för att möta hotet från jihadister.

BT - 25 jun 14 kl. 13:07

Irakledare avvisar samlingsregering

Premiärminister Nuri al-Maliki avvisar förslag om en samlingsregering för Irak. Beskedet kommer samtidigt som terrorgrupper gör gemensam sak.Utspelet från al-Maliki är ett direkt svar på krav om att landet behöver en samlingsregering för att möta hotet från jihadister.

BT - 19 jan 15 kl. 19:20

Ny samlingsregering utsedd i Haiti

En ny samlingsregering har utsetts i Haiti. President Michel Martelly hoppas på så vis kunna undvika ett farligt politiskt vakuum och folkliga protester.De 18 ministrarna och 16 statssekreterarna väntades sväras in inom kort, meddelar presidenten.

DN - 04 feb 11 kl. 09:17

Muslimska brödraskapet kräver nationell samlingsregering

Det bannlysta Muslimska brödraskapet, den rörelse i Egypten som anses utgöra den bäst organiserade oppositionsgruppen, kräver att en nationell samlingsregering tar över makten i landet..

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 11 kl. 15:20

Steg mot samlingsregering i Grekland

Greklands premiärminister Giorgios Papandreou har begått "politiskt självmord" med förslaget om folkomröstning, enligt bedömare. Nu säger regeringen ja till samtal med oppositionen om en samlingsregering och folkomröstningen hänger i luften..

YA - 04 nov 11 kl. 06:30

Samlingsregering Greklands sista chans

Greklands premiärminister Giorgos Papandreou pressas allt mer mot repen. Premiärministerns utspel om en folkomröstning gällande EU:s krisuppgörelse har utlöst en lavin av kritik även inom de egna leden.
Torsdagen präglades av rykten om avgång, nyval och grekisk samlingsregering.

E24 - 08 nov 11 kl. 05:19

Grekland: samtal om samlingsregering fortsÄtter pÅ tisdagen

Samtalen om en grekisk samlingsregering mellan avgående premiärministern Giorgos Papandreou och oppositionsledaren Antonis Samaras "gjorde framsteg" på måndagen. Någon ledare för samlingsregeringen har dock inte utsetts och samtalen kommer att fortsätta på tisdagen..

Nyhetskanalen - 10 nov 11 kl. 04:38

Fortsatta samtal om samlingsregering

Förhandlingarna om en nationell samlingsregering bröt samman sent på onsdagen - men samtalen ska nu återupptas. Avgående regeringschefen Giorgios Papandreou höll ett avskedstal i TV där han önskade sin efterträdare lycka till, men utan att nämna några namn..

NSD - 10 nov 11 kl. 10:22

Samlingsregering diskuteras i Rom

Premiärminister Silvio Berlusconis parti PDL har gått med på att diskutera bildandet av en samlingsregering, uppgav Fabrizio Cicchitto, partiets gruppledare i parlamentet på torsdagen. Enligt Cicchitto har dock inga beslut fattats..

UNT - 10 nov 11 kl. 10:22

Samlingsregering diskuteras i Rom

Premiärminister Silvio Berlusconis parti har gått med på att diskutera bildandet av en samlingsregering, uppgav Fabrizio Cicchitto, partiets gruppledare i parlamentet i dag. (TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Reaktionerna: ”Viktigt att detta diskuteras”

Regeringen vill kunna fatta snabba beslut i coronapandemin – utan att behöva vända sig till riksdagen. Här ger experterna sin bild av förslaget.– Min spontana reaktion är att man måste vara väldigt vaksam när det gäller sådana här saker, säger Anders Sundell, doktor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet..

Expressen - 1 timme sedan

Danmarks ledare sjunger till disken

Dansk tv satsade på allsång under fredagskvällen. Men det var moderna tiders allsång – var och en fick sjunga hemma hos sig själv.Statsminister Mette Frederiksen skrålade för fullt hemma i sitt kök..

Expressen - 2 timmar sedan

Sjuksköterskorna Areem och Aimee döda i corona

Fyra läkare och tre sjuksköterskor har dött i covid-19 i Storbritannien.Trebarnsmammorna Areem Nasreen, 36, och Aimee O'Rourke, 39, är två av dem, skriver Daily Mail..

Expressen - 2 timmar sedan

Man död efter olycka – föll från byggställning

En man i 30-årsåldern dog efter att ha fallit från en byggnadsställning på Östermalm i centrala Stockholm, skriver tidningen Byggnadsarbetaren. Mannen föll mellan 15-20 meter. .

Expressen - 2 timmar sedan

Stenafärja kan bli ett sjukhusskepp

Fartyget Stena Saga som gått i trafik mellan Fredrikshamn och Oslo kan komma till användning på ett nytt sätt.Hytter kan göras om till vårdplatser för coronapatienter.Stena Lines dotterbolag Stena Roro tog över skeppet när linjen lades ner.

Expressen - 3 timmar sedan

Experterna om tuffa kampen mot klockan

En strid ström av coronapatienter – men kurvan är inte lika brant som befarat.Fältsjukhuset vid Östra sjukhuset i Göteborg har inte behövt tas i bruk ännu.Sjukvården i Västra Götaland fortsätter förberedelserna för ett betydligt tuffare scenario.

Expressen - 3 timmar sedan

Rånade matställe under vapenhot

En yngre man rånade på fredagskvällen en snabbmatsrestaurang i östra Malmö. Han hotade personalen med ett vapen och stal kontanter..

Expressen - 3 timmar sedan

Två Kennedys försvunna – sågs senast i en kanot

Robert F Kennedys barnbarn och hennes lille son är försvunna – de sågs senast på en kanot på vattnet, skriver amerikanska medier..

Expressen - 4 timmar sedan

Beirutborna i karantän: ”Bättre under kriget”

BEIRUT. Protesterna mot korruption har skakat Libanon – men nu har de tystnat medan regeringen tagit i med hårdhandskarna mot coronaviruset. Smittan har stängt ner huvudstaden Beirut, något som kriget aldrig lyckades med.

Expressen - 4 timmar sedan

Tre greps efter trafikolycka

Tre män i 20-årsåldern som smet efter en trafikolycka på E6 vid Glumslöv greps på fredagskvällen av polisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.