SVT > Inrikes

Wednesday, 08 April, 17:13

SVT - 25 mar 20 kl. 14:50

Statsepidemiologen: ”Stabil situation i Sverige”Totalt cirka 2 500 personer har konstaterats vara smittade av coronaviruset i Sverige hittills. 42 personer bekräftas ha avlidit. Sedan en vecka tillbaka upptäcks mellan 100 och 200 fall dagligen, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. – Vi har för närvarande en stabil situation i Sverige, säger han på onsdagens pressträff..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Anders Tegnell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsepidemiologen, Stabil, situationi , Sverige
Expressen - 05 mar 20 kl. 19:42

Tidigare statsepidemiologen: ”Obehaglig situation”

Tidigare statsepidemiologen Annika Linde var med om både svininfluensan och sars.Hon tycker att Folkhälsomyndigheten borde besluta att elever som vistats i riskområden ska hållas hemma – men oroas mer över smittspridning bland äldre.– Då kommer man få en våldsamt svår situation, säger hon..

Aftonbladet - 25 mar 20 kl. 14:29

Stabil situation trots fler coronafall i Sverige

▸ Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall. Hittills har 2 500 personer bekräftats smittade och 42 personer har….

Blekinge Läns tidning - 25 mar 20 kl. 14:16

Tegnell: För närvarande stabil situation

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall. Hittills är cirka 2 500 personer bekräftat smittade och 42 personer har avlidit, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten..

Aftonbladet - 25 mar 20 kl. 13:04

Tegnell: För närvarande stabil situation

▸ Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall. Hittills är cirka 2 500 personer bekräftat smittade och 42 personer….

NSD - 25 mar 20 kl. 13:09

Tegnell: För närvarande stabil situation

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall..

BT - 25 mar 20 kl. 14:29

Tegnell: För närvarande stabil situation

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall. Hittills är cirka 2 500 personer bekräftat smittade och 42 personer har avlidit, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten..

UNT - 25 mar 20 kl. 14:16

Tegnell: För närvarande stabil situation

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 coronafall..

GöteborgsPosten - 25 mar 20 kl. 14:37

Tegnell: För närvarande stabil situation

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 nya insjuknade i covid-19. Hittills är cirka 2 500 personer bekräftat smittade och 42 personer har avlidit, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten..

YA - 08 jun 17 kl. 22:10

Hilda "otroligt stabil" – men Sverige förlorade ändå

Sverige inledde EM-förberedelserna med att hedersamt förlora mot USA med 0–1 i Göteborg. Den lilla frågan: står Hilda Carlén pall för världsklassmotstånd? besvarades med ett "rungande "ja".

DI - 07 nov 19 kl. 15:04

Olaf Scholz: Tysk ekonomi är stabil och konkurrenskraftig

Den tyska ekonomin är i en stabil situation. Den är mycket konkurrenskraftig och framgångsrik runt om i världen, sa….

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Region Stockholm: Importerad skyddsutrustning undermålig

Det har kommit in partier av skyddsutrustning i Sverige som varit undermålig. Det är produkter som levererats och som inte har varit enligt överenskommen specifikation och som inte håller rätt kvalitet, uppger Region Stockholm till SVT Nyheter..

SVT - 45 minuter sedan

Besked: Två miljoner skyddsmasker klara för leverans

Den svenska hygienproduktillverkaren Essity ställer om delar sin produktion och kan leverera två miljoner skyddsmasker till vården. Den snabba omställningen är möjlig tack vare ett tätt samarbete med foskningsmyndigheten Rise, som kunnat testa och godkänna maskerna rekordsnabbt..

SVT - 1 timme sedan

Inblick i en utmanande tid – så jobbar SVT Nyheter

En på många håll ödslig nyhetsredaktion och korridorer som ekar tomt. Medarbetare indelade i team, många som jobbar hemifrån och nya säkerhetsrutiner för arbete på fältet och vid intervjusituationer. Det är vardag för medarbetarna på SVT och många andra redaktioner i Sverige i coronatider..

SVT - 2 timmar sedan

Tegnell: Vi ser en utplaning och att epidemin kan flytta ut från Stockholm

Det ser ut som att coronaepidemin är på väg att flytta från Stockholm ut i landet menar Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell i dag. – Det sker en avplaning i Stockholm just nu men vi börjar se en viss ökning i resten av landet, säger Tegnell..

SVT - 3 timmar sedan

Mobildata ska hjälpa spåra virusets spridning

Nu ska smittbärarae spåras med hjälp av mobilen. Det är Folkhälsomyndigheten som ska ta hjälp av mobildata för att analysera hur människor har rört sig i Sverige i samband med coronavirusets spridning. Man kommer att få tillgång till informationen från operatören Telia, skriver myndigheten..

SVT - 5 timmar sedan

Vänsterpartiet föreslår: 75 procent lägre hyra

Till följd av pandemin vill vänsterpartiet se ett utökat stöd till de som bor i hyreslägenheter. Bland annat vill V se en fond där hyresgäster kan få upp till 75 procents lägre hyra och ett vräkningsstopp. – Vi riskerar att se en situation där allt från pensionärer till barnfamiljer vräks för att de inte kan betala hyran, säger Jonas Sjöstedt..

SVT - 7 timmar sedan

Stort intresse för korttidsarbete

Intresset för att ansöka om stöd för korttidsarbete var under det första dygnet stort. Över 15 000 ansökningar kom in skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande. Deras webbplats hade cirka 100 000 besökare, vilket vittnar om intresset..

SVT - 8 timmar sedan

Tegnell: 9 av 10 kan vara symptomfria

En stor diskussion den senaste tiden har varit hur många som smittats av covid-19 som är symptomfria. Nu bekräftar statsepidemiolog Anders Tegnell att många inte märker av sjukdomen. – Det finns en del som pekar på att det kan vara 9 av 10 som inte känner så mycket av sjukdomen alls, säger han i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 8 timmar sedan

Tegnell om Trumps utspel: Man ska inte ta det på allvar

”Sverige lider mycket svårt”, enligt USA:s president Donald Trump. Men nu kommer svar på tal. – Man ska inte ta det här på allvar, säger statsepidemiolog Anders Tegnell om uttalandet..

SVT - 9 timmar sedan

”Det är en tragedi för vårt samhälle att man som gammal inte ska ha ett tryggt boende”

Från start har mantrat varit ”Skydda de äldre”. Trots det fortsätter dödsfall inom äldreomsorgen fortsätter att öka. I Region Stockholm, som har flest smittade, har drygt 150 personer på äldreboenden avlidit.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.