YLE > Finland

Thursday, 09 April, 12:06

YLE - 25 mar 20 kl. 13:24

Försörjningsberedskapscentralen stöder Viking Lines trafikFörsörjningsberedskapscentralen stöder Viking Lines trafik mellan Åbo, Åland och Sverige..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Viking Lines, Åbo, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försörjningsberedskapscentralen, stöder, Viking, Lines, trafik
Nyan - 26 mar 20 kl. 06:00

Sjöfack rasar mot ”obegripligt beslut”

Sjömännens fackförbund fördömer Försörjningsberedskapscentralens avsikt att ekonomiskt stöda fartyg som seglar under svensk och estnisk flagg.
– Försörjningsberedskapscentralen och finska staten har fattat ett obegripligt beslut, skriver man i ett pressutskick. Finländska passagerarfartyg har stoppats i hamn i Helsingfors och Mariehamn, och nästan 2 500 finländska sjömän som arbetar på dem är permitterade.

Nyan - 30 mar 20 kl. 14:45

Rosella börjar köra frakter igen

Viking Lines Rosella ska börja köra frakter mellan Mariehamn och Kapellskär tre gånger i veckan. Försörjningsberedskapscentralen har beviljat stöd till Viking Line för ändamålet.
Det innebär att landskapsregeringen inte behöver upphandla trafiken själva, så som lantrådet har flaggat för under förra veckans presskonferenser.

Nyan - 01 apr 20 kl. 15:21

Stöd även för Gabriella

I dag meddelade Försörjningsberedskapscentralen att även Viking Gabriella kommer upphandlas och sättas i trafik på rutten Helsingfors – Tallinn, meddelar Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. – Det är viktigt att nu stöda de finskflaggade fartygen och de finländska rederierna eftersom det är viktigt för sjöfartens framtid i landet. Det är också en mycket viktig sak för Åland då rederierna sysselsätter många ålänningar direkt och indirekt både till sjöss och på land.

Nyan - 27 mar 20 kl. 13:21

”Hoppas komma igång efter midsommar”

Frakt är det enda av fyra försörjningsben som Viking Line nu kan förlita sig på.
Man hoppas nu på att komma igång med ordinarie verksamhet tills högsäsongen. Det finns stor efterfrågan på frakttransporter för de fartyg som fortfarande trafikerar Östersjön.

Nyan - 03 apr 20 kl. 18:00

Eckerö Line-fartyg i trafik nästa vecka

Eckerö Lines lastfartyg Finbo Cargo sätts i trafik mellan Helsingfors och Tallinn i början av nästa vecka. Finbo Cargo har varit på varv sen slutet av januari, bland annat för att uppgradera isklassen. På grund av resebegränsningarna transporterar fartyget inte passagerare eller personbilar.

YLE - 15 maj 16 kl. 14:48

Destination: Ingå hamn
Destination: Ingå hamn Hamnen som inte för något väsen av sig Text och bilder: Marica Hildén, video: Tove Virta Den nederländska båten Lauwersborg har lossat kalksten från Norge i Ingå hamn. Kalkstenen tronar i stora högar vid kajplatsen och förs längs landsvägen till kalkförbränning i Lojo. Intill de grå högarna finns stora svarta berg av petrokoks som motsvarar kol.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Inget spår efter försvunnen kvinna i Karleby

Eftersökningarna av en försvunnen kvinna i 60-års åldern fortsätter med specialhund..

YLE - 3 timmar sedan

Lokala företag ställer om och börjar tillverka utrustning för vårdpersonal – 3D-tillverkare utanför Åbo inleder produktion av ansiktsvisir

Den första försändelsen av skyddsutrustning från Kina till Finland höll inte måttet. Nu behövs lokala aktörer i Finland och bland annat ett lokalt företag i Åboland inom 3D-tillverkning ställer om sin produktion. Åbo stad börjar å andra sidan sy munskydd i tyg..

YLE - 2 timmar sedan

Coronakrisen skapar helt nya värderingar - Åboland, Åbo och Finland väntas få betydligt fler turister

Efter coronakrisen kommer folk att vilja resa igen, men turismen kommer att se annorlunda ut i framtiden. Trenden är att vi väljer mer hållbara destinationer, skön natur, wellness och ställen där det inte finns väldigt mycket andra människor, tror branschfolk inom turismen..

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeå leker med dagisbarn som är hemma

Sjundeå erbjuder att ta barn ut och leka för att underlätta för distansarbetande och studerande föräldrar som har barnen hemma på grund av undantagsläget..

YLE - 3 timmar sedan

Nationell ledande 3D-tillverkare i Åboland ställer om sin produktion och börjar tillverka skyddsutrustning: “Förstås är vi med”

Den första försändelsen av skyddsutrustning från Kina till Finland höll inte måttet. Nu behövs lokala aktörer i Finland och bland annat ett lokalt företag i Åboland inom 3D-tillverkning ställer om sin produktion. Åbo stad börjar å andra sidan sy munskydd i tyg..

YLE - 4 timmar sedan

Kommunförbundet ger tummen upp för miljardstöd, men permitteringar i kommunerna kan knappast undvikas genast

Regeringens extra stöd på minst en miljard euro hjälper kommunerna att bibehålla existerande service under coronavirusepidemin, men betyder inte nödvändigtvis att man genast kan undvika permitteringar. Summan är tillräcklig, säger Ida Sulin på Kommunförbundet..

YLE - 5 timmar sedan

Både djuren och luftkvaliteten tackar coronaviruset: "Ur djurens perspektiv är det här bara bra"

Det exceptionella läget har försatt oss människor i en prekär situation och vållar oss en hel del problem och utmaningar. Men djuren och naturen tackar och tar emot. Också luftkvaliteten har förbättras då människor i högre grad stannar hemma..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Statsministerns parti SDP får allt mer väljarsympatier, massproduktion av andningsskydd i Finland, dystra nyheter från både Spanien och USA

Socialdemokraterna har gått rejält uppåt enligt Yle:s senaste partimätning. Ett finländskt företag börjar tillverka inhemska andningsskydd. Antalet dödsoffer i Spanien misstänks vara underrapporterat..

YLE - 7 timmar sedan

Brant uppsving för SDP i Yles nya partimätning - "folket stöder regeringens krisåtgärder"

Socialdemokraterna har gått rejält uppåt enligt Yle:s senaste partimätning. Sannfinländarna har ändå fortfarande det största väljarstödet, men marginalen till SDP är försvinnande liten..

YLE - 7 timmar sedan

Det här innebär en dispens för Raseborgs sjukhus: Allmänläkare dygnet runt och tillgång till laboratorie- och röntgenundersökningar

Precis som flera andra mindre sjukhus så ska Raseborgs sjukhus övergå från att ha samjour till jour med en allmänläkare dygnet runt. För det behövs ett undantagslov av social- och hälsovårdsministeriet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.