Cornucopia > Ekonomi

Friday, 10 April, 05:07

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 13:40

Dags att mocka ur Spiltan? - konkurrenterna har öppnat handelnLannebo, Simplicity, Carnegie, Enter, Cicero och IKC har återigen öppnat handeln i sina stoppade penningmarknads- och obligationsfonder. Men detta sker inte från Spiltans sida.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Spiltan, IKC, Spiltans, SpiltanGår, Samtliga, Lannebos, Martin Öqvist, Lannebo, Från, Under, NAV, Return, Enter Preserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , mockaur , Spiltan, konkurrenternahar , öppnat, handeln
Cornucopia - 25 mar 20 kl. 18:18

Spiltan Fonder försenad med utbetalningar - även innan brytpunkten har inte fått betalt

Spiltan Fonder är försenad även med sina utbetalningar för de kunder som sålde sina innehav före brytpunkten för torsdagens frysning av Spiltans räntefonder. Detta rapporterar flera läsare.
Avanza ger inte längre något datum.

Cornucopia - 30 mar 20 kl. 21:03

Spiltan Fonder återstartar handeln i räntefonderna

Spiltan Fonder meddelade nu på kvällen att man ska återuppta handeln i sina räntefonder Spiltan Högräntefond och Spiltan Räntefond Sverige. Återstår att se om de nu tar igen uppgången kollegorna haft, eller vad nu kursen blir på innehaven. Fast datum för utbetalning av redan lagda order från den 19:e uppges hos Avanza vara den åttonde april...

Cornucopia - 20 mar 20 kl. 14:17

Obligationsfonder frysta för Lannebo, SEB, och Spiltan - kapitalet låsta tills vidare

Flera svenska fondbolag frös idag handeln i ett antal obligationsfonder inriktade på företagsobligationer efter diskussioner med Finansinspektioenn. Kapitalet för spararna är därmed låst tills vidare och går inte att få ut. Berörda fondbolag är än så länge Lennebo, SEB och Spiltan.

Cornucopia - 13 apr 19 kl. 09:05

Så lite påverkas Spiltan Högräntefond av en konkurs i Oscar Properties

Spiltan Fonder har accepterat en förlängning av Oscar Properties (OP) obligationslån. Hur mycket skulle en konkurs i OP påverka fonden Spiltan Högräntefond påverkas av det? Bloggen ställde frågan till Spiltan Fonder.

Cornucopia - 30 mar 20 kl. 10:55

Spiltan Fonder har fortfarande ensamt låst sina räntefonder

"Spiltan Räntefond Sverige är en kort räntefond som passar bra för sparande på kort sikt och som alternativ till sparkonto. [...] Spiltans räntefond har fått en mängd priser och utmärkelser under åren som bästa räntefond.

PrivataAffärer - 13 jan 20 kl. 11:54

Nu finns Spiltan Enkel hos nätmäklarna

Spiltan Enkel är en fond-i-fond som placerar i Spiltan Fonders befintliga fonder med fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder. Det ger spararen en mix av aktivt förvaltade Sverigefonder och Företagsobligationsfonder samt smarta passivt förvaltade Investmentbolagsfonder. – Sedan vi startade Spiltan Enkel i juni har vi fått återkommande frågor från sparare när fonden kommer att finnas tillgänglig hos olika återförsäljare.

Cornucopia - 30 mar 20 kl. 12:14

Så mycket steg alternativen till frysta Spiltan Räntefond Sverige i fredags

Spiltan Fonder fortsätter att ha fryst sitt "alternativ till sparkonto" Räntefond Sverige. Men deras svenska konkurrenter har öppnat sina fonder för handel igen. Nedan en listning av hur mycket konkurrenternas fonder steg i fredags - uppenbarligen är det inga problem med prissättning på marknaden längre.

Trelleborgs Allehanda - 24 feb 11 kl. 05:00

Mocka inte poppis på ridlägret

Foto: Claes Nyberg
Trelleborgs ryttarförening höll i dagläger på Brosjödal. Beata Berg var en av få som ville mocka.
Storasyster Felicia Bergs har lockat med lillasyster Beata till ridningen.

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 08:00

Split i ”Sveriges dyraste aktie” Spiltan

Spiltans aktie handlades senast för 10 800 kr vilket gör att tröskeln för att gå in i bolaget är relativt hög. I själva verket är Spiltan den dyraste aktien som handlas på en reglerad marknad i Sverige. Men nu ska det bli ändring på det.

Affärsvärlden - 20 mar 20 kl. 14:53

Spiltan stoppar handel i räntefonder

Spiltan Fonder har i samråd med Finansinspektionen beslutat att senarelägga försäljning och köp av andelar i Spiltan Högräntefond och Spiltan Räntefond Sverige..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Tractions VD: "De senaste årens finansiella doping [borde nedmonteras]"

Investmentbolaget Tractions VD Petter Stillström har skrivit en med anledning av coronakrisen läsvärd inledning till bolagets årsberättelse för 2019, som publicerades idag (PDF). Han kallar de senaste åren för finansiell doping och att de företagsbyggen som inte är lönsamma "borde nedmonteras". Tidigare olönsamma bolag ska inte räddas av staten.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Svenskt Näringsliv: -5% till -11% i BNP 2020, upp till 15% i arbetslöshet

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv har gjort en partsinlaga med ekonomiska gissningar i form av tre scenarion - V, W och U. Tillväxten landar mellan -5% och -11% för 2020 och upp till 15% i arbetslöshet, om inte företagens förluster kan socialiseras och betalas av skattebetalarna efter en mycket lång period av privatiserade vinster. Undersökning längst ner i inlägget.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Uppåt i USA - halvdag på Stockholmsbörsen - nästa handel blir på Svarta konkusrtisdagen

Börserna stängde starkt positivt i USA, föll något i Sverige och går blandat i Asien. Stockholmsbörsen har halvdag och sedan stängt till tisdag, vilket innebär att den får hitta sin egen väg under torsdagen och sedan korrigera till internationell utveckling på tisdag, vilket kan bli fyra spännande dagar fram till svarta konkurstisdagen när alla konkurser ska lämnas in förr att komma undan företrädaransvaret för skatteskulderna.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 16:05

Norwegian försöker sig på rekonstruktion - vill konvertera skulder till aktier

Norwegian vill genomföra en form av rekonstruktion för att få tillgång till norska statens krispengar. Bland annat vill man konvertera skulder till aktier, en sk bail in, dvs fordringsägarna får inte tillbaka sina pengar, utan får istället en knippe aktier i det krisande bolaget.Kabinfoto från Norwegian anno duzmal 2013.

Cornucopia - Igår: 15:02

Kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag - egenföretagare bör ej skjuta upp lön

En av de krisåtgärder som riksdagen klubbat igenom efter förslag från regeringen är kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag under månaderna mars till och med juni. Detta innebär att du som egenföretagare inte bör skjuta upp din lön om medel finns, utan passa på att ta ut lön nu om möjligt.
Deg att spara.

Cornucopia - Igår: 11:06

Norges fastlands-BNP beräknas fallit 14% i mars

Den norska motsvarigheten till SCB, SSB, rapporterar att preliminärt föll norsk BNP med 14% från start till slut på månaden. Detta inkluderar inte rederier och oljesektorn.
Oslofjorden.

Cornucopia - Igår: 09:45

Försvarsmaktens film från Älvsjö sjukhus

Nedan hittas Försvarsmaktens enhet Combat Cameras film från byggandet av Älvsjö sjukhus på Älvsjömässan. Alltid intresserar det någon att se vad för förmågor Sverige besitter trots allt gnäll.
Ja, ja, Älvsjömässan heter tydligen Stockholmsmässan numera, men sägs planera flytt till norr om Stockholm, och ärligt talat vem associerar Älvsjö till Stockholm.

Cornucopia - Igår: 08:32

Morgan Johansson (S): Vill köra över riksdagen så riksdagen ska slippa ha beredskap hela veckan och dygnet

Sveriges justitieminister Morgan Johansson (S) förklarade igår kväll på Twitter varför regeringen vill kunna härska med dekret utan riksdagens godkännande. Det beror på att riksdagen inte ska behöva ha beredskap för att gå in och rösta "dygnet runt, veckans alla dagar, vardag som helg", "som vi redan gör i regeringen". Själv lade sig sedan Morgan Johansson att sova.

Cornucopia - Igår: 07:46

Svagt negativa börser i USA - blandat i Asien

Börserna vände nedåt i USA och amerikanska index stängde generellt negativt under gårdagen efter en positiv börs i Europa. Utvecklingen i Asien är blandad, S&P 500-terminen är upp, så hur det ska gå i Europa får vi väl se.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - I förrgår: 14:54

SCB: Ingen preliminär överdödlighet i mars trots coronautbrottet

SCB har publicerat preliminär dödstalstatistik för februari och mars månad. Den visar inte på någon överdödlighet, inte ens när man stryker de senaste två veckornas eftersläpande siffror.
Antal döda 1 - 20:e mars åren 2015 - 2020, samt medel för dessa år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.