News55 > Nyheter

Monday, 30 March, 15:46

News55 - 25 mar 20 kl. 14:01

Här är tipsen för att hålla dig i rörelseMänniskokroppen behöver röra på sig, men många av oss sitter still större delen av dagen. Kanske är vi ännu mer stillasittande nu under coronapandemin när många arbetar hemma eller håller sig hemma för att undvika smitta. Det vill Gymnastikförbundet råda bot på. – Svensk Gymnastik vill bidra till fler rörelsepauser under arbetsdagen och sätta Sverige i rörelse. Därför har ett antal olika pausgympafilmer och annat stödmaterial tagits fram som kan används för att skapa rörelsepauser i vardagen, säger Irene Samuelsson på Gymnastikförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Gymnastikförbundet, Gymnastik, Sverige, Irene Samuelsson, Youtube, Youtubekanal, Här, News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är tipsenför att , hålladig i , rörelse
Expressen - 22 nov 15 kl. 22:21

Tipsen: Så här klarar du vinterkylan

Nu är den här. Kylan. Nu finns ingen återvändo utan Västsvenskarna och resten av landet kan vänta långa månader av frysande och mörker.

Barometern - 11 apr 14 kl. 09:30

Att springa i backe ? varför, hur och när

Backar ger uthållighet, kondition, styrka, spänst och snabbhet. Och man kan variera sin backträning i det oändliga. Löparcoachen Anna Johansson från Wellivate tipsar om några bra saker att tänka på.

Sydsvenskan - 28 jun 15 kl. 09:13

Fortsatt jakt på USA-rymling

Jakten på den förrymda mördaren David Sweat går vidare i området nära gränsen till Kanada där hans medrymling Richard Matt sköts ihjäl i fredags. Polisjakten har pågått i flera veckor sedan männen lyckats rymma från ett högsäkerhetsfängelse i Dannemora i USA-delstaten New York.Polismännen, beväpnade med både ficklampor och skjutvapen, söker efter Sweat i tät skog.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 15 kl. 09:13

Fortsatt jakt på USA-rymling

Jakten på den förrymda mördaren David Sweat går vidare i området nära gränsen till Kanada där hans medrymling Richard Matt sköts ihjäl i fredags. Polisjakten har pågått i flera veckor sedan männen lyckats rymma från ett högsäkerhetsfängelse i Dannemora i USA-delstaten New York.Polismännen, beväpnade med både ficklampor och skjutvapen, söker efter Sweat i tät skog.

Skånskan - 08 sep 16 kl. 19:37

H Hört på upptaktsträffen

Under torsdagen hölls SHL:s traditionella upptaktsträff på konferenscentret Norra Latin i Stockholm. Här är en del av det som sades framme vid podiet. – Vi måste vidareutveckla vår offensiv med snabbare spelvändningar och mer rörelse.

Skånskan - 08 sep 16 kl. 19:37

Hört på upptaktsträffen

Under torsdagen hölls SHL:s traditionella upptaktsträff på konferenscentret Norra Latin i Stockholm. Här är en del av det som sades framme vid podiet. – Vi måste vidareutveckla vår offensiv med snabbare spelvändningar och mer rörelse.

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Därför byter Bingolotto programledare på söndag

Rickard Olsson som är programledare för Bingolotto är förkyld. – Jag mår bra och känner mig frisk, men har enklare symtom på en förkylning. Då det i dessa tider är extremt viktigt att ta ansvar och att vara försiktig kommer jag att hålla mig hemma under de närmaste dagarna, säger han i ett pressmeddelande.

News55 - 2 timmar sedan

Här är svenska skådisen som ofta fick stå i skamvrån

Drottningen av svensk komik. Så har skådespelaren Sissela Kyle kallats. Men hennes behov av att skoja till det uppskattades inte i skolan.

News55 - 2 timmar sedan

Här är kreativa halvamaraton-lösningen i coronatider

Londons halvmaraton blev inställt på grund av coronapandemin och deltagarna uppmanades att springa en sträcka utomhus i närområdet. Sam Hustler fick bokstavligen springa hemma där han hade isolerat sig eftersom hans flickvän visade symptom på corona, rapporterar Expressen.  Med hjälp av inspiration från Italien, där en man sprang ett helt maraton på balkongen, gav han sig ut på sin egen balkong och sprang ett halvmaraton.

News55 - 21 timmar sedan

Här är kungens uppmaning till svenska folket

Kungen betonar också vikten av att följa direktiven från myndigheterna. “Det är de som har den samlade informationen och överblicken som kan göra den bästa bedömningen”, säger kungen till dagstidningen. Han tycker också att andra personer som är i hans ålder bör passa på att göra saker hemma som man annars inte hinner med, exempelvis måla om huset eller läsa böcker.

News55 - 23 timmar sedan

Ulf Kristersson: Det här måste göras i coronakrisen

Enligt Moderat-ledaren behöver regeringen fatta beslut om en nationell plan för en betydligt större provtagningskapacitet. “Ett viktigt steg för att återstarta samhället och ekonomin är att veta vem som är sjuk, och vem som inte är det. Idag går inte det, eftersom människor inte kan testas i någon större omfattning.

News55 - Igår: 12:09

Mitt i coronakrisen – så gör SVT om tablån

SVT gör nu en särskild satsning i sin tablå riktad mot de riskgrupper. Tv på dagtid görs om och programpunkterna får en värd i form av Micke Leijnegard, känd för att bland annat leda “Mästarnas mästare”. “Vi kanske inte har något mirakel till svar, men vi vill dra vårt strå till stacken med en tydlig satsning i SVT1 till de vi nu särskilt behöver värna och ja, få att stanna hemma: våra medmänniskor som befinner sig i riskgrupperna för Corona-viruset.

News55 - I förrgår: 10:08

Vårdens vädjan: Sluta skicka det här

Ängelholms sjukhus uppmanar nu människor att sluta att skicka kakor till personalen. Bakgrunden är att bakverk är en smittorisk. “Vi är väldigt tacksamma för ert stöd, men vi kan inte ta emot hembakat”, säger Mia Kulle Rydsjö, chef på strokeenheten på sjukhuset, till Sydsvenskan.

News55 - I förrgår: 09:16

Här är nya medicinen som testas mot corona

Etikgodkännande för tester väntas ges på måndag och då inleds försök på svårt sjuka i Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund. Medicinen som kommer att användas heter Remdesivir och har ursprungligen tagits fram för att behandla ebola. I djurförsök har dock medicinen visat sig ha effekt mot sars och mers samt pandemin covid-19.

News55 - 27 mar 20 kl. 14:19

Så ska Ica underlätta matinköpen för äldre

Folkhälsomyndigheten avråder äldre och personer i riskgrupper från att gå till mataffären under coronapandemin. Med anledning av det har Ica nu snabbutvecklat en app som heter Ica Pronto, skriver Expressen. I den kan Ica-handlare erbjuda snabb leverans av både färdiga varor och ett begränsat butikssortiment.

News55 - 27 mar 20 kl. 10:41

Känd svensk artist dog i sviterna av corona

Trombonisten Olle Holmquist är död. Hans systerson berättar för Expressen att Olle Holmquist vårdades för Alzheimers sjukdom på ett vårdhem där han smittades av coronaviruset. – Det är fruktansvärt med den här sjukdomen som drabbar de svagaste i samhället.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.