Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 28 March, 09:48

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendiumSvenska Filmakademins stipendium till minne av Kurt Linder tilldelas 2020 till filmfotografen Lisabi Fridell, som bland annat prisas för sitt berörande bildspråk i filmer som "And then we danced" och "Nånting måste gå sönder". Ur motiveringen: "Hon insp.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Filmakademins, Kurt Linder, Lisabi Fridell, And, Nånting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmfotograffår , Filmakademins, stipendium
Sydsvenskan - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Svenska Filmakademins stipendium till minne av Kurt Linder tilldelas 2020 till filmfotografen Lisabi Fridell, som bland annat prisas för sitt berörande bildspråk i filmer som "And then we danced" och "Nånting måste gå sönder". Ur motiveringen: "Hon insp.

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:25

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Svenska Filmakademins stipendium till minne av Kurt Linder tilldelas 2020 till filmfotografen Lisabi Fridell, som bland annat prisas för sitt berörande bildspråk i filmer som "And then we danced" och "Nånting måste gå sönder"..

SmålandsPosten - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Barometern - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Blekinge Läns tidning - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Sydöstran - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Kristianstadsbladet - I förrgår: 14:23

Filmfotograf får Filmakademins stipendium

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 12 kl. 10:31

Filmfotograf död

Filmfotografen Mac Ahlberg har avlidit, skriver DN. Han var född i Ängelholm och växte upp i Göteborg. Tidigt i karriären, som filmfotograf på Sveriges television, var han med och gjorde den uppmärksammade filmatiseringen av Pär Lagerkvists roman Gäst hos verkligheten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Keyyo inredningsfixar för trångbodda

Går det att bo bakom ett duschdraperi – på fem kvadrat? Så ser verkligheten ut för många unga i bostadsbristens Sverige. I en ny SVT-serie ser komikern Keyyo och trillingsnickarna till att det åtminstone blir mysigt och praktiskt.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Färre åker elsparkcykel – företagen pausar

Vi uppmanas att stanna hemma och dra ner på våra sociala aktiviteter och kontakter. När behovet av att snabbt ta sig runt i städerna minskar tvingas elsparkcykelföretagen att bromsa. Om du tycker dig ha sett färre elsparkcyklar ute på gatorna på sistone.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ny stor skada på barriärrevets koraller

Stigande havstemperaturer har orsakat den tredje stora korallblekningen på fem år i Stora barriärrevet. Australiens regering har kritiserats för att gynna kolindustrin snarare än att begränsa klimatförändringarna. Det världsarvsskyddade Stora barriärrev.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Kif Örebro permitterar spelare och personal

Herrarna har redan gjort det. Nu väljer även Örebros fotbollsdamer att korttidspermittera personal, spelare och ledare. Beslutet gäller alla spelare och tränare i A- och F19-laget från och med den 1 april och är en åtgärd för att mildra de ekonomiska ko.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Körsbärsblommorna kommer tillbaka nästa år”

De bekräftade coronafallen ökar i mångmiljonstaden Tokyo och guvernören Yuriko Koike uppmanar människor att hålla sig hemma. Trots att körsbärsträden står i blom. Körsbärsblomningen – sakura – är en lika central del av den japanska folksjälen som sill o.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Konstnär pryder bergvägg med coronabudskap

De senaste kvällarna har toppen av det 4 478 meter höga berget Matterhorn, på gränsen mellan Schweiz och Italien, fått en ny skepnad. Bergstoppen pryds numera av gigantiska budskap och bilder projicerade med hjälp av strålkastare, i syfte att lätta upp.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Viking Line återupptar frakttrafik

Rederiet Viking Line har ställt in all persontrafik mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland på grund av coronakrisen. Men från och med tisdag nästa vecka återupptas trafiken för frakttransport, bland annat med mat och mediciner. Fartyget Rosella kommer.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Vår by är full av ärr”

Augustprisade Lina Wolff skriver brev till Victoria Benedictsson om barndomsbyn Hörby..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Lina Wolff är ny medarbetare på HD:s kultursidor

Den Augustprisade författaren inleder med en essä om Victoria Benedictsson..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fotbollsdrömmen blev egen tränarkarriär

Jakub Jakoubek bytte de småländska skogarna mot Kullahalvön. Men passionen för fotboll tog han med sig. Nu har han fullt fokus på träningen för barn- och ungdomar i HBK..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.