SVT > Inrikes

Sunday, 05 April, 09:34

SVT - 25 mar 20 kl. 12:38

LO skickar omfattande kravlista till regeringenPermittering på heltid, kraftigt höjt grundskydd i a-kassan, stopp för personalminskningar inom vården och stödköp av biljetter inom flyg och tåg. Det är några av de krav LO riktar mot regeringen för att minska de ekonomiska effekterna av coronaviruset..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO skickar, omfattande, kravlistatill , regeringen
Regeringen - 13 jun 16 kl. 15:05

Remiss: Särskilt bemyndigande ska ge regeringen möjlighet att göra undantag från plan- och bygglagen vid extraordinär flyktingsituation

Regeringen skickar idag ut en promemoria på remiss med ett nytt lagförslag som ger regeringen möjlighet att göra undantag från bestämmelser i plan- och bygglagen för att säkerställa att asylsökanden har tak över huvudet. Förslaget, som möjliggör att asylrätten kan värnas, gäller tillfälliga flyktingboenden när antalet asylsökande bedöms vara särskilt omfattande..

Sydsvenskan - 14 mar 20 kl. 10:00

Socialchefen i Lomma ratar förslaget att bryta avtalet – skickar ny kravlista till Frösunda

Socialchefen vill inte bryta avtalet: ”Det blir inte bättre då”, säger Emma Pihl..

Regeringen - 24 maj 17 kl. 14:01

Lättare att få fram boenden vid omfattande tillströmning av asylsökande

Inom ramen för migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Alliansen har regeringen beslutat om en proposition som ska göra det lättare att snabbt få fram boenden vid omfattande tillströmning av asylsökande..

Regeringen - 23 nov 17 kl. 12:35

Regeringen rättar till brister i regelverket för terrängkörning

Regeringen har upptäckt brister i terrängkörningsregelverket som innebär att det idag tillämpas felaktigt. Inom kort skickar Regeringskansliet ut en promemoria med förslag till ändringar av regelverket på remiss för att rätta till felet..

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:05

Regeringen tillsätter utredning om nystartszoner

Regeringen har idag beslutat om riktlinjer för en utredning som ska titta på frågan om ekonomiska frizoner i vissa särskilt avgränsade stadsdelar, så kallade nystartszoner.- Orsakerna såväl som lösningarna på problemen med utanförskap och hög arbetslöshet är många och komplexa. Det måste vi vara ödmjuka inför.

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:05

Regeringen tillsätter utredning om nystartszoner

Regeringen har idag beslutat tillsätta en utredning om ekonomiska frizoner i vissa särskilt avgränsade stadsdelar, så kallade nystartszoner.- Orsakerna såväl som lösningarna på problemen med utanförskap och hög arbetslöshet är många och komplexa. Det måste vi vara ödmjuka inför.

Regeringen - 28 jan 16 kl. 13:55

Regeringen söker nya utvecklingskommuner för romsk inkludering

Som en del av det fortsatta arbetet med att genomföra strategin för romsk inkludering skickar Kulturdepartementet i dag ut en utlysning till alla kommuner i Sverige om bidrag för att utveckla kommunala modeller för romsk inkludering..

Regeringen - 15 mar 18 kl. 12:00

Regeringen ger en samlad resultatredovisning av det multilaterala utvecklingssamarbetet

Regeringen har i dag tagit beslut om en resultatskrivelse till riksdagen om det multilaterala utvecklingssamarbetet. Regeringen avser återkomma med liknande skrivelser vartannat år. Det är ett led i tydligare planering och uppföljning av det omfattande stödet till det multilaterala utvecklingssamarbetet..

Regeringen - 08 maj 18 kl. 15:30

Regeringen föreslår modernisering av basåret

Basårsutbildningen ska moderniseras så att den kan kombineras med andra högskoleintroducerande utbildningar. Det är förslaget som Utbildningsdepartementet nu skickar ut på remiss..

Regeringen - 25 aug 17 kl. 15:49

Remiss av Ds 2017:37 Frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmän handling

Här kan du ta del av till vilka instanser Justitiedepartementet har remitterat promemorian Frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmän handling (Ds 2017:37)..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Experten: ”Snorduscha inte din omgivning”

Den som snyter sig eller nyser rakt ut i luften utsätter sin omgivning för en snordusch. Det menar Anna-Lena Spetz, professor i immunologi, som gästade Helgstudion i SVT..

SVT - 2 timmar sedan

Coronaviruset: 2 april – 4 april

Här kan du i efterhand läsa SVT Nyheters direktrapportering om coronaviruset..

SVT - 2 timmar sedan

”Arbetsgivare kan hamna i domstol för brister i vårdpersonalens skyddskläder”

Arbetsgivaren är skyldig att vidta alla åtgärder som behövs för att skydda personal som riskerar smittas på jobbet. Det säger arbetsrättsexperten Tommy Iseskog, som tror att chefer och kanske även politiker kommer ställas inför domstol..

SVT - 3 timmar sedan

5 april: Nattens nyheter

SVT - 7 timmar sedan

Höger och vänster om coronapandemin: ”I stora kriser blir plötsligt alla socialister”

Hur bra rustat är Sverige för att hantera coronakrisen? Karin Svanborg-Sjövall, vd för tankesmedjan Timbro och Enna Gerin, biträdande chef för det fackliga idéinstitutet Katalys, debatterar i Mötet..

SVT - 12 timmar sedan

Trottoarapotek införs för alla över 70 år

Apoteket inför trottoarapotek för att personer och 70 år och i riskgrupper ska kunna knacka på och få hjälp med sina mediciner utan att behöva gå in i lokalen. – Gå till apoteket, knacka på och ropa in så kommer det någon och hjälper dig, säger Markus Sjöqvist, kommunikationschef Apoteket..

SVT - 15 timmar sedan

Regeringen backar om kritiserat lagförslag

Regeringen backar om den nya lag som ska ge regeringen utökade maktbefogenheter i kampen mot coronasmittan. Enligt vad SVT erfar har förslaget efter kritiken från andra riksdagspartier skrivits om så att riksdagen i efterhand kommer att kunna pröva varje åtgärd som regeringen vidtar inom ramen för den nya lagen..

SVT - 16 timmar sedan

Coronaviruset stoppar utvisningar från Sverige 

Reseförbud och stängda gränser i coronapandemins spår gör att nästan inga utvisningar går att genomföra. Polisen har nu börjat släppa ut människor som sitter i förvar i väntan på utvisning. – Det är ett stort problem, säger Patrik Engström, chef för Gränspolissektionen på Noa.

SVT - 18 timmar sedan

Ulf Kristersson (M): Demokratin måste fungera även i en kris 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är kritisk till regeringens förslag om att kringgå riksdagen under coronakrisen.  “Djupt otillfredsställande att regeringen valt att involvera riksdagens partier så sent och relativt slarvigt”, skriver han på Facebook. .

SVT - 20 timmar sedan

Följ med ambulansen en dag på corona-larm

Över hälften av alla uttryckningar handlar numera om misstänkt corona för ambulanssjukvårdaren Joni Rääf och specialistsjuksköterskan Pelle Sandén. SVT fick följa med på ett av deras 15 timmar långa arbetspass..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.