SVT > Inrikes

Sunday, 29 March, 01:30

SVT - 25 mar 20 kl. 14:00

Nya beskedet: Inga böter för 3D-printade skyddsvisir i vårdenPå en rad håll i landet tillverkar frivilliga, företag och universitet just nu skyddsutrustning till sjukvården och äldreomsorgen. Men utrustningen saknar godkännande vilket gjort att en stor tillverkare inte vågat börja skicka ut maskerna. Men nu lovar Arbetsmiljöverket att det inte kommer att bli några böter för den som använder icke godkänd utrustning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya beskedet, Inga, böterför , 3D-printade, skyddsvisiri , vården
Dagens PS - 23 apr 18 kl. 13:02

BILTEST: MINI Cooper S – Uppgraderad nöjesmaskin

Det finns få klassiska bilmodeller fortfarande i produktion och en av dem är den odödliga Mini Cooper som efter 59 år och med hjälp av BMW, bevarar möjligheten att köra gokart på allmänna vägar. För ärligt talat: Det finns nog ingen roligare bil att köra! Sedan den första Minin, ritad av Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis, rullade ut från BMC (British Motor Corporation) fabriken i Longbridge 1959, har den varit lite av en favorit bland de bilförare som förstått nöjet av att köra en bil som sitter lite tajt över axlarna och attackerar kurvor med en precision som man normalt bara hittar i en gokart.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Hanif Bali (M) och Anders Lindberg möts: Rätt att ifrågasätta svenska coronastrategin?

Är det rätt att ifrågasätta svenska myndigheters bedömningar kring smittskydd och coronaviruset? Hanif Bali och Anders Lindberg diskuterar i “Mötet”..

SVT - 5 timmar sedan

Snabbutbildning till intensivvården ska rädda liv

Just nu snabbutbildas både läkare och sjuksköterskor för att kunna bemanna de många intensivvårdsavdelningar som i all hast byggs upp i landet. – Kan jag hjälpa till så vill jag göra det, säger sjuksköterskan Mina Olsson..

SVT - 6 timmar sedan

Nu är det dags att ställa om klockan igen

Varje år ställer vi om från normaltid – så kallad vintertid – till sommartid sista söndagen i mars. När klockan slår 02.00 natten mot söndag så går den direkt över till att bli klockan 03.

SVT - 6 timmar sedan

Fem saker du inte visste om tidsomställning

Det är dags att ställa om klockan. SVT Nyheter listar fem saker du inte visste om tidsomställningar.

SVT - 6 timmar sedan

Kyrkor kan fyllas till restriktionsgränsen

Hellre ställa om än ställa in. Det innebär att kyrkor som vill ha gudstjänst – eller bröllop och dop – kan fylla lokalen till restriktionsgränsen. – Man släpper in 49 personer, sen stänger man dörren, säger Daniel Bramsell, på Svenska Kyrkans kommunikationsavdelning..

SVT - 16 timmar sedan

Thomas 14-årige son fick corona – då började ryktesspridningen

Thomas Bennets 14-årige son var det första bekräftade coronafallet i regionen där de bor. För familjen fick det oanade konsekvenser när ryktesspridningen tog fart i det lilla samhället. – Mina föräldrar, som jag inte hade träffat på flera veckor, fick inte ens besöka tandläkaren, säger Thomas..

SVT - 17 timmar sedan

Skräckvecka på isen – flera dödsolyckor

Dödsfallen har avlöst varandra under veckan och flera personer har dött på de svenska isarna. Nu vill Issäkerhetsrådet varna för den förrädiska vårisen..

SVT - Igår: 22:57

Vården kan tvingas välja bort äldre – för att rädda unga personer

Om coronakrisen förvärras tvingas vården prioritera – och patienter som hade haft goda utsikter att klara sig kan väljas bort. – Det kan bli så i en extrem situation, säger Lars Sandman, professor i hälso- och sjukvårdsetik, i Aktuellt..

SVT - Igår: 21:20

Fältsjukhuset i Stockholmsmässan börjar ta form

Just nu byggs fältsjukhuset inne i Älvsjömässan utanför Stockholm upp. Där ska ska coronasmittade patienter vårdas, och totalt förbereds det för 570 vårdplatser, varav 30 intensivvårdsplatser. SVT:s reporter Oskar Jönsson har varit på plats i mässlokalerna..

SVT - Igår: 20:48

Vårdförbundets varning: Då går det riktigt, riktigt illa

Otydligheter kring skyddsutrustning, psykisk ohälsa hos sjuksköterskor och ett katastrofscenario där viruset kommer in på sjukhusen. Enligt Vårdförbundet riskerar sars-cov-2 att kraftigt belasta svensk sjukvård även framöver..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.