SR > Kultur

Tuesday, 07 April, 05:53

SR - 25 mar 20 kl. 14:34

Ny ungersk medielag hotar journalister med fängelseEnligt kritiker ger det nya lagförslaget premiärminister Orbán möjligheten att ta ett allt fastare grepp om landets press- och yttrandefrihet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Orbán

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ungersk, medielag, hotar, journalistermed , fängelse
SR - 08 jan 11 kl. 00:34

Ungersk medielag kan komma ändras

Ungerns premiärminister Viktor Orban kan tänka sig att göra ändringar i landets kontroversiella medielag, men bara om lagen bryter mot EU:s regler. Det framkom efter att han i går träffat EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso..

UNT - 19 jan 11 kl. 11:53

EU-protest mot ungersk medielag

Ungerns premiärminister Viktor Orban möttes av protester mot landets nya medielag när han talade i EU-parlamentet i Strasbourg. Inte bara i en mängd debattinlägg, utan också i en symbolisk aktion..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 11 kl. 18:04

Ändringar i ungersk medielag

Ungern gick på måndagen med på att ändra i den kontroversiella medielag som kastat en skugga över landets övertagande av EU-ordförandeskapet vid årsskiftet. Jonathan Todd, talesperson för EU-kommissionären Neelie Kroos, sade efter samtal med ungerska experter att Ungern kan lämna in ett första utkast till förändringar på torsdag. ?

SvD - 05 mar 11 kl. 02:00

Kina hotar journalister

Kinesisk polis har hotat med att dra in visumen för utländska journalister som försöker bevaka ?Jasminprotester?. För första gången på länge förbjuder myndigheterna rapportering från centrala platser....

NT - 03 jan 11 kl. 10:28

Ny ungersk medielag stoppar Ice-T

Gansgstarapparen Ice T:s låt "Warning, it's on" har stoppats av ungerska myndigheter. Det är landets nyinstiftade Nationella myndighet för medier och kommunikation som har stoppat låten, skriver Dagens Nyheter. Radiostationen Tilos utreds för att ha spelat singeln, och därmed har den kritiserade myndigheten inlett sitt arbete med att kontrollera medierna.

BT - 07 jan 11 kl. 15:16

Ungersk medielag i blåsväder

Ungerns premiärminister Viktor Orban är beredd att ändra den omstridda nya medielagen om EU-kommissionens granskning visar att den bryter mot EU:s regler. Men vi ger inte efter för kampanjer eller påtryckningar, säger han. (TT)
.

SVT Debatt - 17 sep 13 kl. 05:43

Ask måste ta tag i hoten mot förtroendevalda och journalister

ETT ÖPPET SAMHÄLLE Kommunalråden i SVT:s serie Kommunpamparna vittnar om upprepade hot i tjänsten ? och på tidningen Corren stegar män ogenerat in på redaktionen och hotar journalister. I somras uppmanade vi justitieminister Beatrice Ask att ta fram ett förslag till lagstiftning om Hot mot demokratin.

Resume - 10 sep 14 kl. 11:52

Tillsätter utredning om hot mot journalister

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) tillsätter en utredning om hot mot journalister.Hon vill införa hårdare straff för dem som hotar journalister och andra som har jobb som anses viktiga för demokratin, uppger Ekot..

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 11 kl. 14:44

Ungersk lus hotar granskog

En ny fruktad insekt gäckar skogsägare i Sydsverige. Den ungerska gransköldlusen har redan drabbat 1 000 hektar granskog i Skåne och nu fruktar experter att den etablerar sig längre uppåt landet..

FriaTider - 08 mar 14 kl. 17:07

”SD har en våldsverkargren som hotar tjänstemän”

I en paneldebatt under Mediedagarna i Göteborg förklarade Henrik Arnstad att SD har en ”våldsverkargren” som hotar journalister, tjänstemän och politiker..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Kulturutövare tipsar: Så klarar du tristessen

Vad kan man göra för att må bra och få tiden att gå i en coronabegränsad tillvaro? Vi har bett kulturutövare ge sina bästa tips för att klara corona..

SR - 10 timmar sedan

Junibacken varslar 50 om uppsägning

Upplevelsehuset Junibacken i Stockholm varslar 50 medarbetare om uppsägning. Beslutet fattas av ekonomiska skäl sedan verksamheten stängt och intäkterna upphört..

SR - 11 timmar sedan

Revolt mot ett virus – Camus i coranasmittans tid

Ett osynligt virus och en statistisk kurva är abstrakt, men att tvätta händerna och känna en hostning leta sig upp genom luftstrupen är konkret. Kulturredaktionens Olof Åkerlund tar i denna krönika Albert Camus ”Pesten” till hjälp för att fundera över vårt tänkande i coronatider, samt över hur vi gör revolt mot något som inte syns..

SR - 13 timmar sedan

Konsumentvägledare: Då får du pengarna tillbaka

Fler och fler evenemang ställs in på grund av coronaviruset, och många kulturbesökare står med en biljett som inte längre gäller. Men vad kan man förvänta sig för ersättning från arrangören?.

SR - 15 timmar sedan

Bokcirkeldags: Med brottsoffrets blick på romanerna

Fyra bokcirklar i Värmland och Närke läser nu de fyra nominerade böckerna till Sveriges Radios Romanpris. Bokcirkeln från Brottsofferjouren i Östra Värmland hittar både offer och förövare i de fyra nominerade böckerna till Sveriges Radios Romanpris..

SR - 17 timmar sedan

Massiv ökning av antalet arbetslösa inom kulturbranschen

Under mars månad har nästan 1500 personer inom kultur- och mediesektorn skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen, visar nya siffror som Kulturnytt tagit del av..

SR - 17 timmar sedan

Spotify går in med pengar till Musikerförbundet

Spotify går in med ekonomiskt stöd till Musikerförbundets krisfond för artister under coronapandemin..

SR - 17 timmar sedan

Svårare att fälla för muta i framtiden

I mars kom Högsta Domstolen med sin dom i ett uppmärksammat mutåtal mot Föreningen svenska tonsättare och Föreningen Sveriges kompositörer och textförfattare, samt tre myndighetsföreträdare..

SR - 23 timmar sedan

Merce Cunningham gjorde bild av dansen och bilden rörlig

Koreografen Merce Cunningham var en förnyare av dansen och hans inflytande är gigantiskt. Lagom till att han skulle ha fyllt hundra år 2019 släpptes 3D-filmen "Merce Cunningham". Cecilia Blomberg har sett filmen som nu haft svensk premiär-.

SR - Igår: 05:30

Motvind för kulturtidskrifter i Sverige

Försäljningen av kulturtidskrifter förväntas sjunka drastiskt när litteraturfestivaler läggs ner och sponsorer backar till följd av coronapandemin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.