Expressen > Nyheter

Monday, 06 April, 19:09

Expressen - 25 mar 20 kl. 11:51

Scanias insats för svenska sjukvårdenLastbilstillverkaren Scania har skänkt 11 500 ansiktsskydd till svenska sjukhus. Maskerna används vanligtvis i företagets måleri ”Det är inte en stor mängd men det är ändå självklart att maskerna går dit där de gör mest nytta”, skriver företaget på Twitter. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Scania,  det, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Scanias, insatsför svenska , sjukvården
BT - 10 okt 13 kl. 13:55

Stora utmaningar för sjukvården

Tidsbristen inom vården får konsekvenser. Antalet anmälda fall av allvarliga skador eller händelse med för risk för allvarliga skador har ökat med cirka 40 procent sedan 2006. Det duger inte, skriver Phia Andersson och Helen Eliasson.

SVT - 10 timmar sedan

Giesecke: Det kommer bli mycket värre för sjukvården

Under måndagen gästade den tidigare statsepidemiologen Johan Giesecke Morgonstudion för att prata hur Sverige hanterar kampen om viruset. Han tror att toppen på coronasmittade i Stockholm kommer att nås om tre veckor. – Det kommer bli värre för sjukvården, mycket värre.

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Storföretag tillverkar skyddsvisir för sjukvården i Kronoberg

Nu ska Electrolux Professional låta fabriken i Ljungby tillverka skyddsvisir för sjukvården..

GT - 22 nov 16 kl. 10:23

NU-sjukvården tar krafttag mot rökare

NU-sjukvården satsar på att bli helt rökfritt från första januari nästa år.Personalen får inte längre flexa för en cigarett och riskerar disciplinära åtgärder om reglerna inte följs. – De flesta reaktioner från medarbetare är positiva och de tycker att vi gör en viktig insats, säger Ebba Carlsson som leder det rökfria införandet i NU-sjukvården till Ttela.

Barometern - 22 apr 14 kl. 07:22

Satsa mer pengar på sjukvården

"Vi tror inte på tankarna om att samhället bara ska bekosta den basala eller grundläggande sjukvården för medborgarna. Vår uppfattning är att länets tre sjukhus ska fortsätta vara en del av landstingets gemensamma sjukvård." Vi socialdemokrater har visat att det spelar roll vilka politiska värderingar som styr hälso- och sjukvården.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:41

Sjukvården får högt betyg

”Även om det fortfarande finns utmaningar med tillgängligheten så har landstinget i Kalmar län i dag Sveriges kortaste vårdköer och de nöjdaste patienterna enligt den nationella patientenkäten.” Befolkningen blir allt nöjdare med sjukvården i Kalmar län. Enligt en ny väljarundersökning gjord bland 2 000 länsbor tycker över 74 procent att sjukvården går att rätt håll i landstinget.

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 06:50

Mer resurser till hälso- och sjukvården

Vi socialdemokrater vill stärka svensk sjukvård med två miljarder kronor nästa år. Pengarna ska fördelas till landstingen och användas där de behövs som mest i respektive landsting. Behoven varierar över landet men bristen på personal är ett genomgående problem, skriver Magdalena Andersson (S), finanspolitisk talesperson, Lena Hallengren (S), sjukvårdspolitisk talesperson och Anna Fransson (S), landstingsråd Landstinget Kronoberg.

YA - 23 okt 12 kl. 06:29

Allas ansvar för sjukvården

YA anser: Sjukvård är inte gratis. Den som inte kommer till sin bokade tid tar resurser från andra.Alla vill vi ha en frisk kropp och ett klart sinne.

Barometern - 07 mar 14 kl. 07:13

Nöjda patienter misstror sjukvården trots allt

Häromdagen presenterades den nationella patientenkäten för 2014. Varje tidning värd namnet publicerade patienternas rankinglistor över vårdcentralerna i det egna landstinget. Mönstret är tydligt.

Barometern - 07 mar 14 kl. 07:13

Nöjda patienter misstror sjukvården trots allt

Häromdagen presenterades den nationella patientenkäten för 2014. Varje tidning värd namnet publicerade patienternas rankinglistor över vårdcentralerna i det egna landstinget. Mönstret är tydligt.

BT - 21 jul 14 kl. 08:45

Mer pengar till sjukvården

Välfärden har varit avgörande för Sveriges utveckling, och för att varje enskild individ ska kunna leva ett fritt och självständigt liv. Men nu ser vi att någonting håller på att gå sönder. Allt fler upplever att sjukvården har blivit sämre de senaste åren.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Uppror i regionerna mot regeringens maktplan

Regeringen gick i dag vidare med sitt förslag om att få mer makt. I det ingår också att regeringen ska få rätt omfördela mediciner och sjukvårdsutrustning mellan regionerna. Det väcker stor oro i de delar av landet som ännu inte har så mycket spridning av coronaviruset.

Expressen - 30 minuter sedan

Anders Tegnell tror att Håkans spelningar ställs in

Statsepidemiologen Anders Tegnell säger till GP att Håkan Hellströms spelningar på Ullevi i sommar antagligen inte kommer kunna hållas. – Oddsen är rätt dåliga just nu måste jag säga, säger Tegnell till tidningen.Samtidigt uppger arrangören FKP Scorpio att ”mycket pekar” på att spelningarna inte blir av i juni och att de kommer flyttas fram..

Expressen - 45 minuter sedan

Lagrådet vill se förtydligande om regeringens maktförslag

Lagrådet har sagt sitt om regeringens förslag om utökade möjligheter att vidta snabba åtgärder mot coronaviruset.De vänder sig inte mot innehållet – men har invändningar mot hur lagtexten formulerats. .

Expressen - 1 timme sedan

Läkarstudent döms till fängelse för våldtäkt

En läkarstudent i Lund får två års fängelse för våldtäkt efter att Högsta domstolen fastställt tingsrättens dom.Därmed avslutas även tvisten med Lunds universitet, som länge har velat kasta ut studenten..

Expressen - 1 timme sedan

Coronaviruset tvingar fram krisplan för Malmöfestivalen

Malmöfestivalens ledning har inlett arbetet med en handlingsplan om pandemin blir utdragen.– Vi tittar på olika scenarior, säger David Östberg, projektledare för Malmöfestivalen.Planeringen handlar om hur dyrt det kan bli att ställa in..

Expressen - 1 timme sedan

Polisen larmad till Norra Grängesbergsgatan

Vid 16.49 på måndagseftermiddagen larmades polisen till Norra Grängesbergsgatan i Malmö.Polisen är på plats och söker efter en man.

Expressen - 2 timmar sedan

Brittiska medier om Sverige och coronaviruset

Omvärlden fortsätter att förvånas över hur Sverige hanterar coronakrisen.Landets strategi har både analyserats och kritiserats av flera stora internationella publikationer de senaste veckorna.Statsepidemiolog Anders Tegnell intervjuades i går i Mail on Sunday – en av Storbritanniens största tidningar..

Expressen - 2 timmar sedan

?? ??????? ????????? ?? kd

تسعى الحكومة السويدية للحصول على قانون يعطيها صلاحيات استثنائية لمكافحة فيروس كورونا خلال ثلاثة اشهر. ولكنها
تواجه معارضة من بعض الاحزاب.

Expressen - 2 timmar sedan

Rejält ökat utbud av bostäder till salu inför påsk

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet har i år ökat veckan före påsk, något som aldrig tidigare hänt.Det visar statistik från Hemnet, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

Expressen - 2 timmar sedan

Tiger smittades av skötare i New York

Coronaviruset är ett globalt hot och det händer saker bokstavligen varje timme.Här är några av de viktigaste nyheterna från hela världen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.