YLE > Svenskfinland

Sunday, 05 April, 08:09

YLE - 25 mar 20 kl. 13:22

17 fall av corona inom Vasa sjukvårdsdistrikt: "Vi har planer på att öka vår kapacitet"Nu har 17 personer konstaterats bära på coronaviruset inom Vasa sjukvårdsdistrikt. Från Mellersta Österbotten rapporteras inga nya fall. Bägge sjukvårdsdistrikt uppger att de är på god väg med att utöka sin beredskap..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Mellersta Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 17 fallav , coronainom , Vasa, sjukvårdsdistriktVi har , planer på att öka vår kapacitet
YLE - 20 mar 20 kl. 16:16

Fjorton bekräftade fall inom Vasa sjukvårdsdistrikt - en person misstänks ha smittats i Lappland

På fredag eftermiddag är antalet bekräftade coronafall inom Vasa sjukvårdsdistrikt fjorton stycken. Tretton av dem har fått smittan utomlands och en misstänks ha fått den i Lappland..

YLE - 29 sep 16 kl. 15:15

Rättegången mot Vasa sjukvårdsdistrikt avslutad

Idag avslutades behandlingen av fallet med de diskriminerade vårdarna i Vasa hovrätt. Enligt advokat Christian Näsman har det hela i stort sett följt samma mönster som i tingsrätten. Österbottens tingsrätt dömde Vasa sjukvårdsdistrikt till att betala ersättning för ogrundade uppsägningar, diskriminering samt uteblivna ersättningar och löner under graviditeten.

YLE - 19 okt 15 kl. 15:12

Vasa sjukvårdsdistrikt minskar med sex miljoner

Sparlistan är diger för sjukvårdsdistriktet nästa år. Styrelsen har i princip godkänt inbesparingarna och utökat dem ytterligare samtidigt som man ser över investeringarna. För några veckor sedan gick debatten het när det kom fram att Vasa sjukvårdsdistrikt ska spara 5,4 miljoner euro nästa år genom att minska antalet anställda med ett sextiotal personer.

YLE - 11 maj 17 kl. 08:23

Vasa och Vasa sjukvårdsdistrikt grundar bolag för att bevara jobb

Nu grundar Vasa stad och Vasa sjukvårdsdistrikt ett gemensamt bolag för ekonomi- och personalförvaltning. Det här görs för att bevara arbetsplatser i Österbotten när landskapsreformen träder i kraft 2019. Bolaget kommer att grundas under 2017 men verksamheten inleds först nästa år.

YLE - 25 apr 13 kl. 11:30

Vasa sjukvårdsdistrikt klarar sig undan böter

Vasa sjukvårdsdistrikt slipper böter på grund av köer. Det här eftersom patienter kommer in på icke brådskande specialsjukvård inom laglig tid.
Tidigare hotades sjukvårdsdistriktet av böter på 400 000 euro i fall distriktet inte skulle få ordning på köerna innan slutet av 2012.

YLE - 01 sep 15 kl. 04:52

Vasa sjukvårdsdistrikt värnar om tvåspråkigheten

På Vasa sjukvårdsdistrikt följer styrelsen bekymrad med vårdreformen. Det senaste förslaget med färre vårddistrikt kan radera ut Vasaområdet. Det vore inte bra för tvåspråkigheten, säger styrelseordförande Hans Frantz.

YLE - 13 dec 12 kl. 13:44

Vasa sjukvårdsdistrikt flyttar till Åbo

Idag har det slutligen blivit klart att Vasa sjukvårdsdistrikt från årsskiftet byter miljondistrikt till Åbo. I praktiken innebär det att de som hittills skickats till Tammerfors för vård från Vasa hädanefter kommer att vårdas i Åbo. Vasa sjukvårdsdistrikt blir därmed del i Västkustens miljondistrikt, dit också Egentliga Finlands och Satakunta sjukvårdsdistrikt hör.

YLE - 17 dec 12 kl. 14:59

Vasa sjukvårdsdistrikt gav svar på hot om böter

Vasa sjukvårdsdistrikt har nu bemött Valviras kritik om långa köer på centralsjukhuset. Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt Yle/ Roy Fogde Distriktet påpekar att Vasa centralsjukhus ligger bland de fem bästa i landet när det gäller att uppfylla vårdgarantin. Det vill säga att patienter ska få vård inom tre eller sex månader, beroende på vilket vårdområde det gäller.

YLE - 26 feb 13 kl. 10:07

Kortare vårdköer i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vårdköerna har blivit kortare i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det visar statistik från Institutet för hälsa och välfärd, THL. I Vasa sjukvårdsdistrikt hade tre procent väntat på vård i mer än tre månader och 0,2 procent hade stått i vårdkö över sex månader.

YLE - 29 aug 16 kl. 15:03

Hösten kommer med spar inom Vasa sjukvårdsdistrikt

Budgetberedningen är i full gång inom Vasa sjukvårdsdistrikt och på måndagen diskuterade distriktets styrelse det pågående sparprogrammet, som tagits fram inom ramen för projektet VCS 2025. Målet är att minska kostnaderna med elva procent under en fyra års period. Budgetminskningen mellan 2015 och 2016 uppgick till dryga fem miljoner euro.

Fler nyheter från YLE

YLE - 20 timmar sedan

Man omkom i husbrand i Björköby i Korsholm – brandvarnare saknades

En man omkom i en brand i ett egnahemshus i Björköby, Korsholm på lördagsmorgonen. Branden upptäcktes av en förbipasserande vid åttatiden på morgonen..

YLE - 20 timmar sedan

Vasa kan få stor fabrik för batterikemikalier – nu utreds miljökonsekvenserna

Planerna på en fabrik för batterikemikalier i Vasa går vidare. Nu har en miljökonsekvensbedömning gjorts för fabriksområdet Långskogen i Vasa och Korsholm. Ett frågetecken är vattenförsörjningen för fabriken..

YLE - 20 timmar sedan

Man omkom i husbrand i Björköby i Korsholm

En man omkom i en brand i ett egnahemshus i Björköby, Korsholm på lördagsmorgonen. Branden upptäcktes av en förbipasserande vid åttatiden på morgonen..

YLE - 21 timmar sedan

Hjälp oss granska hur coronakrisen påverkar Svenskfinland

Vi på Svenska Yle vill veta hur coronakrisen påverkar dig och din vardag. Vad har du sett eller upplevt som andra måste få veta om?.

YLE - 23 timmar sedan

Vill du bli en av våra sommarpratare?

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 35 sommarpratare i år?

YLE - 23 timmar sedan

Han är läkare i Sverige, hon i Finland – bekymmersamt för Sverige om Finland stänger gränsen för pendlare

Kronobybördiga Johan Nyman bor intill Torne älv och ser Sverige då han tittar ut genom fönstret. Han jobbar i svenska Kalix medan frun Riitta Nyman jobbar i finska Torneå..

YLE - Igår: 08:01

"Vi har aldrig spelat petanque så här ivrigt tidigare och inte brädspel och kort heller" – Hur sysselsätter ni era barn under coronapandemin?

Att spela brädspel, titta på film och gympa tillsammans efter hemlagat program hör till det som familjer nu ersätter barnens hobbyer med..

YLE - Igår: 15:14

Så fungerar intensivvård för coronapatienter – se läget just nu

Allt flera intensivvårdsplatser skapas i Finland på grund av Coronapandemin..

YLE - Igår: 09:48

Polis och frivilliga söker efter försvunnen kvinna i Karleby

En drygt 60-årig kvinna försvann i onsdags eller torsdags från sitt hem i Rödsö i Karleby. Polisen letar nu efter kvinnan..

YLE - Igår: 14:16

Beslut om välfärdsområde flyttas fram på grund av coronakrisen

Kommunerna får tilläggstid för beslutet om att överföra vården till Österbottens välfärdsområde. Utredningarna är gjorda, men kommunerna har fullt upp med coronakrisen just nu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.