PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 06 April, 11:05

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 13:03

Nordea: Kinesisk återöppning avgörande”Centralbankerna verkar ha lyckats stabilisera och förbättra marknadernas funktionssätt, men det betyder inte att den riktiga krisen är över på något sätt, utan bara att man gjort tillräckligt för att förhindra en total finansiell härdsmälta genom att se till att det finns tillräckligt med dollarlikviditet. Nu handlar allt i stället om myndigheternas kamp mot viruset, de ekonomiska effekterna och eventuella datum för återöppning av ekonomierna i väst”, säger han. Krisen går nu in i en ny fas, menar han, där finansmarknadens fokus nu riktas mot möjligheterna att kunna öppna ekonomierna igen och hur ekonomin då kommer att återhämta sig. President Donald Trump har gått längst och varit tydlig med att han vill ha USA öppet igen till påsk. Martin Enlund påpek
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Donald Trump, USA, Enlund, Kina, Hubei, Europa, Italien, Martin Enlund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Kinesisk, återöppning, avgörande
Dalarnas tidningar - 12 okt 18 kl. 21:21

Seger för Skedvi/Säter efter avgörande i förlängningen mot Alfta

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Skedvi/Säter avgöra den jämna....

Dalarnas tidningar - 30 okt 18 kl. 21:06

Tre poäng till Skedvi/Säter efter avgörande i slutperioden mot Strömsbro

Skedvi/Säter vann hemma mot Strömsbro i HockeyTvåan västra A med 2–1 (1-1, 0-0, 1-0). Matchen var....

Dalarnas tidningar - 24 nov 18 kl. 20:24

Uppsala föll mot Säter i avgörande set

Uppsala förlorade en jämn match mot Säter i division 1 norra i Volleyboll. I femte set avgjorde....

Dalarnas tidningar - 11 jan 19 kl. 21:08

Tre poäng till Skedvi/Säter efter avgörande i slutperioden mot Falu IF

Skedvi/Säter vann borta mot Falu IF i HockeyTvåan västra A med 3–1 (0-0, 1-1, 2-0). Matchen var....

BT - 22 mar 13 kl. 19:34

Avgörande tmmar för Cypern

Det drar ihop sig till ett avgörande för Cypern, på randen till finansiell kollaps. Parlamentet måste få fram 5,8 miljarder euro, annars blir det varken nödlån eller ECB-stöd till landets konkursmässiga banker. Det ratade förslaget om beskattning av bankinsättningar väntas bli en del av lösningen, fast i ny tappning.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt pris till företag som tagit "avgörande kliv"

I samband med 100 grader Karlstad den 13 mars delar Nordea ut ett nyinstiftat pris, Nordea Step Up Award. Pris går till ett etablerat företag i Karlstad som tagit ett avgörande kliv i sin utveckling under året..

YLE - 06 okt 14 kl. 13:01

Avgörande matcher i CHL

Gruppspelet i Champions Hockey League avslutas på på tisdagen och onsdagen. Samtliga åtta ligalag har fortfarande möjlighet att gå vidare. Samtliga gruppettor och de fem bästa grupptvåorna avancerar till åttondelsfinal.

DI - 23 okt 17 kl. 19:58

Nordea: Kapitalkraven inte avgörande för flyttbeslutet

Omkring en månad efter Nordeas beslut att flytta huvudkontoret till Finland uppger nu bankens styrelseordförande Björn Wahlroos att de striktare kraven i Sverige inte varit någon avgörande faktor i frågan. Det skriver Bloomberg News.  .

Skånskan - 20 nov 18 kl. 17:16

L låter medlemmarna avgöra S-invit

MALMÖ Malmöliberalerna låter medlemmarna avgöra om partiet ska tacka ja eller nej till Socialdemokraternas nya invit om en valteknisk samverkan som bland annat skulle ge fyra kommunalrådsposter.– Ett medlemsmöte är vårt högst beslutande organ och det måste bli ett sådant som avgör utgången i den här frågan, förklarar Roko Kursar som är ordförande för Malmöliberalerna och oppositionsråd.
På tisdagen hade Liberalerna i Malmö ett styrelsemöte där man beslutade att utlysa ett medlemsmöte på tisdag i nästa vecka.

BT - 17 jan 14 kl. 12:16

12-åringen förhörd på nytt ? men avgörande spår saknas

Polisen har nu hållit ett nytt förhör med den 12-årige pojken som utsattes för mordförsök vid Bodakyrkan på nyårsafton, men fortfarande har man inget avgörande tips eller spår. BT och andra medier har tidigare berättat att en släktfrejd kan vara bakgrund till dådet, då pojken blev både skjuten och knivhuggen. – Det finns en historik i hemlandet och naturligtvis är det en av sakerna vi tittar på.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Pareto: DNB:s kreditförluster fyra gånger högre

Det framgår av en analys där Pareto dock höjer sin rekommendation för DNB till köp med hänvisning till att analyshuset anser att aktien har sjunkit för mycket. Riktkursen sänks samtidigt från 180 till 140 norska kr. ”Vi är mer oroade över möjliga kreditförluster än vad DNB:s ledning kommunicerar, och vi räknar med att analytikernas genomsnittliga vinstprognoser kommer att sänkas betydligt, åtminstone för 2020”, resonerar DNB som trots rådande osäkerhet alltså ändå anser att det finns en uppsida.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Flyg och fordon lyfter på börserna

Det breda europeiska aktieindexet Stoxx Europe 600 hade vid 10-tiden stigit cirka 3 procent. Underindexet för fordon låg näst högst med en uppgång på 5,6 procent. Bakom den pånyttfödda optimismen ligger bland annat uppgifter från Spanien, Italien, Tyskland och Schweiz om att antalet nya fall av covid-19 sjunkit.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Analys: Påbörjade bostäder kan falla 70 procent

”De strikta begränsningsåtgärder som genomförs runt om i världen orsakar en ekonomisk tvärnit som går så fort att det till och med i vissa delar aldrig tidigare har upplevts eller uppmätts”, skriver de. Med tanke på den stora osäkerheten har Byggföretagen räknat på tre olika scenarier för byggbranschen, där konjunkturen utvecklas på olika sätt. De gör ingen värdering av vilket scenario som är mest troligt, utan återkommer till detta i en konjunkturprognos i maj.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Uppgifter: Fed stoppar inte bankernas utdelningar

Tidningen noterade att vissa före detta amerikanska regulatorer har sagt att Federal Reserve borde beordra de största bankerna att slopa utdelningarna för att spara kapital i ett läge med skenande arbetslöshet och problem för företagen som riskerar att bli värre än under finanskrisen. ECB och Bank of England har tryckt på för att banker ska slopa utdelningarna, men Federal Reserve väntas inte följa deras exempel. Enligt WSJ:s källor ser Fed viktiga skillnader hur bankerna distribuerar kapital på de båda kontinenterna, och de planerar att genomföra en mer noga övervägd analys av tillståndet i det amerikanska banksystemet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är måndagens nya köprekar

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Kinnevik till köp från behåll. Riktkursen sänks till 198 från 235 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Börsveckan: Två aktier att köpa

För fastighetsbolagen Wallenstam och Stendörren blir rådet avvakta, vilket även blir fallet för kontanthanteringsbolaget Loomis. Informationstjänstbolaget Karnov beskrivs av Börsveckan som ”ett av börsens finaste kvalitetsbolag”. Aktien bedömer tidningen inte blir någon kursraket under kommande tolv månader men har rätt egenskaper för att slå index rejält i börsosäkerheten efter utbrottet av covid-19.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Electrolux har lånat 3,4 miljarder till löpande verksamhet

Det rör sig om två lån på vardera 1,7 miljarder kr som bägge förfaller 2023. Det ena obligationslånet löper till fast ränta med en årlig kupong på 1,995 procent och det andra löper till rörlig ränta. Det framgår inte om den nya upplåningen ersätter någon annan.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Oljepriset backar igen

Prisrusningen mot slutet av förra veckan har inte hållit i sig trots att helgen innehållit så väl signaler från USA:s president Donald Trump om att lägga tull på saudisk och rysk olja samt om att utbudssänkningar är på väg från statliga Saudi Aramco. För första gången någonsin beslutade Saudiarabien att senarelägga publiceringen av sina internationella priser inför mötet. ”En ganska klar signal om att man är öppen för att sänka produktionen i maj”, sade Robert McNally, vd för Rapidan Energy Group, till Reuters.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Nationellt nödläge kan utlysas i Japan

Nödläget kan komma att verkställas från tisdagen, och gälla stor-Tokyo samt regionerna Osaka och Hyogo. Enligt tv-kanalen TBS kommer nödläget att gälla i sex månader. Inom denna ram kan regionerna själva bestämma sina egna tidsbegränsade åtgärder.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Boozt redovisar upp till 9 procents tillväxt

Nettoomsättningstillväxten för det första kvartalet förväntas att hamna inom intervallet 7-9 procent, med en lägre justerad rörelsemarginal än föregående år till följd av en extraordinär nedskrivning av varulager från föregående års säsonger. Exkluderat för den extraordinära nedskrivningen förväntas den justerade rörelsemarginalen förbättrats jämfört med föregående år. En uppdatering om förväntad justerad rörelsemarginal för det första kvartalet kommer att publiceras senast den 20 april 2020, skriver Boozt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.