SVT > Utrikes

Wednesday, 08 April, 18:03

SVT - 25 mar 20 kl. 14:35

Rysk folkomröstning om Putin skjuts uppDen planerade folkomröstningen där ryska folket ska avgöra om president Vladimir Putin ska få möjlighet att behålla makten till 2036 skjuts upp, rapporterar flera nyhetsbyråer. Orsaken är spridningen av coronavirus..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Putin, Vladimir Putin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, folkomröstningom , Putin, skjutsupp
Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 08:00

Frågan om folkomröstning kan skjutas upp

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Miljöpartiet kommer att lägga ner sina röster när folkomröstningen om ett köpcentrum i Hammar avgörs i fullmäktige i?dag. En av orsakerna är C4 Shoppings polisanmälan mot initiativtagarna.

YLE - 01 jun 16 kl. 16:05

Folkomröstning om Nato delar SFP:s ordförandekandidater

Kandidattrion är rörande enig om det mesta, så det är frågan om publiken i Borgå får någon egentlig vägkost när det gäller de politiska skillnaderna mellan kandidaterna. Såväl i fråga kritiken av den sittande regeringens integrationspolitik som i frågor som berör vårdreformen är kandidaterna påfallande eniga. De tre som kandiderar för ordförandeposten inom Svenska Folkpartiet träffades i Borgå på tisdag kväll.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 17:42

Spänd väntan på Krims folkomröstning

Medan omvärlden väntar spänt på söndagens folkomröstning på Krim, pågick i elfte timmen försök mellan USA och Ryssland att tona ned spänningarna. Men gnistan av hopp slocknade snabbt.
De bägge stormakternas utrikesministrar John Kerry och Sergej Lavrov möttes i dag i London för att i sista stund försöka hitta en lösning.

BT - 14 mar 14 kl. 17:53

Spänd väntan på Krims folkomröstning

Medan omvärlden väntar spänt på söndagens folkomröstning på Krim, pågick i elfte timmen försök mellan USA och Ryssland att tona ned spänningarna. Men gnistan av hopp slocknade snabbt. De bägge stormakternas utrikesministrar John Kerry och Sergej Lavrov möttes i dag i London för att i sista stund försöka hitta en lösning.

YLE - 16 maj 17 kl. 11:07

Kronoby bordlade rådgivande folkomröstning

Motionen om en rådgivande folkomröstning bordlades i kommunstyrelsen i Kronoby. Förslaget var att det ska ordnas en omröstning om landskapstillhörigheten. I februari 2017 röstade kommunfullmäktige i Kronoby nej till ett förslag om att byta landskap.

SR - 07 maj 14 kl. 17:16

Putin vill skjuta upp folkomröstning i Ukraina

Separatisterna i östra Ukraina bör skjuta på söndagens planerade folkomröstning om självständighet, säger Rysslands president Vladimir Putin..

YLE - 07 mar 13 kl. 05:57

Ledande politiker vill inte ha folkomröstning om kommunreformen

En folkomröstning om de reformförslag som presenterades i metropolutredningen får ett svalt mottagande hos ledande kommunalpolitiker. Det här visar Yle Huvudstadsregionens rundringning till beslutsfattare i Esbo, Vanda, Kyrkslätt och Grankulla. Tidigare har stadsstyrelsens ordförande i Helsingfors, Tatu Rauhamäki (Saml) sagt att det borde ordnas en folkomröstning i frågan.

SR - 29 sep 14 kl. 21:11

Folkomröstning om Kataloniens självständighet skjuts upp

Spaniens författningsdomstol har ställt in regionen Kataloniens planerade folkomröstning om självständighet. Domstolen anser att det är oklart huruvida folkomröstningen strider mot spansk grundlag, rapporterar AFP..

YLE - 31 jan 13 kl. 08:08

Folkomröstning delar fullmäktige - SFP emot

Åsikterna om en folkomröstning gällande kommunsammanslagningar i huvudstadsregionen går i sär. Stadsstyrelsens ordförande i Helsingfors, Tatu Rauhamäki (Saml) föreslog förra veckan att det borde ordnas en rådgivande folkomröstning med alternativen metropolförvaltning eller sammanslagning av kommuner. Den andra tungviktaren inom Helsingforspolitiken - fullmäktigeordförande Mari Puoskari (Gröna) ställer sig nu bakom Rauhamäkis förslag.

Kristianstadsbladet - 25 okt 13 kl. 08:30

Folkomröstning kan kosta en halv miljon

En eventuell kommunal folkomröstning i Bromölla beräknas kosta ungefär en halv miljon kronor. Utöver det tillkommer kostnader för tryck och distribution av röstsedlar och röstlängder.
I tisdags lämnades namnlistor för en folkomröstning om arrangemangshallen över till kommunen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Bernie Sanders hoppar av presidentvalskampanjen

Bernie Sanders, den ene av de två kvarvarande i racet om att bli demokratiska partiets kandidat i höstens presidentval, hoppar av. Det skriver flera medier..

SVT - 6 timmar sedan

Johnson får behandling av ledande lungspecialist

Boris Johnson har spenderat två nätter i intensivvård på Guy´s and St Thomas sjukhus i London. Där får den brittiske premiärministern den bästa möjliga vården som går att få i landet. Landets ledande lungspecialist Dr Richard Leach leder det vårdteam som behandlar Johnson, skriver The Telegraph..

SVT - 10 timmar sedan

Varför tar Trump upp Sverige?

Trumps gjorde flera utspel under sina dagliga presskonferens natten till tisdag. Bland annat kommenterade han Sveriges coronastrategi. SVT:s utrikesreporter reder ut vad det handlar om..

SVT - 10 timmar sedan

Långa köer när Wisconsin höll primärval

Trots uppmaningar till befolkningen om att hålla sig hemma genomförde den amerikanska delstaten Wisconsin sitt planerade primärval på tisdagen..

SVT - 17 timmar sedan

USA kan pausa betalningarna till WHO

USA:s president Donald Trump är starkt kritisk mot världshälsoorganisationen WHO. Nu överväger han att pausa USA:s betalningar till organisationen. – De borde ha vetat hur det skulle bli.

SVT - 21 timmar sedan

1400 nya dödsfall i Frankrike – nu över 10 000 fall totalt

Under tisdagen gick antalet bekräftade dödsfall till följd av covid-19 i Frankrike upp till över 10 000. Det är det fjärde landet som passerar den gränsen efter Italien, Spanien och USA..

SVT - Igår: 16:42

Norge ska öppna förskolor och grundskolor

Norska förskolor öppnar igen den 20 april och grundskolans klasser 1 till 4 öppnas den 27 april, meddelar den norska statsministern Erna Solberg vid en pressträff enligt NRK..

SVT - Igår: 15:29

Låg- och mellanstadieskolor i Danmark kan öppna igen

I Danmark ska låg- och mellanstadieskolor förmodligen börja öppna från den 15 april. Beskedet kom sedan antalet sjukhusinlagda patienter minskat för femte dagen i rad i landet. Fredrik Holm Koch tror att sonen Viggo ser fram emot att komma tillbaka till förskolan.

SVT - Igår: 11:30

Här är länderna som börjar lätta på restriktionerna

Coronaviruset har fått länder att vidta kraftiga åtgärder. Flyg har stoppats, affärer har stängts och människor hålls inlåsta. Men nu kan det snart förändras på en del håll.

SVT - Igår: 13:28

Wuhan vaknar efter karantänen

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.