Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 05 April, 20:48

Dagens Medicin - 25 mar 20 kl. 13:04

”Att skydda sjukvårdspersonal måste vara prio ett”Det är bisarrt att sjukvårdssystemet, som hela tiden måste kunna ha beredskap för det oförutsägbara, inte har lagerhållning av läkemedel eller sjukvårdsmaterial skriver politiker från Vänsterpartiet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Vänsterpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att skydda, sjukvårdspersonalmåste vara , prioett
Nyan - 16 dec 16 kl. 09:13

Polisen hjälpte sjukvårdspersonal

Under torsdagen fick polisen vid två tillfällen bistå sjukvårdspersonal då patienter uppträdde aggressivt.

Ambulanspersonal tog hand om två berusade personer med kroppsskador. Personerna ville inte uppge hur skadorna hade uppkommit.

Barometern - 21 nov 19 kl. 20:00

Sjukvårdspersonal slog larm innan spädbarnet dog

Sjukvårdspersonal larmade socialjouren två gånger angående det spädbarn som senare dog under en taxiresa som sjukvården hade ordnat med. – Det kan jag inte kommentera, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund..

GT - 10 jul 13 kl. 14:44

Nyfödd brännskadad av sjukvårdspersonal

En nyfödd bebis brännskadades av sjukvårdspersonal. Händelsen har lex Maria-anmälts. ?

SR - 27 jan 14 kl. 19:01

Sjukvårdspersonal efterfrågas i arresten

Efter dödsfallet i en fyllecell i arresten i Karlstad har det under veckan hållits flera möten för att se vad som kan göras för att förhindra liknande händelser i framtiden. Bland annat efterfrågades sjukvårdspersonal som vissa tider arbetar i själva arresten..

Länstidningen i Jämtland - 24 aug 16 kl. 08:40

Ohållbar ökning av inhyrd sjukvårdspersonal

Kostnaderna för inhyrd sjukvårdspersonal behöver snabbt minska i länet, men i stället har de ökat med 100 miljoner räknat på helår sedan 2013. Dessutom väntar lägre skatteintäkter runt hörnet..

GöteborgsPosten - 03 dec 16 kl. 09:39

GP avslöjar: Häktets sjukvårdspersonal ingriper inte

När en kriminalvårdare blev plötsligt sjuk och svimmade under en utbildningsdag på häktet i Göteborg, larmades sjukvårdspersonal till platsen – men vägrade ingripa. ”Vi får inte journalföra personal, ni får ringa en ambulans”, svarade samordnaren när de kallades till platsen..

GöteborgsPosten - 03 dec 16 kl. 13:59

Häktets sjukvårdspersonal ingrep inte

När en kriminalvårdare blev plötsligt sjuk och svimmade under en utbildningsdag på häktet i Göteborg, larmades häktets sjukvårdspersonal till platsen – men vägrade ingripa. ”Vi får inte journalföra personal, ni får ringa en ambulans”, svarade samordnaren när de kallades till platsen..

Expressen - 09 jun 17 kl. 19:48

Sjukvårdspersonal får inte röka på arbetstid

Röksugen?Då får du vänta till efter jobbet – om du är anställd som sjukvårdspersonal i Region Örebro län.Den nya policyn förbjuder tobak på arbetstid.

YA - 28 sep 18 kl. 18:00

Medvetslös man vaknade och slog och hotade sjukvårdspersonal

När sjukvårdspersonal försökte få liv i en medvetslös man tillfogade man smärta för att få kontakt med mannen. Det ledde istället till att mannen for upp och försökte sparka och slå personalen för att därefter hota dem till livet. Nu är ambulansbolaget anmält händelsen till Arbetsmiljöverket..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 16:00

Han är Årets allmänläkarvän

Andreas Thörneby har utsetts till Årets allmänläkarvän av Svenska Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Luft mellan patienter har kortat kötiderna

Med en ny mottagningsmodell för ST-läkare har prostata­cancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg kapat köer och förbättrat arbetsmiljön för alla..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Fältsjukhuset öppnar 20 vårdplatser

– Det kommer komma ett fåtal under helgen. I nästa vecka kommer vi att fylla upp verksamheten mer och mer, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. I snart två veckor har arbetet med att färdigställa fältsjukhuset i Älvsjö, där covidsjuka patienter som inte behöver....

Dagens Medicin - I förrgår: 14:51

Svårt bedöma kliniskt värde av nytt medel mot hjärtsvikt

Substansen vericiguat minskade enligt en ny studie risken för kardiovaskulär död eller inläggning på sjukhus hos patienter med hjärtsvikt. Två svenska kardiologer ser preparatet som intressant, men tycker studiens betydelse för klinisk vardag är svårbedömd..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:25

”Epidemin har blottlagt svagheterna i sjukvårdsstyrningen”

I och med coronakrisen krävs ett förbud mot att skattefinansierade privata mottagningar samtidigt får bedriva vård av försäkringspatienter och låta dem gå före, skriver flera debattörer..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:55

”De flesta är väldigt förstående”

Många klädbyten och diskussioner med anhöriga som inte får åka med. Det är några av de saker som dykt upp i ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysals jobb de senaste veckorna. Dessutom håller han sina nästan 15 000 följare på Instagram uppdaterade om covid-19..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:03

Vården uppmanas spara på propofol

Det kommer att bli brist på anestesimedlet propofol under coronautbrottet, tror Stokholms läns läkemedelskommitté, som vill att vården snålar med medlet..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:54

Krislägesavtal aktiveras i Stockholm

Nu är det klart att krislägesavtalet aktiveras för Region Stockholms intensivvårdsverksamhet. .

Dagens Medicin - I förrgår: 12:02

Läkemedelsinköp samordnas nationellt

Fyra regioner ska samordna läkemedelsinköpen till hela landet. Detta för att säkra läkemedel under den pågående pandemin. .

Dagens Medicin - I förrgår: 11:38

Stöd för kirurgi vid kroniskt diskbråck

Patienter som haft problem med diskbråck mer än fyra månader fick bättre resultat efter operation än de som fick smärtlindring och rehabilitering, enligt en studie med kanadensiska patienter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.