PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 06 April, 17:06

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 12:56

Morgan Stanley: Läge att investera i Asien– Det kan vara vettigt att öka portföljvikten när det gäller Kina men även Asien mer generellt. Detta eftersom viruspandemin nu lugnat ner sig något i Asien jämfört med i väst, säger Morgan Stanleys Andrew Harmstone till CNBC. Han påpekar visserligen att västvärlden är Kinas största kund så det krävs en återhämtning även i väst för att Kina ska återhämta sig helt. En annan sak som talar för att de asiatiska länderna kan klara krisen bättre är att pandemier inte är något nytt i öst. 2003 drabbades regionen av Sars vilket fick ekonomierna att rämna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stanley, Asien, Kina, Morgan Stanleys Andrew Harmstone, CNBC, Kinas, Sars, Lin Jing Leong, Aberdeen Standard Investments

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Stanley, Lägeatt , investerai , Asien
DI - 10 aug 17 kl. 11:09

Usa: Tre av fyra vill investera hållbart

En ny studie från Morgan Stanley pekar på att hållbara investeringar har fått ett starkt fäste i USA, särskilt bland millenniefödda..

Realtid - 03 mar 16 kl. 09:28

Morgan Stanely startar jättefond

tors, 2016-03-03 09:28Morgan Stanely startar jättefondSka investera i energi- och infrastruktur..

VA - 13 jul 11 kl. 11:30

Starkt kvartal väntas

13 juli Analytikerna vill också höra att efterfrågan fortfarande väntas "öka något", som vd Ronnie Leten tidigare formulerat den kortsiktiga prognosen. Det är bilden som träder fram när Nyhetsbyrån Direkt tittar igenom mäklarfirmornas analysuppdateringar inför rapporten. Ökade krav på energieffektiv produktion, inte minst i Kina, gynnar Atlas Copco, påpekar Morgan Stanley.

TA - 23 maj 12 kl. 12:50

Bankjätte försvarar Facebookstart

Foto: Richard Drew/Scanpix
Turerna kring Facebooks börsnotering kommer att granskas av den amerikanska Finansinspektionen SEC. Sjunde AP-fonden har planerat att köpa Facebook-aktier men har inte gjort det ännu.
Facebooks aktiekurs hade backat 8,9 procent, när aktiehandeln stängde i New York på tisdagen.

PrivataAffärer - 21 maj 19 kl. 09:56

Avanza lanserar alternativ till amerikanska ETF:er

Lanseringen av en mängd nya trackers sker i ett samarbete med Morgan Stanley och emittenten Alphabeta. Trackers en typ av instrument som följer en annan tillgång, till exempel ett index, ett tema eller ett specifikt bolag. Trackers har ingen hävstång utan följer den underliggande tillgången både i upp- och nedgång.

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 15:23

UBS slår ett slag för tillväxtmarknader 2020

Grundtesen bakom ställningstagandet är att USA:s ekonomiska övertag (outperformance) kommer att avta samtidigt som dollarn försvagas och tillväxt förväntas på tillväxtmarknader. ”Vi kommer att se en tillväxtförbättring utanför USA. Den amerikanska ekonomin kommer fortfarande prestera OK, men inte överprestera”, ska Evan Brown, som är strategichef för multitillgångar På UBS AM, ha sagt på presentationen.

Realtid - 30 jul 15 kl. 09:34

Svenska Truecaller vill dra in 867 miljoner

Morgan Stanley uppges leda finansieringsrundan där både Twitter och Google ska vara intresserade av att investera..

Expressen - 17 okt 15 kl. 13:57

Berts flyktingvinst frestar Wall Street

LIDKÖPING. Svenska riskkapitalister täljer guld på den svenska flyktingmarknaden. Rekordvinsterna får investerarna på Wall Street i New York att visa intresse för de svenska flyktingbolagen.

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 07:55

Avanza ger sig in i robotkriget

Avanza följer upp Nordnets satsning med att lansera robotrådgivning för ett antal tillgångsklasser, skriver Dagens Industri. Genom Avanza Auto planerar man att erbjuda kunder sex specialfonder som är sammansatta av JP Morgan. Fonderna kommer att investera i aktier, räntor och alternativa tillgångar som råvaror.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 06:30

"Det är vi som ska formulera politiken"

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vill klämma åt riskkapitalbolagen och förbjuda vinst i skolan och vården. "En gjuten vinnarfråga" för V, "sorgligt försummad av sossarna". Inför förra valet bjöds Lars Ohly in med armbågen av Mona Sahlin till rödgrönt samarbete.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Norwegian varslar all personal i Sverige

Samtliga svenska anställda i flygbolaget Norwegian ska varsla om uppsägning, rapporterar Dagens Næringsliv. Sammantaget rör det sig om mer än 800 anställda. Hittills har bolaget ställt in över 3.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

ABG: Kinnevik har straffats för hårt

Att aktien har gått sämre än index de senaste veckorna är inte motiverat, menar ABG som bland annat pekar på att förhållandevis motståndskraftiga Tele2 utgör cirka 40 procent av portföljen. Dessutom bör Zalando klarar sig bättre än många andra modebolag och dessutom sitter hälsovårdbolaget Livongo i den onoterade portföljen bra till. ”Den nuvarande substansrabatten på 29 procent kan jämföras med vårt riktmärke om 10 procent och femårssnittet på 20 procent och vi ganska optimistiska vad gäller utsikterna för substansvärdet”, skriver ABG i analysen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Japan: Förbereder nytt stimulanspaket på 108 000 miljarder yen

Abe sade att han vill säkra att den ekonomiska aktiviteten kan upprätthållas så mycket som möjligt, och hans stimulanspaket kommer att inkludera över 6.000 miljarder yen i direkta utbetalningar till hushåll och företag. Premiärministern sade också att vill utlysa nödläge i sju prefekturer, bland andra Tokyo och Osaka, från och med i morgon tisdag.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Getinge höjer kapaciteten för respiratorer med 160 procent

Getinge ökar sin produktionskapacitet stegvis i Solna, Sverige, till 26.000 enheter under 2020, att jämföra med tidigare planerad nivå på 16.000 enheter som kommunicerades den 17 mars.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Bomarknaden: Swedbank tror på prisfall – och återhämtning

”Vårt huvudscenario är att priserna kommer att falla under året till följd av minskad efterfrågan i spåren av coronakrisen. Efter att corona har ebbat ut väntas bostadsmarknaden återhämta sig med måttligt stigande priser. De låga boräntorna stöttar bostadspriserna”, skriver hon.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

H&M:s framtid splittrar analytikerna

Åsikterna om klädjättens framtid går dock isär där de två förstnämnda upprepar sina köprekommendationer medan Carnegie håller fast vid behåll. ABG Sundal Collier  anser att H&M:s utveckling i det första kvartalet visar att det finns en tydlig efterfrågan för H&M-varumärket och dess kollektioner och att bolaget framgångsrikt förvandlats till en omni-spelare med rejäl digital närvaro. ABG väntar sig att H&M:s bruttomarginal sjunker med drygt 3 procentenheter under 2020 som en följd av högre reavolymer, minskad operativ hävstång och valutamotvindar.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Carnegie Global: Nya dystra rekord skapar köplägen

På börserna – och inte minst i USA – har det haglat nya dystra rekord under en enda börsvecka. Cirka 6,6 miljoner amerikaner blev arbetslösa under dessa få dagar, vilket är cirka tio gånger fler än den värsta finanskrisveckan i historien. Det påverkar naturligtvis det mesta och veckan blev också den sämsta i Carnegie Globals historia.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analytiker: Risk för negativt oljepris

Läs även: Oljepriset backar igen Ett stundande krismöte inom Opec+ och de rekordstora åtgärder som väntas därifrån kommer väga lätt i förhållande till det långvariga efterkrig som marknaden står inför, enligt flera analytiker som deltagit i en enkät från CNBC. Beteendemönster kommer att ha förändrats, bland annat avseende flygresvanor, enligt Standard Chartereds

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Bomarknaden: Rekordutbud av bostäder i påskveckan

Utbudet av bostadsrätter ökar inför påsk, för första gången så långt tillbaka som Hemnet har statistik. – Vi brukar annars normalt se en ganska tydlig minskning av utbudet. Uppgången i år beror på att det kommit ut många nya annonser samtidigt som säljvolymerna viker, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

SEB: Utmanade år för Kindred

SEB tror visserligen att 2020 blir utmanande för Kindred men tycker att de senaste beskeden från bettingbolaget understryker att det finns motståndskraft i intäkterna. ”Osäkerheten kommer att vara fortsatt hög i det korta perspektivet, men vi ser stöd i en låg värdering och ser utrymme för förbättrade tillväxt och marginal i ett längre perspektiv”, skriver SEB i analysen. SEB har sänkt intäktsestimatet för 2020 med 6 procent och prognosen för vinsten per aktie med 18 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.