Nyteknik > Teknik

Saturday, 28 March, 22:10

Nyteknik - 25 mar 20 kl. 14:47

Robotstartup från Lund säkrar 40 miljoner i finansieringSerie A-rundan är säkrad för Cognibotics. Med påfylld kassa hoppas bolaget snart kunna lansera en helt ny och supersnabb plockrobot..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lund, Cognibotics

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robotstartupfrån , Lund, säkrar40 miljoner i , finansiering
YLE - 15 jul 14 kl. 17:00

"Jag hann inte med i Lundéns tankar om sommarteatern"

Raseborgs sommarteater ordnas även nästa år, trots att ledningsgruppen inte längre vill vara med. Det försäkrar Fredrika Åkerö som är ordförande för Västnyländska ungdomsringen. Åkerö medger att hon inte snabbt kunde ta till sig alla nya idéer för framtiden.

Skånskan - 30 maj 16 kl. 12:33

15 000 nya bostäder när snabbtågen kommer till Lund

Lund En central station för den nya höghastighetsjärnvägen, femtio procents statlig finansiering av spårvägen till ESS samt sju cykelåtgärder i centrala Lund. Det blev resultatet av Sverigeförhandlingens överenskommelse med Lund.


Överenskommelsen mellan Lunds kommun och Sverigeförhandlingen innebär också att kommunen förbinder sig att bygga 15 000 bostäder och medfinansierar den nya järnvägen.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 04:00

Jag kräver att utbyggnaden av Stångby på värdefulla åkrar stoppas

I sin iver att tillgodose behovet av bostäder, industrier, köpcentra och liknande har Lunds kommun un­der flera decennier på ett fullständigt ansvarslöst sätt tagit sig rätten att ödelägga stora områ­den av högklassig åkermark. Kön av bostadssökande är förvisso lång och projekt som ESS må vara lovvärda, måhända i motsats till köpladorna på Nova, men det kan ändå aldrig försva­ras att man därmed för all framtid ödelägger värdefulla åkrar. Mark som borde ses som ett lån av framtiden, och som brukats i många generationer, går förlorad.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 12:27

Spårvägen i Lund får 298 miljoner från staten

Lund Trafikverket har idag meddelat att spårvägsprojektet i Lund beviljas 298 miljoner kronor via regeringens satsning på stadsmiljöavtal. Anledningen till att man får pengarna är för att staten vill gå ini och stödja, vad de kallar, hållbara stadsmiljöer. Man ser spårvägen mellan Lund C – ESS som en del av omfattande stadsförnyelse och utveckling i nordöstra Lund.

Skånskan - 08 feb 16 kl. 14:25

Ska in i finansiering av höghastighetståg

Stockholm/Skåne I dag inleds förhandlingen om höghastighetsbanan mellan de tre storstadsregionerna. Tio objekt har pekats ut, varav tre är i Skåne. Klockan 17 lämnas förhandlingsbudet över till Malmö, Lund och Helsingborg.

Expressen - 24 mar 14 kl. 11:48

Lund klar för Varberg - fans med och betalar

Erik Lund är klar för Varbergs Bois. Fansens insamling säkrar tillsammans med en sponsor tillräckligt med pengar för att värva backen. – Det här är jättekul!

Expressen - 03 nov 14 kl. 07:39

Forskare i Lund ska odla blod med betor

LUND. I framtiden kan du vänta dig odlat blod på landets åkrar – forskare vid Lunds Tekniska Högskola har nämligen upptäckt att sockerbetor innehåller hemoglobin och därför kan användas som blodersättningsmedel..

GöteborgsPosten - 23 feb 19 kl. 18:45

Munka-Ljungby säkrar plats ovan strecket efter seger mot Lund Elit

Efter seger, 7–6 efter förlängning, på bortaplan mot Lund Elit står det klart att Munka-Ljungby efter en bra säsong i division 1 södra Götaland i innebandy åtminstone är klart för kval..

BT - 26 feb 14 kl. 16:01

Spanien medfinansiär till ESS i Lund

Spanien kommer att bidra med 90 miljoner euro till den stora forskningsanläggningen European spallation source (ESS) i Lund, meddelar utbildningsminister Jan Björklund (FP) i ett pressmeddelande. Det utgör fem procent av den totala kostnaden på 1,8 miljarder euro, och är den första formellt bindande överenskommelsen om finansiering med de 14 EU-länder som är med i satsningen. - Det pågår diskussioner och förhandlingar som ska landa under våren, säger Eva-Marie Byberg, pressekreterare hos Jan Björklund.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 16:00

Spanien medfinansiär till ESS i Lund


Spanien kommer att bidra med 90 miljoner euro till den stora forskningsanläggningen European spallation source (ESS) i Lund, meddelar utbildningsminister Jan Björklund (FP) i ett pressmeddelande. Det utgör fem procent av den totala kostnaden på 1,8 miljarder euro, och är den första formellt bindande överenskommelsen om finansiering med de 14 EU-länder som är med i satsningen. - Det pågår diskussioner och förhandlingar som ska landa under våren, säger Eva-Marie Byberg, pressekreterare hos Jan Björklund.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Tre miniproblem: Pang! Vart tog det vägen?

Vad är det som peakar? Vad säger formeln på stenen? Och vart tar kiselsyran vägen?

Nyteknik - 14 timmar sedan

Deras saltbaserade system för kylning behöver ingen el

Två vattenbehållare med olika salthalt separeras av ett membran som bara släpper igenom vattenånga. Transporten ger en kylande effekt, och systemet fungerar utan pumpar via kapillärverkan..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Grafik: Rymdskrotens tio i topp

Rymdskrot eller rymdskräp är rester av mänsklig aktivitet i rymden, kvarlämnade i jordens omloppsbana sedan rymdfartens början i slutet av 1950-talet..

Nyteknik - Igår: 17:40

”Uppe på Slussenbron blir storleken verklig”

Den blev drygt en månad försenad, men nu ligger den på rätt plats, Slussens nya guldbro. Ny Tekniks Linda Nohrstedt klev upp på jättepjäsen..

Nyteknik - Igår: 16:15

”Rädda underleverantörer – storföretagen måste betala sina fakturor i tid”

DEBATT. Det är inte rimligt att storföretagen tar chansen att förlänga sina betaltider till 60, 90 eller till och med 120 dagar. Mindre företag får svårt att överleva om de ska agera bank åt storföretag, skriver Svensk industriförening och en rad branschorganisationer..

Nyteknik - Igår: 16:00

350 svenska företag: Ge oss tidpunkt för återstart av industrin

Läget är akut för många underleverantörer till fordonsbranschen. Fredrik Sidahl på FKG fruktar nu för hur industrin ska kunna starta om..

Nyteknik - Igår: 15:26

Supraledare har för första gången hittats i meteoriter

På senare tid har forskarvärlden hittat en rad överraskande beståndsdelar i meteoriter. Det senaste fyndet är små korn av ett supraledande material i två objekt..

Nyteknik - Igår: 14:15

Lista: Bilvärldens mest udda patent

Innovation driver utvecklingen framåt. Bilindustrin har varit bra på att implementera ny teknik, inte minst på senare år. Men för varje prisvinnande idé finns det snilleblixtar som inte riktigt når hela vägen..

Nyteknik - Igår: 13:04

Långt kvar till målet – men bredbandsbygget bromsar in

Takten i den svenska bredbandsutbyggnaden sjunker när den nu i allt högre grad sker i glesbygden. Samtidigt är det en bra bit kvar till regeringens mål om 95 procents tillgång till snabbt bredband 2020..

Nyteknik - Igår: 11:00

”Han säkrade miljarderna – nu måste Northvolt säkra kvaliteten”

Vad beror det på att Peter Carlsson ser ut att lyckas med att dra igång ny svensk batteritillverkning, när andra har gått bet? Ny Tekniks Linda Nohrstedt pekar på tre möjliga orsaker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.