Expressen > Opinion

Saturday, 04 April, 22:20

Expressen - 25 mar 20 kl. 12:45

Lidls uppmaning till svenska bönder i krisen: ”Hör av er direkt”Svenska småproducenter av livsmedel vädjar om att släppas in i sortementet hos matjättarna under coronakrisen. Nu svarar Lidl: ”Vi befinner oss i en extrem situation och det gäller att både tänka nytt och agera direkt. Vi vill vara med och värna de svenska matproducenterna.”.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lidl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lidls, uppmaningtill svenska , bönderi , krisen, Hörav , er direkt
Supermiljöbloggen - 20 nov 18 kl. 13:01

Extinction Rebellion tar till civil olydnad för att stoppa den ekologiska krisen

Under lördagen gjorde det nystartade nätverket Extinction Rebellion direktaktioner i flera länder. Nätverket vill få folk att vakna och sätta stopp för naturförstörelsen, klimatkrisen och utrotningen av arter. I London blockerades flera broar av cirka 6000 personer med Extinction Rebellions banderoller.

HBL - 09 jul 12 kl. 15:15

Sydkusten tänder inte på Sannfinländarna

Språket, SFP och starka lokala politiker har hittills stoppat Sannfinländarnas frammarsch i de nyländska kustkommunerna. Här finns en utbredd språklig allergi mot Sannfinländarna och deras inställning till svenskan, förklarar Raseborgsbon Ralf Friberg.Hbl granskar Sannfinländarna inför höstens kommunalval.

Expressen - 22 apr 19 kl. 21:32

Brandmannen Anders skarpa uppmaning efter bränderna

SMHI slår larm om att risken för gräs- och skogsbränder just nu är stor i hela Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg.Anders Lundblad, stabschef vid räddningstjänsten Storgöteborg, ger en skarp uppmaning till allmänheten:– Du som tänder en eld är ansvarig för den. Tänk till innan du tänder och ha alltid släckutrustning i närheten..

YLE - 07 maj 17 kl. 16:11

Varje roddbåt på Hangös stränder ska registeras - Hangöbor missnöjda

En del Hangöbor är upprörda över att staden inte längre låter alla småbåtsägare använda stadens stränder gratis. Det är onödig byråkrati, säger kritikerna. Enligt staden behövs klarare regler.

Supermiljöbloggen - 06 okt 15 kl. 13:42

Isabella Lövin ser Sverige som en brobyggare mellan rika och fattiga länder

”Sverige är en ledare på klimatfinansieringsområdet, och det ska vi fortsätta vara”, säger biståndsministern till Supermiljöbloggen. I september presenterade regeringen vilka satsningar (pdf) man vill göra på klimatområdet under kommande år. När det gäller investeringar i internationella insatser, det vill säga klimatåtgärder i utvecklingsländer, var en nyhet i budgeten att regeringen lovar att klimatfinansieringen ges ett tillskott på 500 miljoner kronor per år 2016-2019, detta utöver tidigare avsatta biståndsmedel.

BT - 15 feb 13 kl. 13:31

Varför inte uppmuntra bygdens bönder?

Tom Andersson (MP), kommunalråd i Borås, har både rätt och fel i likhet med de flesta som tror sig veta hela sanningen. Med sitt budskap om att inte äta kött är risken stor att han kastar ut barnet med badvattnet. Vi som lever i Borås kommuns bondelandskap vet att det inte går att producera sojabönor eller liknande grödor som växer i bördig åkermark och bättre klimat, i varje fall icke med ekonomi.

Nyheter 24 - 29 jul 13 kl. 10:04

"Motbjudande" ? Bildt kritiserar Ryssland efter Prides uppmaning

STOCKHOLM. I januari förbjöd Ryssland "homopropaganda" och omvärlden protesterade. Men en som fått kritik för att han inte reagerat är Sveriges utrikesminister Carl Bildt.

Regeringen - 06 apr 16 kl. 09:38

Sverige skriver under brev med uppmaning till kommissionen om digitala plattformar

I måndags skickade Sverige tillsammans med en rad andra EU-länder ett brev, signerat av närings- och innovationsminister Mikael Damberg och it-minister Mehmet Kaplan, till EU-kommissionen med en uppmaning att inte begränsa innovation och ekonomisk utveckling genom betungande lagstiftning..

Regeringen - 07 jun 17 kl. 15:08

Stort stöd till svensk uppmaning att förbjuda mikroplast i kosmetika

Sex länder har redan hörsammat Sveriges uppmaning att förbjuda mikroplaster i kosmetika som sköljs av. Sverige lämnar nu in initiativet som ett frivillig åtagande under Havskonferensen..

Expressen - 14 aug 18 kl. 14:37

Polisens uppmaning till de vuxna: ”Gå ut”

Efter måndagens många bilbränder skickar polisen nu en uppmaning till allmänheten.Gå ut i kväll – och prata med ungdomarna.– Vi ser gärna att vuxna går ut i de aktuella områdena, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 timmar sedan

När tar FHM höjd för att symtomfria kan smitta?

WHO:s nya paragraf är dramatisk – och förändrar allt. Vi måste ändra vårt förhållningssätt till denna dödliga epidemi, som redan tagit sig in på en stor andel av storstädernas äldreboenden. När man arbetar med gamla måste skyddsutrustning användas, skriver virologen Lena Einhorn..

Expressen - Igår: 17:14

Bötfäll de utan folkvett som riskerar andras liv

En liten del av befolkningen riskerar liv och hälsa för hundratusentals människor i vårt land. Olyckligtvis biter vare sig rekommendationer eller statsministerns uppmaningar till folkvett på denna grupp.Nu måste riksdagen agera.

Expressen - Igår: 06:15

Varför ska 25 000 leka krig under pandemin?

Den svenska jätteövningen Aurora 20 riskerar att hota vår säkerhet genom en ännu större smittspridning som kan belasta vården ytterligare.Försvarsmakten borde ta samma ansvar som begärs av alla oss andra i Sverige. Ställ in!

Expressen - I förrgår: 17:09

Folk riskerar nu att dö av nyliberalismen

Det är omoraliskt att leka fri kapitalist samtidigt som man cashar in maximalt från de trygghetssystem som skattebetalarna ställer ut.Liberala ungdomsförbundet är en förvirrad liten hop, skriver Daniel Suhonen i ett svar till Romina Pourmokthari..

Expressen - I förrgår: 14:25

Slopa momsen för att rädda restaurangerna

Våra politiker måste våga vara okonventionella i krisen.För att undvika en flodvåg av uppsägningar och konkurser föreslår vi att regeringens krispaket utökas och kompletteras med bland annat slopad moms och rutavdrag för hemleveranser, skriver 92 undertecknare från hela restaurangbranschen..

Expressen - I förrgår: 06:35

USA:s ambassadör: Vi måste förenas i kampen mot corona

Precis som vår globala kamp mot terrorismen efter 11 september-attacken, är samarbete länder emellan det enda sättet att övervinna en utmaning som inte känner några gränser.I det rådande läget är det olyckligt att Kinas kommunistiska parti försöker lägga skulden för corona på andra, skriver USA:s ambassadör Kenneth A Howery..

Expressen - 01 apr 20 kl. 16:51

Trångboddhet dödar – låt förortens äldre bo på hotell

Under en viruspandemi är trångboddhet över generationsgränserna en enorm riskfaktor. Det krävs nu politiska åtgärder för att rädda äldre personer och begränsa smittspridningen i förorterna, skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. .

Expressen - 01 apr 20 kl. 11:08

Stäng djurmarknaderna i Kina – nu och för alltid

Vi måste tala klarspråk om Kinas hantering av djur. Det är dags att sluta äta fladdermöss och myrkottar, eller se på när djur flås levande. Inte bara för att djurmarknaderna är smittohärdar av sällan skådat slag, men också på grund av det djupt oetiska i djurens behandling, skriver Fredrick Federley (C).

Expressen - 31 mar 20 kl. 15:52

Sällan har en liberal varit mer tondöv

Trots vetskapen om Liberala ungdomsförbundets extrema ekonomiska politik väckte ändå Romina Pourmokhtaris debattartikel en viss förvåning hos mig. Sällan har väl behovet av att synas och att vara kaxigt liberal resulterat i ett sådant tondövt inlägg i debatten i en tid som kräver gemensamma uppoffringar av oss alla, skriver SSU:s ordförande Philip Botström. .

Expressen - 31 mar 20 kl. 11:44

Vissa föräldrar tar noll ansvar mot coronaspridningen

Vi blir förskräckta över hur vårdnadshavare inte verkar ta coronapandemin på allvar. Personal på förskolorna blir utskällda när de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skickar hem barn med symptom. Beteendet är oförsvarbart.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.