YLE > Finland

Tuesday, 31 March, 18:33

YLE - 25 mar 20 kl. 14:51

THL: 880 konstaterade coronafall i FinlandFram till dagens datum 25 mars hade 880 coronafall bekräftats i Finland, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL i sin dagliga uppdatering av statistiken..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
THL, Finland, Institutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: THL, 880, konstaterade, coronafalli , Finland
Barometern - 2 timmar sedan

Coronafall på äldreboende – skickades till länssjukhuset

En person på ett äldreboende i Nybro har insjuknat i coronaviruset. Nu vårdas personen på länssjukhuset och i dagsläget finns inga andra konstaterade fall inom omsorgen i kommunen. I fredags infördes besöksförbud på grupp- och äldreboenden..

YLE - 16 feb 16 kl. 17:02

THL tror att influensatoppen är nådd

Den här vinterns epidemi har varit kraftigare än de senaste säsongerna. De sjukaste patienterna vårdas på intensivvårdsavdelningar och en del patienter har också avlidit. Nu finns det tecken på att epidemin håller på att mattas av.

YLE - 05 mar 20 kl. 09:53

Fem nya coronafall i Finland - tre av dem i Nyland

Tre nya fall av coronavirus har uppdagats inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, ett fall i Birkalands sjukvårdsdistrikt och ett i Egentliga Tavastland. Det rapporterar Institutet för hälsa och välfärd THL..

YLE - 29 aug 17 kl. 15:06

THL: Tänk på de barn som inte kan ta vaccin

På fredag börjar också vattkoppor inkluderas i det nationella vaccinprogrammet. Alla barn mellan 1,5 och 11 år ska vaccineras i skolor och rådgivningar. Först behövs naturligtvis föräldrarnas tillstånd.

HBL - 28 sep 14 kl. 13:14

THL:s generaldirektör vill rädda barnen

Välfärdsskillnaderna i det finska samhället bekymrar generaldirektör Juhani Eskola på Institutet för hälsa och välfärd, THL. – Speciellt barnen lider när klyftorna vidgas. Det är djupt oetiskt, säger han.

YLE - 13 apr 15 kl. 11:05

THL sparar bort vaccineringsforskning

Effekterna av fjolårets nedskärningar vid Institutet för hälsa och välfärd THL börjar nu synas i verksamheten. Främst är det forskning och rådgivning inom vaccinering och infektionssjukdomar som drabbas. Institutet för hälsa och välfärd THL är bara ett av många statliga verk som har drabbats av den inbesparingsvåg som har dragit över landet de senaste åren.

YLE - 12 sep 17 kl. 08:30

THL: Längre faderskapsledighet får papporna att stanna hemma

Jämlikheten könen emellan främjas bäst genom att förlänga faderskapsledigheten. Det hälsar Institutet för hälsa och välfärd (THL) inför reformen av familjeledigheterna. Regeringen har kommit överens om att inleda en reform av familjeledigheterna.

YLE - 07 mar 13 kl. 14:08

THL vill ha bullerutredning vid Helsingfors-Vanda

Institutet för Hälsa och välfärd THL vill att människor som bor i närheten av Helsingfors-Vanda flygplats ska få säga sitt om flygbullret. Utfrågningar bland invånarna kunde enligt THL kombineras med andra uppgifter, såsom register över läkemedelsbruk och vårdstatistik. Enligt THL kan buller orsaka många slags hälsoproblem, vilket inte utreddes för flygplatsens del i samband med att miljölov i tiderna beviljades för den.

YLE - 05 dec 13 kl. 15:08

Eskola ny generaldirektör för THL

Institutet för hälsa och välfärd, THL, får en ny generaldirektör vid årsskiftet då Pekka Puska går i pension. Han efterträds av THL:s nuvarande överdirektör Juhani Eskola. Eskola är medicine och kirurgie doktor och har verkat som THL:s överdirektör sedan 2009.

YLE - 14 mar 14 kl. 07:24

THL: Många tar fästingvaccin i onödan

Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL är det många som tar fästingvaccinet i onödan. En orsak är att det finns djupt rotade missuppfattningar om att TBE-vaccinet också ger skydd mot borrelios och fästingbett överlag. THL tar årligen emot samtal om att läkarföretag säljer TBE-vaccin också åt sådana som bor utanför riskområdena och som aldrig eller sällan vistas på dessa områden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Camilla får inte längre pendla till jobbet i Sverige - flera tusen arbetstagare i Tornedalen drabbas då gränsen stängs för dem

Arbetspendling har hittills varit tillåten mellan Finland och Sverige, men nu vill regeringen stänga gränsen också för dem. Endast godstrafik ska tillåtas. På Gränstjänsten i Torneå tror man att det här får stora konsekvenser för arbetstagare och företag i regionen..

YLE - 45 minuter sedan

Vårdarnas och de kommunanställdas kollektivavtalsförhandlingar har strandat - fackförbunden vädjar till riksförlikningsmannen om hjälp

Vårdarna och kommunalt anställda är utan gällande kollektivavtal i de exceptionella förhållanden som nu råder i vårt land. Fackförbunden tar inte till strejkvapnet och vädjar redan nu om hjälp utifrån..

YLE - 1 timme sedan

Hur ska man klara jobbet under coronapandemin? Ställ dina frågor om arbetslivet i vår chatt, experter svarar!

Coronapandemin ställer till det på arbetsplatserna, och alla branscher påverkas olika av de restriktioner vi för tillfället lever med. Vilka regler gäller? Hur ska just jag fixa mitt jobb under tiden?

YLE - 1 timme sedan

Hankengäng efterlyser din bästa idé för att rädda Finland ur coronakrisen

I coronapandemins kölvatten följer många utmaningar för bland annat vården, utbildningen och företagen. Arrangörerna bakom det finlandssvenska hackathonet What the Quack? vill jobba för att lösa några av dem..

YLE - 2 timmar sedan

Hjälpen till sjöss kan dröja - båtsäsongen har inletts ovanligt tidigt men Ekenäs sjöräddare är ännu inte redo

Många fritidsbåtar rör sig redan ute på sjön trots att våren knappt börjat. Sjöräddare uppmanar båtförarna att hållas hemma: de som frivilligt hjälper andra i nöd har inte inlett säsongen och undantagstillståndet tär på myndigheternas resurser..

YLE - 2 timmar sedan

Hur länge gäller undantagsläget, hur många testas och borde fler använda munskydd? – här har vi samlat 10 vanliga frågor om coronaviruset

I den här artikeln har vi sammanfattat en del frågor och svar gällande coronaviruset och de undantagsförhållanden som just nu råder i Finland..

YLE - 2 timmar sedan

Kommentar: Att rädda euron kan kräva nytänk också i Finland

I en värld där rationalistiska ekonomiska teorier länge ansetts utgöra de vises sten, är det lätt hänt att man bortser från att verkligheten ofta inte motsvarar teorin, skriver Johan Ekman..

YLE - 3 timmar sedan

Många västnyländska företag riskerar gå omkull

Permitteringar, uppsägningar och konkurser är att vänta i Västnyland. Det visar en snabb undersökning som Västra Nylands handelskammare gjorde på måndagen (30.3) bland medlemsföretagen om hur coronaviruset påverkar verksamheten..

YLE - 3 timmar sedan

Kämpa och samtidigt vara rädd - vårdpersonal förbereder sig för den påförda arbetsplikten

Den beredskapslag som är i kraft till 13 april ger myndigheterna mandat att tvångsinkalla personer med vårdutbildning i åldern 18-67 år. Det finns osäkerhet om vad arbetsplikten i detalj innebär. Hoppas arbetsgivare känner ansvar, fast det mesta nu tycks vara tillåtet, säger vårdfacket Tehys representant i Jakbostadsnejden..

YLE - 4 timmar sedan

Vårdare och kommunalt anställda blir om några timmar utan kollektivavtal: “Vi kommer inte att strejka nu”

Kollektivavtalet för vårdare, lärare och kommunalt anställda löper ut i dag, men många frågor är fortfarande olösta. Både JHL och Super intygar att det inte finns några planer på strejk i coronatider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.