YLE > Finland

Sunday, 29 March, 21:02

YLE - 25 mar 20 kl. 12:24

200 000 finländare inte på väg till Finland - finländare bosatta utomlands ombeds stanna kvarDet stämmer inte att 200 000 finländare som har rest i riskområden väntas återvända till Finland, såsom medier tidigare har uppgett. De som ännu väntas återvända är några tusen stycken..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 200, 000, finländareinte på , vägtill , Finland, finländare, bosatta utomlands ombeds stanna kvar
YLE - 25 mar 20 kl. 12:24

UM rättar medieuppgifter: 200 000 finländare inte på väg till Finland - finländare bosatta utomlands ombeds stanna kvar

Det stämmer inte att 200 000 finländare som har rest i riskområden väntas återvända till Finland, såsom medier tidigare har uppgett. Det är några tusen som ännu väntas återvända..

YLE - 30 sep 18 kl. 22:14

Sommar- eller vintertid för all framtid? Över 200 000 finländare har tagit ställning

Frågan om sommar- eller vintertid fortsätter att engagera finländarna. Över 200 000 finländare har tagit ställning till om Finland ska använda vinter- eller sommartid i fortsättningen..

YLE - 09 jan 18 kl. 10:42

200 000 finländare kan inte se Finlands OS-matcher – i alla fall inte från hemmasoffan

Enligt lagen ska Finlands alla ishockeymatcher i OS synas på gratis-TV. I år syns de på TV5. Men inte för alla.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

YLE - 25 okt 13 kl. 12:32

100 000 finländare har berusat sig med läkemedel

Läkemedelsmissbruk är vanligare än användning av många droger i Finland. Det visar en ny forskningsrapport från Institutet för hälsa och välfärd, THL. Mellan 50 000 och 100 000 finländare har berusat sig med läkemedel i Finland.

BT - 10 okt 13 kl. 08:55

Över 13 000 finländare övergav Nokia

Över 13 000 finländare gjorde sig av med sina Nokiaaktier efter nyheten om Microsoftaffären, skriver finanstidningen Kauppalehti. Det är ungefär fem procent av alla de 230 000 finländare som äger Nokiaaktier. Den 3 september meddelade Nokia att mobiltelefonverksamheten säljs till programvarujätten Microsoft.

DN - 10 okt 13 kl. 09:48

Över 13 000 finländare övergav Nokia

Över 13 000 finländare gjorde sig av med sina Nokiaaktier efter nyheten om Microsoftaffären, skriver finanstidningen Kauppalehti. Det är ungefär fem procent av alla de 230 000 finländare som äger Nokiaaktier..

SVT - 10 okt 13 kl. 08:59

Över 13 000 finländare övergav Nokia

Över 13 000 finländare gjorde sig av med sina Nokiaaktier efter nyheten om Microsoftaffären, skriver finanstidningen Kauppalehti. Det är ungefär fem procent av alla de 230 000 finländare som äger Nokiaaktier..

YLE - 27 aug 16 kl. 17:00

Närmare 15 000 finländare får höjd skatt i år

Omkring 14 000-15 000 finländare får höjd skatt i år. De som måste betala mer i skatt har underlåtit att underrätta skattemyndigheten om något, eller gett felaktiga uppgifter. I de flesta fall är skatteökningen mindre än 500 euro, men det finns också de som måste betala avsevärt mer.

YLE - 15 apr 13 kl. 05:56

TS: 300 000 finländare hör till ett parti

300 000 finländare hör till något av de partier som finns representerade i riksdagen - det är 8 000 färre än vid riksdagsvalet för två år sedan, skriver Turun Sanomat. Hälften av partimedlemmarna, 150 000, hör till Centern. Ändå har Centern tappat medlemmar sedan riksdagsvalet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Antalet brottsutredningar som läggs ner har ökat kraftigt: "Jag slutar anmäla liknande hot", säger Eva efter att utredning om dödshot lades ner

Antalet brottsutredningar som läggs ner efter beslut av åklagare ökar. 2009 var antalet under 7 000 och 2019 över 17 000. Spotlight har gått igenom tusentals beslut om nedlagda brottsutredningar för att se vad som ligger bakom.

YLE - 3 timmar sedan

President Niinistö föreslog krisgrupp för att hjälpa till med coronavirusepidemin

President Sauli Niinistö säger till tidningen Ilta-Sanomat att han diskuterat möjligheten till en så kallad krisgrupp med statsminister Sanna Marin (SDP)..

YLE - 4 timmar sedan

Karantändans via stream och gaturally i Jakobstad igen - coronaviruset ger upphov till nya fenomen

Tusentals personer deltog i den karantändans som dansbandet Guns Rosor ordnade och gaturallyt har återuppstått i ny form i Jakobstad. I coronatider verkar folk hitta nya sätt att känna samhörighet..

YLE - 4 timmar sedan

Restaurangerna stänger sannolikt på måndag – "Folk fortsätter äta, också i en kris", säger Michelinkrögare

Restaurangen Inari i Helsingfors blev belönad med en Michelinstjärna för bara en dryg månad sen – från och med imorgon får man sannolikt inte längre ta emot kunder..

YLE - 6 timmar sedan

Sick Lit är det stora inom barnlitteraturen just nu : "Vi vågar behandla svåra ämnen!"

Det gäller att vara uppriktig då man skapar kultur för barn, säger Ida-Lina Nyholm. De genomskådar genast om man försöker lura dem. I Helsingfors mår barnkulturen mår bra medan det kan vara svårare på mindre orter..

YLE - 6 timmar sedan

I Åbolands Teaterskola lär man känna sig själv genom att spela någon annan

I Åbolands Teaterskola lär man sig det mesta om teater. På köpet lär man sig samarbeta och att uppträda inför publik. Tioårsjubileet firas med en storsatsning på Marsipanpojken..

YLE - 6 timmar sedan

Armlängds avstånd eller onlinedistans? Sjundeå bokar stora mötesrum, Raseborg måste ändra stadgan och Ingå träffas på nätet

Att ta beslut om allt från vägar och bryggor till daghem och fastigheter i coronatider kräver nya kommunikationslösningar av kommunerna. I Ingå ordnar man redan nu möten via videosamtal online medan man i de andra kommunerna ännu inte har lyckats ordna distansmöten..

YLE - 14 timmar sedan

Kom du ihåg att ställa om klockan? EU:s beslut om att slopa sommartiden nästa år kanske aldrig verkställs

I natt bytte vi till sommartid. Klockan tre flyttades visarna alltså en timme framåt. Det finns ett EU-beslut om att sluta med det, men beslutet verkar falla på oenighet mellan medlemsländerna..

YLE - 11 timmar sedan

Halva livet på andra sidan gränsen - Mikko Pihlströms familj måste pendla över gränsen till Nyland varje dag

Både barnen och föräldrarna jobbar och går i skola i Nyland men familjens hus ligger i Egentliga Finland, ett stenkast från landskapsgränsen. De stängda gränserna känns skrämmande..

YLE - 12 timmar sedan

Ekenäsbon Marco Esposito känner sorg över hur coronaviruset skördar liv i hans hemland Italien

Minst två gånger varje dag pratar Marco Esposito med släkt och vänner i hemlandet för att höra hur de mår. Hans hemstad Bergamo i norra Italien tillhör de hårdast drabbade i världen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.