Barometern > Opinion

Wednesday, 01 April, 01:03

Barometern - 25 mar 20 kl. 14:00

Samhället mot CoronaEn institutionernas renässans omramar Coronakrisen. Nu kliver också civilsamhällets större organisationer fram med en gemensam volontärverksamhet i alla Sveriges kommuner. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Corona, Coronakrisen, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samhälletmot , Corona
Expressen - 22 mar 20 kl. 09:35

CORONA I KORTHET: Italien stänger ner allt större del av samhället • Claes Elfsberg sjuk - befarar corona • Region Stockholm rustar inför corona – vädjar om hjälp

Claes Elfsberg befarar att han är smittad av coronaviruset. ■■■ Italiens besked: Stänger ner allt mer av samhället■■■ Stockholm rustar – Vädjar om hjälp till personer med sjukvårdsutbildning■■■ Expressen ger dig de senaste nyheterna om corona. .

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 10:36

Hur vill ni att ex-fångar ska återintegreras i samhället?

Med rätta har sociala medier i dagarna översvämmats av kritik kring Malmös 70-miljoners skattepengfest för fd fängelseklienter. Det är enkelt att hoppa på det populistiska raseriet, och Malmö ska med rätta kritiseras för bristande kontroll på alla plan. Men frågan är långt ifrån svart-vit, och ni som nu rasar bör ställa er frågan hur man ska hantera de som släpps ut ur våra fängelser - utan bostad, utan jobb, med skulder - så att de inte faller tillbaka till gamla vanor.

Sydsvenskan - 03 jan 15 kl. 04:00

Bidragen är nödvändiga för att minska klyftorna i samhället

Klyftorna i Sverige ökar. I Sverige syntes det tydligt när de fem oppositionspartierna sänkte en budget som åtminstone gjorde ett försök att komma till rätta med lite av dessa klyftor. I S och MP-regeringens budget fanns till exempel satsningar på förlossningsvården, äldreomsorgen och kostnadsfria läkemedel för barn.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:55

Invandrare ska få information om samhället på eget språk

I Närpes syr man som bäst ihop ett utbildningspaket för hälso- och samhällskommunikatörer för invandrare. Deras uppgift ska bli att ge nyanlända invandrare en dos samhällskunskap på det egna modersmålet genast då de kommer till Finland. Det betyder att de som kan utbilda sig ska vara invandrare själva, men ha god kännedom om den finländska kulturen och samhället.

Cornucopia - 20 mar 16 kl. 13:50

Svenska samhället skakade av sig misslyckad IT-attack

Gårdagens IT-attack mot svensk media kan ses som en teknisk framgång, men ett totalt misslyckande i att störa det svenska samhället. Tvärt om visar attacken att man inte klarar av att som en vanlig script kiddie med inhyrt botnet av övertagna datorer orsaka någon skada på ett robust svenskt samhälle. Det mest allvarliga var att diverse personer i media skrek som stuckna grisar, men livet gick vidare utanför den lilla mediaklicken.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 7 timmar sedan

Den ekonomiska krisen är inte tillfällig

Principer är extra viktiga när inga summor är för stora..

Barometern - Igår: 18:00

Risk för stor anhopning av nytt familjesilver

Förstatligande av företag gör dem inte mer lönsamma..

Barometern - Igår: 06:00

Ändamål helgar inte alltid medlen

Den ”starka statens” återkomst i Coronas spår möter både förhoppningar och rädsla. Den svenska flexibla grundlagen har dock möjliggjort rättssäkra åtgärder i smittans spår..

Barometern - 25 mar 20 kl. 14:55

I krisen betalar sig försiktigheten

Det är för väl att Sverige inte har chansat på bostadsmarknaden..

Barometern - 24 mar 20 kl. 19:10

Språkförbistring på liv och död

Svensk språkpolitik är inte anpassad till en kris..

Barometern - 24 mar 20 kl. 06:00

Reformer stärker motståndskraften mot Corona

Försöken att politisera Coronakrisen för politiska ändamål faller platt till marken. .

Barometern - 23 mar 20 kl. 15:02

Intensivvård för företagare

Moderaternas direktstöd är akut nödvändigt..

Barometern - 23 mar 20 kl. 06:00

Välvilja betalar inga löner

Företag behöver inte stöttning, de behöver en återgång till det normala..

Barometern - 19 mar 20 kl. 15:00

Stängning är ett massivt skolexperiment

Den svenska gymnasieskolan består nu av en räcka improvisationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.