Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 28 March, 21:45

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 12:02

FondköpsfördelningDå tidpunkten för att åter kliva in på marknaden igen närmar sig (inom några månader) har jag tittat på fondköpsfördelningen hos Avanza respektive den lokala sparbanken, för olika pensionssparande, investeringssparkonton eller kapitalförsäkringar/">försäkringar. Nedanstående är mina slutsatser.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Avanza, Bullen, Lysa, Spiltan, Länsförsäkringar, Europa, Sverigefonder, Sverige, Spiltan Räntefond Sverige, Swedbanks Robur, Swedbank Robur Access Global, Robur Access Europa, %Swedbank Robur Access Sverige, %Swedbank Robur Access Edge EM, %total, %AvanzaHos Avanza, Avanzas, Global, %Avanza Europa, %Avanza Zero, %Avanza Emerging Markets, %sammanfattningavanzas, Robur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondköpsfördelning

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Enkät: Har du förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen?

Dags för en liten enkät om vad du har för förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen? Svara nedan.
Smittförande ämnen på en plats i Sverige.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Över 2 000 vårdplatser på Älvsjömässan

Det som i media på sina håll har kallats ett "fältsjukhus från försvaret" och sätts upp på Älvsjömässan är så mycket mer. Totalt kan anläggningen ta upp till över 2000 vårdplatser, där Försvarsmakten egentligen bara står för trettio intensivvårdsplatser (IVA). Resten kommer från Region Stockholm, som uppenbarligen har förstärkningsresurser i egen regi.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Reklam: Revolut har börjat med guldhandel - 0.25% i påslag

Detta inlägg är att betrakta som reklam för fintechbolaget Revolut. Bloggen får provision om kunder tecknar sig för ett kort eller en uppgradering till Premium eller Metal med Revolut.

Revolut har sedan någon vecka börjat med guldhandel, där påslaget för att växla till sig guld i appen är endast 0.

Cornucopia - Igår: 18:53

Fredagsmys: Jag självisolerar med Corona

Dags för lite fredagsmys. Man ska ju självisolera om man har Corona, så sagt och gjort.Här sitter jag i isolering med Corona.

Cornucopia - Igår: 13:04

Genomgång likviditetesfonder - finns det penningmarknadsfonder utan företagspapper?

Den krympande svenska statsskulden och stigande börskurser har de senaste tio åren gjort att det inte längre går att investera i statspapper, då kapitalvolymen helt enkelt är för stor i förhållande till statsskulden. Istället har korträntefonderna tvingats köpa på sig företagspapper, vilket nu är vid vägs ände.Frågan blir då om det finns någon likviditetsfond som bara har statspapper?

Cornucopia - Igår: 08:27

Konjunkturen: Blodrött i tjänstesektorn - stendöd konsultbransch

Konjunkturbarometern per enskilda sektorer pekar på en blodröd tjänstesektor under första halvan av mars. Allra värst var det för researrangörer medan hotellen uppgav sig klara sig bättre än IT-konsulterna. Enda positiva sektorn bland tjänsterna är bank- och finans, som väl anar morgonluft i krisräntornas spår.

Cornucopia - Igår: 07:33

Kraftiga börsuppgångar i USA - tjurfälla byggs upp?

Börserna fortsatte stiga kraftigt i USA, vilket föranleder allt starkare misstankar om en tjurfälla genom den första vågen av fyndköpare, som tror att bolagens nyckeltal inte kommer påverkas av coronakrisen. Samtidigt fortsätter dollarn rasa i spåren av det massiva amerikanska stödpaketet. Och i Australien rasar börserna hårt.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Foton: Nya staket i vårsolen

Dags för lite foton från vårsolen, då Juneborgs varit här igen och satt upp ytterligare 82 meter stängsel runt gårdscentrum.Stängsel längs gammal fägata.Stängslen ersätter stängsel med fårnät, och är extremt stabila även i den mycket grunda jordmån som gäller här uppe på berget.

Cornucopia - I förrgår: 15:15

Avanza fryser två fonder på grund av innehav i Spiltans räntefonder

Nätbanken Avanza fryser två av sina fonder på grund av Spiltan Fonders frysning av sin högränteobilgationsfond och sin Räntefond Sverige, den senare med högsta rating och listad som lägsta riskklass överallt. Avanzakunderna kan därmed inte ta ut sina pengar ur de än så länge två berörda fonderna, även om även fler Avanzafonder har Spiltans räntefonder.
Gammaldags pappersobligationer gick i alla fall att använda som dasspapper, vilket man inte kan säga om Spiltans räntefonder.

Cornucopia - I förrgår: 11:58

Redovisningsavdelning Marviken har gått till tryck

"Rekommenderas starkt. Har provläst. Wilderängs bästa hittills, i mitt tycke.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.