GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 05 April, 21:29

GöteborgsPosten - 25 mar 20 kl. 05:52

Fortsatt risk för gräsbränderSMHI säger att det är fortsatt risk för gräsbränder i stora delar av östra Sverige. Riskerna gäller från Blekinge upp till Gästrikland, även delar av Västra Götalands och Örebro län omfattas..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SMHI, Sverige, Blekinge, Gästrikland, Västra Götalands, Örebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt riskför , gräsbränder
Västerbottens Folkblad - 14 maj 18 kl. 07:29

Länet: Stor risk för gräsbränder

Under måndagen fortsätter det vara stor risk för gräsbränder i hela i Västerbotten, meddelar SMHI. Från idag måndag fram till torsdag råder det stor risk för gräsbränder i princip hela Västerbotten. Det är bara precis längs kustremsan mot havet som risken för gräsbrand är liten eller måttlig, meddelar SMHI.

Västerbottens Folkblad - 28 apr 19 kl. 10:26

SMHI varnar: Stor risk för gräsbränder

Det varma vädret har gjort att det råder stor risk för gräsbränder i Västerbottens inland och kust. Enligt SMHI har den senaste tiden varma väder gjort att det just nu är stor risk för gräsbränder i de snöfria delarna av Norrland och Svealand. Risken att bränder uppstår är stor och en brand kan snabbt sprida […].

Västerbottens Folkblad - 19 mar 16 kl. 20:07

Risk för gräsbränder i södra Sverige

Solsken, vindar och torrt fjolårsgräs. Kombinationen skapar stor risk för gräsbränder i hela södra Sverige och delar av Svealand. I morgon är brandrisken störst i Västra Götaland och Värmland.

Kristianstadsbladet - 28 apr 13 kl. 12:07

Stor risk för gräsbränder


Flera gräsbränder uppstod i Uppsala län på söndagen, bland annat i Knivsta, Österbybruk och Östhammar. - Det är lite av ett vårtecken. Bränder sprider sig lätt i det torra fjolårsgräset när folk eldar ris och gräs, säger Per-Gunnar Karlsson, stabschef på räddningstjänsten i Uppsala som fick rycka ut och släcka några av bränderna.

Västerbottens Folkblad - 15 maj 17 kl. 07:50

Stor risk för gräsbränder

SMHI varnar för gräsbränder i Västerbottens län kustland. I eftermiddag är risken för gräsbränder stor i snöfria områden, varnar SMHI. Varningen utfärdades på måndagsmorgonen klockan 05:54.

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 17 kl. 12:48

Risk för gräsbränder i södra Sverige

Blå himmel och torra vindar kan få gnistor att bli skenande gräsbränder som hotar människoliv och byggnader. – En del försöker släcka gräsbränder som kommer upp, och det blir dem övermäktigt, säger MSB:s expert Leif Sandahl. SMHI varnar för en ökad risk.

YLE - 05 apr 14 kl. 21:52

Gräsbränder startar nu lätt

Många gräsbränder rapporterades runtom i Finland på lördagen. Till exempel i Satakunta släckte räddningsverket fem gräsbränder och i Raumo brann undervegetationen på ett 1,5 hektar stort område. Markbränder förekom också i Kouvola och Kyrkslätt.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 06:00

Stor risk för gräsbränder

I kväll lyser majbrasorna upp skymningen, men från Dalarna och norrut är risken för gräsbränder lokalt stor och i söder är det torrt i backen. Håll koll på läget där du bor via en speciell brandrisk-app.
Valborg och första maj betyder fullt upp med brandsläckning för räddningstjänsten.

BT - 30 apr 14 kl. 06:00

Stor risk för gräsbränder

I kväll lyser majbrasorna upp skymningen, men från Dalarna och norrut är risken för gräsbränder lokalt stor och i söder är det torrt i backen. Håll koll på läget där du bor via en speciell brandrisk-app. Valborg och första maj betyder fullt upp med brandsläckning för räddningstjänsten.

Länstidningen i Jämtland - 06 maj 18 kl. 11:30

Ökande risk för gräsbränder i länet – se upp vid eldning

Närmaste fem dagarna finns det risk för gräsbränder i södra och östra delarna av Jämtlands län. Under söndagen är risken liten eller måttlig för att öka till stor risk senare i veckan som kommer..

Sydsvenskan - 07 maj 16 kl. 18:13

Många gräsbränder runt om i landet

Gotland, Göteborg, Ekerö, Haninge, Boden och Luleå. Det är bara några av de områden som mark- och skogsbränder rapporterades ifrån på lördagen — och vädret som väntas skapar fortsatt brandrisk.— Det kommer att vara varmt och torrt under ett par dygn, säger Sofia Söderberg, jourhavande meteorolog på SMHI.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Offside-redaktörerna som tog klivet ut i rampljuset

Kultmagasinets radarpar om steget från skrivbordet till scenen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

"Många 40-talister skulle hellre dö än bli en börda för samhället"

Eric Hilmersson försvarar en utskälld generation: "Jag tror inte att min mamma var unik".

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Gais-ordföranden tillbaka i rollen som kommentator

Drömde som liten om att referera – tog sig hela vägen till Radiosporten..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Svårt med bemanning på äldreboenden

Många äldreboenden har problem med bemanningen på grund av coronapandemin eftersom personalen måste stanna hemma vid minsta tecken på förkylning, rapporterar.

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Läkemedelsverket: Krisen blir en tuff lärdom

Ingen läkemedelsbrist i Sverige, är beskedet från myndigheterna. Däremot finns en stor risk för brist och inför framtida kriser finns många lärdomar att dra..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Flera döda i colombiansk gruvolycka

Minst elva personer omkom och fyra skadades vid en explosion i en kolgruva i Cucunubá, åtta mil norr om huvudstaden Bogotá.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Pixar-pionjärer får datorernas "Nobelpris"

I dag tar vi avancerade animerade filmscener nästan för givet – men faktumet att exempelvis Buzz Lightyear och hans vänner i "Toy story" rör sig så snyggt och att miljön och ljuset runt omkring dem är av så hög kvalitet är ett resultat av flera decenniers slit framför datorn..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Riksbankschefen vill döda deflationsspöket

Coronakrisen kan väcka deflationsspöket – en farlig utveckling med fallande priser..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Våldsutsatta råds använda kodord på apotek

Hotellrum för utsatta, rådgivning i matbutiken – och möjlighet att få hjälp genom att använda ett kodord på apoteket..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Slopa svågerpolitiken!

Vi medborgare kommer aldrig att ge er politiker någon respekt så länge ni fortsätter leka beskyddare med våra pengar, skriver Paula Hagefjord Lovell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.