YA > Lokalt

Tuesday, 31 March, 18:56

YA - 25 mar 20 kl. 14:55

Arbetskraft: Brist på äppelplockare när gränser stängsDet är beskärningstider inom äppleindustrin och där brukar man ta in en hel del arbetskraft från andra länder. Trots att en del länder stänger sina gränser är situationen just nu helt okej..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetskraft, Brist, äppelplockarenär , gränser, stängs
DI - Igår: 07:12

Grönsaksodlarna beroende av utländsk arbetskraft – stängda gränser ett problem

Svenska grönsaksodlare är till stor del beroende av utländsk arbetskraft under sommarhalvåret.  ”Men kan de inte ta sig hit riskerar det….

YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

BT - 09 aug 14 kl. 21:00

Ebola får Guinea att stänga gränser

Myndigheterna i Nigerias största stad Lagos vädjar till frivilliga om hjälp i kampen mot ett omfattande ebolautbrott och Guinea stänger sina gränser. Nu avråder svenska UD från resor till de tre värst drabbade länderna. - Vi har brist på personal, jag ska inte ljuga om det.

DN - 05 feb 19 kl. 15:47

”Situationsoberoende fartgränser kan invagga i falsk säkerhet”

REPLIK DN Debatt 29/1. Brist på påkörningsvänliga barriärer och situationsoberoende fartgränser som kan invagga i falsk säkerhet är uppgifter som bör tas i beaktande när frågor om trafiksäkerhet och olyckor diskuteras, skriver Lennart Strandberg, professor emeritus i färdsäkerhet..

YLE - 16 jun 15 kl. 16:34

Ringbanan ska betjäna över språkgränser

I början av juli startar tågtrafiken på Ringbanan. På HRT och VR förbereder man sig för vågen av turister som den nya flygplatsrutten förväntas locka. Ett nytt system ska förebygga problem som orsakas av köld.

ÖstersundsPosten - 09 aug 14 kl. 21:00

Ebola får Guinea att stänga gränser

"Vi har brist på personal, jag ska inte ljuga om det. Och det är därför vi ber om frivilliga, sade Lagos hälsokommissionär Jide Idris på lördagen när han framträdde i ett nigeriansk tv-program.".

DalaDemokraten - 09 aug 14 kl. 21:00

Ebola får Guinea att stänga gränser

"Vi har brist på personal, jag ska inte ljuga om det. Och det är därför vi ber om frivilliga, sade Lagos hälsokommissionär Jide Idris på lördagen när han framträdde i ett nigeriansk tv-program.".

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 10:26

Rättspsyk erkänner brist vid rymning

Den sexbrottsdömde man som rymde från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall är fortfarande på fri fot någonstans utanför Sveriges gränser. Kliniken medger nu att de brast när de lät honom ha tillgång till sitt pass..

UNT - 10 jun 15 kl. 10:24

Rättspsyk erkänner brist vid rymning

Den sexbrottsdömde man som rymde från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall är fortfarande på fri fot någonstans utanför Sveriges gränser..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 10:26

Rättspsyk erkänner brist vid rymning

Den sexbrottsdömde man som rymde från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall är fortfarande på fri fot någonstans utanför Sveriges gränser. Kliniken medger nu att de brast när de lät honom ha tillgång till sitt pass..

Fler nyheter från YA

YA - 3 timmar sedan

Miljonstöd till nätverk för identitetsnäring.

Ett nationellt nätverk för ökad kunskap om lokala förutsättningar för fiske är planen, när EU nu beviljat ett ekonomiskt bidrag med 1,2 miljoner kronor för utveckling av verksamheten fram till år 2021. Navet i nätverket kommer att finnas på Marint centrum i Simrishamn.

YA - 6 timmar sedan

Biblioteket startar hemkörning

Personer som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp kan nu få biblioteksböcker på hemkörning. Den första utkörningen sker den 7 april och ska fylla på bokförrådet till påsken. .

YA - 9 timmar sedan

Politik i coronatider: Halva fullmäktige på plats – diskuterade teknikstrul

Med 25 ledamöter vid bord i glesare rader än vanligt fattade Simrishamns politiker beslut om att tillåta distansmöten även i fullmäktige. Men att det lär krävas mycket slipande på det tekniska var uppenbart – ett digitalt möte i samhällsbyggnadsnämnden förra veckan fick avbrytas på grund av teknikstrul..

YA - 18 timmar sedan

Läsarbild: dramatiskt hav

YA-läsaren fångade dramatiska vågor som tornade upp sig över hamnen i Brantevik i helgen..

YA - Igår: 18:15

Flera brott: Hund attackerades av annan hund – ägaren ofredad och utsatt för stöldförsök

Det började med en attackerande hund och slutade med polisanmälningar om ofredande, försök till stöld och brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter..

YA - Igår: 16:30

Brott: Man greps i en stulen och falskskyltad bil

Bilens registreringsnummer stämde inte överens med bilen de satt på. Det visade sig att bilen var stulen. En man i 20-årsåldern greps av polis..

YA - Igår: 16:17

Stöld: Släp som stulits två gånger återfunnet

Först stals släpet, sedan hittades det och därefter stals det igen. Nu är den täckta släpvagnen återigen upphittad. .

YA - Igår: 16:11

Brott: A-traktorförare körde i 51 genom byn

A-traktorn körde 51 kilometer i timmen och 30 är max. Föraren körde dessutom utan att ha lov till det..

YA - Igår: 15:16

Bilinbrott: Saker för tusentals kronor försvann

Saker för sammanlagt 8 400 kronor försvann vid ett bilinbrott vid Borrby strand i lördags..

YA - I förrgår: 17:30

Hög tid att beskära fruktträdet – Caroline Stenkilsson visar hur

Förra helgen skulle Kiviks musteri haft sin vårkurs i trädbeskärning. En kurs som ställdes in på grund av coronasituationen. Arborist Caroline Stenkilsson delar dock gärna med sig av sina bästa tips för hemmaträdgården..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.