Nyteknik > Teknik

Tuesday, 07 April, 06:30

Nyteknik - 25 mar 20 kl. 13:46

Så kan du fundera på framtiden i tider av oroAtt tänka på karriären står troligen inte högst på listan i tider av osäkerhet, men det går att kanalisera oro för framtiden till något produktivt. Här är tre sätt..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan du , fundera, framtideni , tiderav , oro
BT - 22 apr 12 kl. 09:24

Alliansen har fått lite att fundera över

Se på de fyra allianspartiledarnas miner. Bekymrade, bedrövade ? och kanske lite småförbaskade.

YLE - 10 dec 14 kl. 04:55

Framtiden viktigare i politiken

Åk slalom mellan problemen. Dysterkvist är inget framtidskoncept. Det kunde vara några recept för Finland att klara vägen till framtiden.

YLE - 30 nov 16 kl. 13:10

Stadsforskare: Det som Vasa bygger i dag ska stå sig väl i framtiden

Det händer mycket vad det gäller planeringen av Vasa. Fiskstranden ska få en ny restaurang och planerna för Brändö sund går också framåt. Stadsforskare Peter Ehrström hoppas staden sätter värde på den kultur man har.

Sydsvenskan - 13 sep 13 kl. 13:03

Tillverkarna gårmot tuffare tider

I elva dagar ska runt en miljon besökare vandra runt på mässområdet i Frankfurt. De ska titta, provsitta och känna på världspremiärer och nyheter på världens största bilsalong.Och kanske fundera på vad de ser.

Sydsvenskan - 13 sep 13 kl. 13:03

Tillverkarna går mot tuffare tider

I elva dagar ska runt en miljon besökare vandra runt på mässområdet i Frankfurt. De ska titta, provsitta och känna på världspremiärer och nyheter på världens största bilsalong. Och kanske fundera på vad de ser.

Dagensanalys.se - 05 dec 16 kl. 11:31

Kevin Kellys fem heta tips för att lyckas i den digitala framtiden

Kevin Kelly är lite av en legend då han dels var med och startade tidningen Wired (där han fortfarande är Senior Maverick), och har såväl skrivit ett flertal böcker om digital utveckling som figurerat i flera internationella tidningar som New York Times, Science, The Economist och Time Magazine. I en exklusiv intervju under Quantcast Supernova delar Kelly med sig av sina erfarenheter och observationer samt fem heta tips för att lyckas i den digitala framtiden. Kevin ser initialt en stor skillnad i hur företag behöver tänka kring sin utveckling i framtiden.

Supermiljöbloggen - 26 sep 16 kl. 19:26

Kitty Ehn: Hur ska framtiden se ut?

KRÖNIKA: Vi lever i den bästa av tider, och vi lever i den sämsta av tider. Allt beror på vilken tolkning som du väljer att lyssna på. Hela vårt samhälle är en berättelse.

YLE - 14 aug 17 kl. 15:20

Åbo - Nordens Paris i framtiden?

Åbo stad ska bli en världsberömd urban skärgårdsstad med gågator, smidiga förbindelser och 20 000 nya invånare fram till 2050. Bland annat de visionerna presenterades av en arbetsgrupp på måndagen. Arbetsgruppen, som leds av professor Markku Wilenius vid Åbo universitet, funderade på flera olika sätt att liva upp Åbo centrum.

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 04:00

Dra i spårvägsbromsen – jag har hittat framtiden

Nyligen tog jag bussen ut till Chalmers på Lindholmen i Göteborg, med busslinje 55. Tyst och smidigt tog vi oss ut på Hisingen. Plötsligt när jag satt där slog det mig att jag satt i svaret på Lunds framtida länk mellan centralstationen och rymdstationen vid vattentornet.

YLE - 07 jan 15 kl. 17:50

Sega bönder tror på framtiden – trots dystra tider

Det finns en stor oro bland lantbrukare i Finland. Spannmålspriserna är ”bedrövliga” och dessutom skjuts stödutbetalningar upp. Men man orkar ändå tro på en ljusare morgondag.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Har jag varit smittad? Nya testet ska ge svar

Forskare landet runt går samman i kampen mot det nya coronaviruset. På testfronten finns två huvudspår: att identifiera de som är smittade och att identifiera de som redan kan ha blivit immuna..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Ökade utsläpp i Europa tecken på återhämtning

De första tecknen på en återhämtning av den kinesiska ekonomin börjar nu synas. Luftföroreningarna ökar igen, enligt Internationella valutafonden IMF:s ekonomer..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Respiratorer en bristvara i sjukvården – nu ökar Getinge produktionen

Medicinteknikbolaget Getinge drar upp produktionen av ventilatorer ytterligare..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Ai översatte hjärnaktivitet till text med 3 procents felmarginal

Forskare närmar sig nu punkten då de kan omvandla hjärnaktivitet till skriven text. Vid tester var ai:ns felmarginal som lägst tre procent..

Nyteknik - 18 timmar sedan

De hämtar ström ur luften från elprylars magnetfält

Forskarnas remsa alstrar elektricitet från magnetfält. Placerad en decimeter från ett elelement höll den 180 led-lampor tända. Tekniken är högintressant för att förse IoT-enheter med ström..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Volvo Cars förlänger stopp i produktionen

Biltillverkaren Volvo Cars förlänger sitt produktionsstopp ytterligare en vecka..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Tesla visar upp respiratorer byggda av bildelar

Nu har ett gäng ingenjörer på Tesla visat upp prototypen av den kommande respiratorn som elbilsföretaget utformar..

Nyteknik - 19 timmar sedan

1177-sjuksköterskan: ”Folk har en större förståelse för att vården går på knäna”

Sedan det nya coronaviruset började spridas har antalet samtal till Vårdguidens nummer 1177 ökat med nästan 400 procent vissa dagar. Sjuksköterskan Sofia Berggren är en av de lugnande rösterna i andra änden av luren..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Delade meningar om symptomfri smitta

Smittar coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten. Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Färre sålda bilar väntas i år

Coronakrisen får bilhandlarna att darra. Nu skrivs försäljningsprognosen ned med 18 procent för helåret 2020, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen Bil Sweden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.