Nyteknik > Teknik

Friday, 10 April, 20:14

Nyteknik - 25 mar 20 kl. 14:20

Permitterad SAS-personal utbildas till vårdenPermitterad personal från näringslivet bygger en beredskapspool som ska avlasta vården. ”För att vara att förberedda ifall det värsta händer. Jag hoppas att den aldrig kommer behöva användas”, säger Fredrik Hillelson, vd för Novare..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
SAS, Fredrik Hillelson, Novare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Permitterad, SAS-personal, utbildastill , vården
SR - 30 mar 20 kl. 14:35

Vårdutbildning för SAS-personal startar idag

Hur ska sjukvården hantera situationen om - eller när - man får en stor anstormning av mycket sjuka patienter? Idag startar Sophiahemmet i Stockholm en snabbkurs för korttidspermitterade SAS-anställda som ska skolas om för att hjälpa till inom vården. Hör hela intervjun på P1 Morgons programsida..

Aftonbladet - 01 apr 20 kl. 20:51

Här omskolas SAS-personal – till att jobba inom vården

▸ Det råder ett överskott på flygplanspersonal – samtidigt som vården går på knäna..

BT - 13 jun 14 kl. 09:24

Fler morötter i vården

Förändra arbetssättet. Varje sommar har Säs problem att hitta tillräckligt med personal. Ofta slutar det med väldigt dyra nödlösningar.

SmålandsPosten - 16 nov 18 kl. 05:30

Så kan bristen på tandläkare lösas

Bristen på personal inom tandvården är oroande och välkända. Det riskerar att urholka den höga kvaliteten och skapa en mer ojämlik tandhälsa, skriver fem representanter från företaget Praktikertjänst..

Nyan - 07 apr 20 kl. 13:22

Nya kurser ska stärka vården

Högskolan på Åland har nu öppnat anmälan till uppfräschningskurser för utbildad vårdpersonal som arbetar inom andra branscher.
Även personer helt utan vårderfarenhet eller utbildning ska kunna gå grundläggande kurser i omvårdnad för att stärka upp bemanningen inom vårdsektorn under covid-19-pandemin. Erika Boman, programansvarig på högskolans sjukskötarutbildning, ligger bakom idén.

DN - Igår: 11:51

Nu utbildas hotell- och restaurangpersonal för uppdrag inom vården.

Efter en lyckad vårdutbildning för SAS permitterade personal ska nu även hotell- och restaurangpersonal kliva in som vårdarbetare. .

SVT Debatt - 22 nov 13 kl. 06:00

Kriminalvården är på väg mot nya tragedier

KRIMINALVÅRD Under min tid som häktesbesökare från Röda Korset har jag aldrig genomgått en säkerhetskontroll. Det var aldrig tal om att titta i mina fickor eller passera genom metallbågen vid ingången till häkteskorridoren. Sedan mordet på kriminalvårdaren Karen Gebreab hösten 2011 har rädslan över säkerhetsbristerna ökat bland de anställda inom myndigheten.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 09:36

Sommaren blev dyr för vården

Sjukvården i bland annat Kristianstad och Hässleholm hade en hög belastning i sommar. Övertid vid extrapass, ersättning för semesterflytt och bemanningsföretag fick lösa problemet. Hittills har det inneburit en kostnad på 12,3 miljoner kronor.

YLE - 04 nov 14 kl. 13:16

De menlösas, håglösas och sinnessvagas ödegård

Den här gången är jag inte beväpnad med pilbåge eller hemgjorda shuriken (kaststjärnor) utan diverse kameror. För säkerhets skull har jag med mig Lisen Julin som är fotograf och ”urban explorer”. Jag är nämligen bättre på hemgjorda kaststjärnor än på att plåta bilder…
Öde hus Det här är en serie om öde hus och ställen där vi besöker allehanda platser som Gud och samhället glömde bort.

YLE - 05 nov 14 kl. 13:13

De menlösas, håglösas och sinnessvagas ödegård

Den här gången är jag inte beväpnad med pilbåge eller hemgjorda shuriken (kaststjärnor) utan diverse kameror. För säkerhets skull har jag med mig Lisen Julin som är fotograf och ”urban explorer”. Jag är nämligen bättre på hemgjorda kaststjärnor än på att plåta bilder…
Öde hus Det här är en serie om öde hus och ställen där vi besöker allehanda platser som Gud och samhället glömde bort.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

VW: Därför är prestanda viktigt för laddhybrider

Genom att fokusera på hög prestanda tror sig Volkswagen kunna locka fler kunder att välja laddhybrider framöver. "Det här är ett sätt att göra elbilar mer attraktiva", säger drivlinechefen Kai Philipp..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:13

Växande problem med Takatas krockkuddar

Toyota återkallar ytterligare omkring 1,6 miljoner bilar i USA eftersom de är utrustade med krockkuddar vid framsätets passagerarsida som kan vara farliga. Totalt har därmed Toyota återkallat 4,7 miljoner bilar i USA med krockkuddar tillverkade av japanska Takata..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:32

Stort rymdkontrakt till Trollhättan

GKN Aerospace i Trollhättan har fått sitt största utvecklingskontrakt för rymdprojekt – motordelar till Europas nya rymdraket Ariane 6..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 11:29

Första elvägen igång

Idag, tisdag, testkör Scania och Siemens världens första elväg på E16 utanför Gävle..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 12:18

Honda Jet godkänd i Europa

Honda Jet HA-420 är nu typgodkänd av europeiska flygsäkerhetsorganet EASA. En första order på det lilla affärsflygplanet har tecknats i Tyskland..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 13:56

Grusmolnet gör maskinen smartare

NCC räknar med att kraftigt kunna sänka utsläppen av växthusgaser genom att koppla upp maskinerna i sina grustag..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 15:22

”Ge miljökraven tyngd i valet av it-lösning”

DEBATT. Stora it-användare står för två procent av världens utsläpp av växthusgaser. Det är i nivå med flygets totala miljöpåverkan.

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 17:54

Chalmeristen siktar på landslaget

Sara Öberg hoppas att utbildningen på Chalmers tar mer än fem år. För det betyder att hon kommit med i landslaget i mountainbike..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 07:04

”Fler kvinnor behövs i energisektorn”

DEBATT. En förkrossande majoritet av dem som arbetar med förnyelse av vårt energisystem är män. Kvinnors kompetens och erfarenhet behövs på alla nivåer i den sektor som har så stor betydelse för vårt dagliga liv, skriver fyra generaldirektörer samt företrädare för branschen..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 08:36

Säg hejdå till trafikkaos med superbussen

TEKNIKSVEPET. Bilköer är inget problem för Kinas framtida superbussar. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.