Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 30 March, 09:48

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 14:37

Försvarsminister död under fredsförhandlingarSudans försvarsminister Jamal al-Din Omar har avlidit efter en hjärtattack i grannlandet Sydsudans huvudstad Juba, där han deltog i fredssamtal med rebellgrupper, uppger militären. Omar var en av medlemmarna i det militärråd som tog över makten i landet.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Jamal, Din Omar, Sydsudans, Juba

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsministerdöd under , fredsförhandlingar
SR - 22 aug 16 kl. 13:06

Filippinska fredsförhandlingar börjar i Oslo

I dag startar formella fredsförhandlingar i Oslo mellan kommunistrebeller och den filippinska regeringen. Och även om de senaste 25 åren av förhandlingar inte har gett några resultat, så är läget nu annorlunda eftersom parterna känner varandra väl. Det berättar fredsforskaren Colin Walch vid Uppsala universitet..

SR - 29 jun 13 kl. 16:23

Blodig attack i Thailand trots fredsförhandlingar

I morse dödades åtta soldater av en vägbomb i det oroliga södra Thailand. Sedan 2004 har det lågskaliga kriget krävt minst 5 500 människors liv. Detta är den dödligaste attacken sedan fredsförhandlingar inleddes för tre månader sedan..

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 13 kl. 21:02

Nya fredsförhandlingar i Kongo

Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av kraftiga våldsamheter. Beskedet kommer efter att den kongolesiska militären, med uppbackning av den nya FN-styrkan, på sistone fått M23 att backa från staden Goma ? en strategisk seger i striderna mot gerillan..

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 20:59

Nya fredsförhandlingar i Kongo


Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av kraftiga våldsamheter.Beskedet kommer efter att den kongolesiska militären, med uppbackning av den nya FN-styrkan, på sistone fått M23 att backa från staden Goma - en strategisk seger i striderna mot gerillan.Miljontals människor har dött av hunger, sjukdom och våldsamheter i Kongo-Kinshasa sedan 1990, till följd av en lång serie strider om makten i landet..

NT - 06 sep 13 kl. 20:59

Nya fredsförhandlingar i Kongo

Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av kraftiga våldsamheter..

BT - 06 sep 13 kl. 21:02

Nya fredsförhandlingar i Kongo

Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av kraftiga våldsamheter. Beskedet kommer efter att den kongolesiska militären, med uppbackning av den nya FN-styrkan, på sistone fått M23 att backa från staden Goma - en strategisk seger i striderna mot gerillan.Miljontals människor har dött av hunger, sjukdom och våldsamheter i Kongo-Kinshasa sedan 1990, till följd av en lång serie strider om makten i landet..

UNT - 06 sep 13 kl. 20:59

Nya fredsförhandlingar i Kongo

Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av våldsamheter.(TT).

NSD - 06 sep 13 kl. 20:59

Nya fredsförhandlingar i Kongo

Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av kraftiga våldsamheter..

SR - 06 sep 13 kl. 21:25

Nya fredsförhandlingar i Kongo-Kinshasa

Regeringen i Kongo-Kinshasa tänker återuppta fredsförhandlingar med rebellgruppen M23 i nästa vecka för att avsluta en 18 månader lång period av kraftiga våldsamheter..

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 14:49

Kerry manar till fredsförhandlingar

Budskapet under givarkonferensen för Gazas uppbyggnad har varit tydligt: det är dags för ett stopp på Israel-Palestina-konflikten.USA:s utrikesminister sträcker ut handen för nya fredsförhandlingar.
- Vi måste tillbaka till förhandlingsbordet och hjälpa till att fatta svåra beslut, riktiga beslut...

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 14 kl. 14:53

Kerry manar till fredsförhandlingar

Budskapet under givarkonferensen för Gazas uppbyggnad har varit tydligt: det är dags för ett stopp på Israel-Palestina-konflikten. USA:s utrikesminister sträcker ut handen för nya fredsförhandlingar..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Ny bok undersöker myten om storspionen

Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, fördjupar sig ytterligare i spioneriet i den nya boken "Myten om en svensk storspion". Boken, som ligger ute till försäljning nu, är den första i serien "True Spy" och är en skildring av Stig Wennerström,.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ungern röstar om nödlagar

Nya nödlagar är på väg att ge Ungerns regering rätt att styra med dekret på obegränsad tid för att bekämpa coronaviruset. Alldeles för drastiskt, anser kritikerna. Helt naturligt, tycker regeringen.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Lauridsen byter HV71 mot Malmö

Den danske landslagsbacken Markus Lauridsen packar ihop ishockeytrunken och flyttar söderut, men han blir kvar i SHL. 29-åringen, som den gångna säsongen stod för 3 mål och 27 målpassningar i HV71:s tröja, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö. "J.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Börsen inleder svagt upp

Stockholmsbörsen öppnar veckan med svagt stigande kurser. Även de större Europabörserna inleder aningen upp. Efter cirka tio minuters handel har det breda OMXS-indexet stigit med 0,1 procent.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Coronasmittan gör att Skånes kommuner får kremera obegränsat

Allt fler ombokade och nätsända begravningar i smittans spår..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tre av tio väktare inte godkända

Tre av tio väktare är inte godkända – så lyder slutsatsen av länsstyrelsernas granskning av auktoriserade bevakningsföretag år 2018 och 2019. Lagen kräver att alla väktare anställda i bevakningsföretag ska vara godkända av länsstyrelsen – trots det hitt.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Staten kan gå in som ägare i storbolag i kris

Staten kan gå in som ägare i stora företag som är på väg att gå omkull till följd av coronapandemin, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). – Det är absolut en fullt möjlig väg att gå, säger hon i en intervju med tidningen Dagens Nyheter. Hon se.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Jag kan aldrig göra något halvhjärtat”

Nu fyller Valentina Lizana Wallner 30 år..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rififikupp mot bank i industriområde

Danske bank i Sisjöns handelsområde, söder om Göteborg, utsattes under natten till måndagen för en så kallad rififikupp. Tjuvarna har rest en stege mot bankens vägg och sedan tagit sig in genom taket. För att ta sig från ett låst utrymme till ett andra.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Intensivvårdsbehovet ökar dramatiskt”

Sjukvårdsbehovet i Stockholm ökar snabbt dag för dag, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i region Stockholm, till SR Ekot. – Vi ser också att intensivvårdsbehovet ökar dramatiskt, och det går snabbt nu. Fortsatt ligger dock vården steget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.