DN > Utrikes

Tuesday, 31 March, 08:45

DN - 25 mar 20 kl. 14:31

Röda korsets ska samordna frivilliginsatser i GöteborgGöteborgare som vill hjälpa till under coronakrisen kan nu höra av sig till Röda korset..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Göteborg, Röda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röda, korsetsska , samordna, frivilliginsatseri , Göteborg
Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Frivilliginsatser räcker inte till för frikyrkans kärnverksamhet

Lars Fränne förnekar i Dagen 5/7 att frikyrkan skulle befinna sig i någon allvarlig kris. Hans inlägg är ett svar på min debattartikel 14/6 om att frikyrkan skulle behöva ett ordentligt krismedvetande. Fränne och jag har uppenbarligen olika kyrkosyner.

YLE - 16 sep 14 kl. 11:33

Röda Korsets första ebolaklinik vårdar nu patienter

Röda Korset har nu tagit emot de första ebolapatienterna på sin nya klinik i Sierra Leone. Kliniken kan ta emot högst 60 patienter åt gången. Ebolakliniken öppnade i lördags och är Röda Korsets första genom tiderna.

NSD - 27 maj 13 kl. 06:00

De fick Röda Korsets utmärkelser

Röda Korsets Bodenkrets har tilldelat Majken Isaksson och Anna-Greta Lindström utmärkelser för förtjänstfullt arbete inom Röda Korsets verksamhet..

YLE - 29 sep 15 kl. 12:52

Hot mot Röda korsets sorteringscentral i Vasa

"Lås in de asylsökande i byggnaden och tänd på." Ett sådant hot har riktats mot gamla busstationen i Vasa där Röda korset sorterar donationer just nu. Polisen är inkopplad.

YLE - 15 okt 15 kl. 05:59

ÅUCS nya cancercenter ska samordna vården i tre sjukvårdsdistrikt

Egentliga Finlands, Satakunta och Vasa sjukvårdsdistrikt samt Åbo universitet har grundat ett gemensamt cancercenter. Målet med cancercentret är att förenhetliga vårdtillgången, men också förenhetliga kvaliteten på cancerbehandlingarna samt samordna all den cancervård och forskning som genomförs i dessa tre sjukvårdsdistrikt. Verksamheten på cancercentret ska inledas redan i höst.

Skånskan - 11 nov 16 kl. 06:00

Droghandel drabbar Röda Korsets butik

MÖLLEVÅNGEN Hotade förskoleföräldrar och otrygghet i och kring den så kallade knarkrondellen på Kristianstadgatan – nu begär även Röda Korset hjälp mot droghandeln.
”Vi känner oss vanmäktiga inför situationen!” ERWP.

YLE - 22 aug 17 kl. 06:06

Röda Korsets frivilliga fortsätter att erbjuda krishjälp på Salutorget

Finlands Röda Kors fortsätter att ge psykiskt stöd på Salutorget i Åbo i alla fall fram till fredag. Röda Korsets frivilliga har deltagit i krisarbetet sedan fredagens knivattack, där två personer dog och åtta skadades. De frivilliga, som har fått utbildning för att kunna ge mentalt stöd, har jobbat på kriscentralen på ÅUCS, på Salutorget och kristelefonen.

NSD - 07 mar 11 kl. 06:00

Röda Korsets årsstämma i Boden

Röda Korsets Bodenkrets har genomfört sin årsstämma..

SVT - 22 mar 11 kl. 14:53

Färdigstickat för Röda Korsets syjuntor

Insamlingarna till Japans nödlidande har nu kommit igång på allvar och hittills har 1,5 miljoner kronor samlats in. Men en av organisationens tidigare stöttepelare, syjuntorna som stickade varma kläder till katastrofoffren, är borta sedan februari i år. Medverkande: Kerstin Sandström Röda Korset Kolmårdskretsen Inger Karlsson ordf Röda Korset Kolmårdskretsen 1 Ingela Holmertz chef Röda Korsets nationella verksamhet Gunilla Österqvist Röda Korset Kolmårdskretsen Mikko Lindskog reporter Magnus Svensson fotograf/redigerare.

SR - 28 apr 11 kl. 10:48

Föräldrar måste samordna stöd själva

Föräldrar till barn med funktionsnedsättning behöver bättre hjälp med att samordna stödet från till exempel kommun och landsting, visar en granskning som Riksrevisionen har genomfört. Trots flera satsningar är det fortfarande föräldrarna som bär huvudansvaret för kontakten när det gäller till exempel skola, rehabilitering och vårdgaranti. Konsekvensen av detta kan bli att föräldrarna får högre sjukfrånvaro, blir arbetslösa eller till och med förtidspensionerade..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Östersund

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt utomhus i centrala Östersund. Larmet inkom vid halv ett, natten mot tisdag..

DN - 1 timme sedan

Coronaviruset stoppar körkort – 8.000 prov avbokas

Det blir tufft för dem som hade räknat med att ta körkort till sommaren. Trafikverket har på grund av coronaviruset stängt all ny bokning….

DN - 3 timmar sedan

Misstänkt samband mellan flera rån i Göteborg

Sammanlagt fyra personer rånades vid tre olika rån i Göteborg under natten mot tisdagen..

DN - 8 timmar sedan

Elva italienska läkare döda på två dagar

Ytterligare elva läkare har avlidit sedan de smittats med coronaviruset. Dödsfallen har ägt rum under de senaste två dagarna och sammanlagt….

DN - 11 timmar sedan

Dua Lipa jämför sig med futurism men blir mest kitsch

När den brittiska popsångerskan Dua Lipa jämför sig med experimentell futurism blir det bara för dumt, även om hon gör nostalgisk lättdisco….

DN - 13 timmar sedan

Första dödsfallet i Syrien

Helgedomar i Damaskus misstänks vara stora smitthärdar för det nya viruset..

DN - 13 timmar sedan

SHL kan ändra på licensreglerna: ”Måste göra nåt”

På grund av coronaviruset kan licensreglerna i SHL ändras. Det bekräftar Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson för SVT. –.

DN - 14 timmar sedan

Reinebo om OS-beskedet: ”Rimlig och bra lösning”

OS kommer att avgöras 23 juli–8 augusti 2021. Enligt SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo var det de enda rimliga alternativet. – Idrott som….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.