BT > Nyheter

Monday, 06 April, 11:32

BT - 25 mar 20 kl. 11:46

Konstnärliga tolkningar av påskens budskapHur ser påsken ut när den får färg och form? På utställningen ”Stilla veckan” i Caroli kyrka i Borås kan du se hur elva konstnärer färgsatt påskens budskap. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Stilla, Caroli, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstnärliga, tolkningarav , påskens, budskap
Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:00

Kända seriefigurer med tungt budskap - energisk, men trubbig politisk konst

Bildkonstnären Riiko Sakkinen gör politisk konst av kända seriefigurer och varumärken som han kombinerar med politiskt laddade ord och bergepp. Boven är oftast kapitalismen. Är Sakkinens kritik trovärdig?

BT - 08 sep 14 kl. 08:09

Vill ha kulturstrategi

Valet närmar sig och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Dagens politiker är kristdemokraten Sara Degerman-Carlsson. Kristdemokraterna har tre mandat i kommunfullmäktige och tillhör oppositionen under den innevarande mandatperioden.

BT - 08 sep 14 kl. 10:47

Vill ha en kulturstrategi

Kulturpolitik. Det är inte långt kvar till valet och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Sjätte politikern ut är kristdemokraten Sara Degerman-Carlsson.

BT - 08 sep 14 kl. 10:47

KD: Vill ha en kulturstrategi

Det är inte långt kvar till valet och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Sjätte politikern ut är kristdemokraten Sara Degerman-Carlsson. Kristdemokraterna har tre mandat i kommunfullmäktige och tillhör oppositionen under den innevarande mandatperioden.

BT - 08 sep 14 kl. 08:09

(KD) Vill ha kulturstrategi

Valet närmar sig och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Dagens politiker är kristdemokraten Sara Degerman-Carlsson. Kristdemokraterna har tre mandat i kommunfullmäktige och tillhör oppositionen under den innevarande mandatperioden.

SVT Debatt - 04 mar 14 kl. 16:25

Fria teatergrupper viktiga för kulturåterväxten

KULTURSTÖD Attacken mot svenska fria teatergrupper handlar inte främst om ekonomi. Vi är irriterande för etablissemanget, helt enkelt.  Kulturstödet i Stockholm har höjts i flera omgångar, från omkring 70 miljoner till 110 miljoner sedan 2006, skriver Madeleine Sjöstedt på sin blogg.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 18:29

Kvinnliga pionjärskonstnärer visas på Katrinetorp

MALMÖ Trots att flera av de svenska kvinnliga konstnärerna var pionjärer i början på 1900-talet fick de inte samma genomslagskraft som de manliga konstnärerna.Nu visas konst från ett 40-talet av de kvinnliga konstnärer upp på Katrinetorp i utställningen ”Mod och modernitet” som bygger på konstexperten Claes Mosers samlingar. – Jag har samlat på konstnärinnornas verk i cirka 35 år.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 07:22

Kejsarinnans nya kläder

Foto: Bosse Nilsson
På fredag är det stor vernissage på Louisiana när sommarens utställning med Yoko Ono öppnar. Författare och kulturskribent C-J Charpentier har aldrig tidigare sett konstmuseet haussa en utställning lika mycket, och ställer sig undrande inför reklamsatsningen och till presentationen av Yoko Ono som nyskapande.
Under de gångna tjugofem åren har jag, som konstskribent, besökt praktiskt taget alla pressvisningar och utställningar på Louisiana i Danmark.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 14:00

Ekdahl i blickpunkten

YSTAD Utställningen Konstruktioner i samklang av Inger Ekdahl på Ystads konstmuseum är den hittills största med konstnärens verk.– Vi vill lyfta fram ett konstnärskap som levt i skuggan av sin man Eric H Olsson och kolleger, säger museichef Ýrr Jónasdottír och påpekar:
– Många kvinnor har inte fått den uppmärksamhet som de förtjänar för sin konst.
Utställningen består av ett 50-tal verk och är en tidsresa från 1950-talet fram till början av 1990-talet som skildrar Ystadbördiga Inger Ekdahls konstnärliga utveckling, ett konstnärskap som utmanar betraktarens seende och förflyttar dem genom tid och rum, färg och ljus.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Kvinnohataren i Doggerland slår till igen

I tredje boken om Doggerland ställs polisen Karen Eiken Hornby inför svåra val – mellan djävulen och havet. Bella Stenberg följer med glädje hennes fortsatta äventyr..

BT - 10 minuter sedan

Mörk humor och sarkasm i rapp deckardebut

Oyinkan Braithwaites debut är udda och underhållande, även fast seriemördarspåret inte håller hela vägen, tycker Bella Stenberg..

BT - 10 minuter sedan

Stödpaket i miljonklassen från Sparbanken

Ulricehamns Sparbank satsar nu miljonbelopp i ett stödpaket som ska gynna både de egna kunderna men även kommunen i stort. – Vi vill bidra med något positivt i denna tuffa tid, säger Melker Ström, vd. .

BT - 10 minuter sedan

Hotades av 100 000 i vite – nu är mångåriga avloppsstriden över.

Fastighetsägaren hotades av 100 000 kronor i vite sedan han inte åtgärdat sitt bristfälliga avlopp efter en inspektion 2011. Nu går han med på att ansluta sig till den kommunala avloppet – och kommunen begär inte att vitet döms ut..

BT - 15 minuter sedan

Skånska kvinnomord når inte fram

Cecilia Sahlström har själv lång erfarenhet av polisarbete. Men hennes kriminalroman lyfter inte riktigt, tycker recensenten Anne Pihlo..

BT - 15 minuter sedan

Hans Rosenfeldt tillbaka med ny polisserie

”Vargasommar” heter Hans Rosenfeldt första egna spänningsroman som kommer ut efter sommaren. Det är den första delen i en planerad kriminalserie om polisen Hanna Wester i Haparanda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.