SR > Kultur

Monday, 06 April, 11:03

SR - 25 mar 20 kl. 15:02

Nytt Spotifyprojekt ska hjälpa musikutövare i coronakrisStrömningsjätten startar nu projektet "Spotify COVID-19 Music Relief" ämnat för att ge ekonomiskt stöd till musikbranschen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Spotifyprojekt, Spotify COVID, Music Relief

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, Spotifyprojektska , hjälpa, musikutövarei , coronakris
SVT - 12 apr 18 kl. 10:18

Nytt upprop vill utreda musikutövares villkor

Staten måste skaffa sig en helhetsbild av Sveriges musikliv. Det menar ett tjugotal olika musikorganisationer som inför valet i höst går samman för att förbättra villkoren för musikutövare..

BT - 12 okt 14 kl. 07:38

Ett nytt liv i Borås

I det ännu kala pojkrummet skrattar 14-årige Efraim åt en dubbad version av Mr Bean. Efter flykten från Eritrea har han fått ett nytt hem i en familj i Borås. Efraim anlände med allt han ägde i en plastpåse, men precis som andra ensamkommande flyktingbarn har han ett tungt bagage att bära med sig in i framtiden.

Skånskan - 31 dec 19 kl. 05:30

Gammalt ut och nytt in

Årets sista dag rymmer ofta ett mått av eftertanke. Hur har det gångna året varit? Har förväntningarna uppfyllts eller kommit på skam?

YLE - 03 nov 15 kl. 18:10

Peter Haglund: Ekenäs IF försöker hjälpa till när stadens resurser är små

Det har riktats en del kritik mot hur Raseborgs stad sköter idrottsangelägenheter. Inom fotbollen har man ändå förståelse för stadens börda. Raseborgs stads läge är ansträngt och därför har fotbollsmänniskorna ställt upp så gott som det går, säger Ekenäs IF:s ordförande Peter Haglund.

Kristianstadsbladet - 28 sep 12 kl. 06:30

Bertilsson till nytt proffsstall

Foto: Bosse Nilsson
Han fick sitt internationella genombrott 2012. Nu kan Kristianstadsbladet avslöja att den lovande cyklisten Christian Bertilsson i dagarna skriver på ett kontrakt med ett nytt storsatsande proffsstall.
Team Cykelcity går efter säsongen i graven efter åtta år i svensk och internationell cykelsport.

BT - 03 nov 14 kl. 14:58

Romson hoppfull om nytt klimatavtal

Inom loppet av ett år ska världens länder sy ihop ett nytt globalt klimatavtal vid ett toppmöte i Paris. Miljöminister Åsa Romson ser fram emot mötet med viss tillförsikt.- Jag har förhoppningar, säger hon till TT.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 14:58

Romson hoppfull om nytt klimatavtal

Inom loppet av ett år ska världens länder sy ihop ett nytt globalt klimatavtal vid ett toppmöte i Paris.Miljöminister Åsa Romson ser fram emot mötet med viss tillförsikt. - Jag har förhoppningar, säger hon till TT.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

YLE - 29 aug 13 kl. 05:46

Nytt samarbete ska hjälpa flyktingar och kommuner

Österbottniska kommuner och organisationer ska börja samarbeta i flyktingfrågor. Målet är att flyktingarna ska få det bättre och för kommunerna ska det bli både enklare och billigare att ta hand om dem. Kommunerna i Jakobstadsregionen har samarbetat i flera år med goda resultat.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 13 kl. 18:09

Irland kan hjälpa Sverige till VM

Alla pratar om playoff-platsen. Men Sverige kan fortfarande vinna kvalgruppen och gå direkt till fotbolls-VM. För det krävs en irländsk praktskräll mot Tyskland.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Merce Cunningham gjorde bild av dansen och bilden rörlig

Koreografen Merce Cunningham var en förnyare av dansen och hans inflytande är gigantiskt. Lagom till att han skulle ha fyllt hundra år 2019 släpptes 3D-filmen "Merce Cunningham". Cecilia Blomberg har sett filmen som nu haft svensk premiär-.

SR - 5 timmar sedan

Motvind för kulturtidskrifter i Sverige

Försäljningen av kulturtidskrifter förväntas sjunka drastiskt när litteraturfestivaler läggs ner och sponsorer backar till följd av coronapandemin..

SR - I förrgår: 18:30

Petter Northug och andra corona-covers sprids över nätet

Det blir en del dystra nyheter i coronarapporteringen, men också exempel på sätt att hantera isolering och oro. En ny genre av musik har skapats: corona-covers..

SR - I förrgår: 17:21

Soullegenden Bill Withers är död

Några av historiens mest ikoniska soullåtar kom från Bill Withers ganska korta karriär..

SR - I förrgår: 17:19

Efter inställda Eurovision - SVT lovar en vecka med europeisk schlager

Efter den inställda musiktävlingen i Rotterdam har en variant av Eurovision Song Contest kommer tagits fram. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande..

SR - I förrgår: 16:27

Tidningsutgivarna kritiska till mediestödet på 200 miljoner

Regeringen presenterade idag åtgärder för att stötta en mediebransch i kris, men stödpaketet räcker inte enligt TU..

SR - I förrgår: 16:11

Mediestödet ökar med 200 miljoner

Regeringen skjuter till 200 miljoner, en årlig permanent ökning av mediestödet, detta efter stora intäktsbortfall och annonstapp i branschen..

SR - I förrgår: 12:12

Svenska Akademien ger fem miljoner i coronastöd

Pengarna kommer att gå att söka som arbetsstipendier och stöd för organisationer..

SR - 03 apr 20 kl. 07:30

Svensk konstbok – nu påkostad amerikansk tv-serie: "Overklig känsla"

Det amerikanska storföretaget Amazon har finansierat en tv-serie som bygger på svenske konstnären Simon Stålenhags konstbok. På fredagen är det premiär..

SR - 03 apr 20 kl. 06:30

Ännu inga besked om sommarens festivaler kommer bli av

Även efter att flera stora festivaler i Europa meddelat att de ställer in 2020 så verkar de svenska vilja dröja med besluten om hur sommaren blir..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.