DN > Inrikes

Wednesday, 08 April, 22:33

DN - 25 mar 20 kl. 13:24

”Vanligtvis i diktaturer som politiker förespråkar specifika byggstilar”Att Göteborgs stads politiska ledning under onsdagen beslutar att ge direktiv om att nya prestigeområdet Skeppsbron ska gestaltas i ”.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Göteborgs, Skeppsbron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vanligtvisi , diktaturersom , politiker, förespråkar, specifika, byggstilar
Cornucopia - 02 dec 18 kl. 14:16

Vänsterpartist förespråkar global diktatur

Vänsterpartisten och professorn i etik Torbjörn Tännsjö förespråkar i en debattartikel hos Dagens Nyheter att en global diktatur ska införas, som ska stoppa klimatförändringarna. Tännsjö har tidigare bland annat förespråkat att det kan vara rätt att döda människor, om konsekvenserna av det blir positiva.
Vårt mål - kommunism.

Cornucopia - 27 okt 19 kl. 13:40

Gästinlägg: Licenspliktiga magasin ökar vapenvåldet?

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat Blankröstaren, som skrivit några gånger tidigare på bloggen, men nu gjort slag i saken och tagit sig och sina inkomster och flyttat utomlands. Han konstaterar att politiker och regering inte lyssnar på sina egna myndigheters fakta i ämnet när man licensbelägger magasin.

Jag har tidigare försökt nå fram till de befattningshavare som har ansvar för den politik som förs i landet avseende vapenlagstiftning.

YLE - 03 apr 13 kl. 15:36

Politiker för ett öppet klimat i Raseborg

Den senaste veckan har debatten gått het på Yle Västnylands webbsida om personalen försågs eller inte försågs med munkavle då staden beslutade stänga vatten- och livsmedelslaboratoriet i Ekenäs. Vi bjöd in tre ledande politiker till diskussion om hurudan inställning staden har till öppenhet.
Spela upp klipp på Arenan
Anders Walls (SFP), stadsstyrelsens ordförande i Raseborg, Camilla Grundström (SDP), första vice ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg och Marko Reinikainen (De gröna), medlem i stadsstyrelsen i Raseborg, säger sig alla tre vara för ett öppet klimat i Raseborg.

Sydsvenskan - 12 okt 13 kl. 06:30

Pressfrihet.The Guardian attackeras av både politiker och tidningskollegor.

Vad är det som har fått Jack Straw, före detta brittisk utrikesminister, att attackera tidningen The Guardian och påstå att dess journalister beter sig som upphetsade tonåringar som vill avslöja en massa hemligheter? Svar: rapporteringen kring NSA-läckorna och uppgifterna om att USA och andra länder har etablerat ett enormt avlyssningssystem.Jack Straw är långt ifrån ensam om sin aggressiva inställning.

GT - 14 okt 13 kl. 22:58

SD-politiker skrev om "terroryngel" på nätet

En SD-politiker i Falköpings kommunfullmäktige har hamnat i blåsväder. Detta efter ett inlägg på Facebook där han förespråkar barnarbete och använder uttryck som "terroryngel". ?

YLE - 25 sep 13 kl. 07:55

Lipponen: Valbar skolsvenska ökar de sociala klyftorna

Paavo Lipponen, ordförande för Svenska nu -delegationen, är lättad över de mer positiva attityderna gentemot skolsvenska bland politiker. Han anser att valbar skolsvenska kunde vara skadligt för unga. Lipponen, som förespråkar svenskundervisning i skolan, anser att valbar skolsvenska kunde öka de sociala klyftorna.

Västerbottens Folkblad - 29 okt 13 kl. 02:00

Dagens politiker måste göra skillnad

Russel Brand känner vi främst som en brittisk komiker och skådespelare. Nu är han aktuell som gästredaktör för The Statesman med temat ? Revolution of conscioussness?

YLE - 13 jul 14 kl. 15:00

Ungas attityder mot invandring oroar politiker

Flera politiska ungdomsförbund oroar sig över ungdomarnas attityder mot invandring och politik. I en undersökning kommer det bland annat fram att hälften av ungdomarna inte vill ha mer invandring till Finland. Bara tio procent av ungdomarna tycker att Finland borde ta emot fler invandrare, visar en undersökning som Sunnuntaisuomalainen publicerat.

YLE - 13 jul 14 kl. 15:00

Ungas attityder till invandring oroar politiker

Flera politiska ungdomsförbund oroar sig över ungdomarnas attityder till invandring och politik. I en undersökning kommer det bland annat fram att hälften av ungdomarna inte vill ha mer invandring till Finland. Bara tio procent av ungdomarna tycker att Finland borde ta emot fler invandrare, visar en undersökning som Sunnuntaisuomalainen publicerat.

BT - 23 jul 14 kl. 19:36

Politiker vill starta krig mot Israel

Miljöpartiets andranamn i Herrljunga Jerker Nordlund har framfört hård kritik mot Israel på facebook. Han har där bland annat skrivit att det behövs ett globalt krig mot Israel och liknat Israel vid en sinnessjukdom. Joakim Larsson, ordförande för Miljöpartiet i Västra Götaland, säger att han har stor förståelse för att det är en fråga som väcker upprörda känslor.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Spanien har missat tusentals dödsfall

Det spanska oppositionspartiet Partido Popular lämnade på onsdagen in en interpellation till kongressen med krav på total revidering av….

DN - 1 timme sedan

Amerikansk bunkring kan störa Sveriges försörjning av skyddsutrustning

Drabbas USA av en omfattande brist på skyddsmateriel kan det leda till allvarliga problem för bland annat Sverige, varnar tunga namn i….

DN - 1 timme sedan

Fariah Idles från Tensta möter Anna König Jerlmyr

För ett drygt år sedan möttes två olika världar – finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och Tenstabon Fariah Idles..

DN - 2 timmar sedan

Svenskt bolag levererar skyddsmaterial till Tjeckien: ”Bollas bara runt i Sverige”

Ett svenskt bolag som brukar tillverka skräddarsydda kostymer levererar nu i stället skyddskläder till tjeckiska sjukhus..

DN - 2 timmar sedan

MSB pekas ut som bromskloss: ”Allt hamnar i ett svart hål”

Flera hundra företag har anmält till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att de vill hjälpa till i bekämpningen av coronapandemin. .

DN - 2 timmar sedan

SKR kritiskt till bidrag för coronakostnader

Sveriges kommuner och regioner är mycket kritiskt till hur regeringen tänker stötta kommunerna och regionerna när det gäller extrakostnader….

DN - 3 timmar sedan

Lex Lilla hjärtat – nu avgörs hur lagarna ska ändras

En månad efter DN-reportaget om Lilla hjärtat är de politiska partierna överens om att stärka tvångsvårdade barns rättigheter..

DN - 3 timmar sedan

Boris Johnsons tillstånd förbättrat

Storbritanniens premiärminister Boris Johnsons tillstånd har förbättrats under onsdagen, meddelar finansminister Rishi Sunak..

DN - 3 timmar sedan

Akut brist på skyddsmaterial i kommunerna – fackförbund hotar stoppa arbete

Smitta inom äldrevården är det största problemet just nu i kampen mot coronaepidemin, enligt Folkhälsomyndigheten. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.