YLE > Finland

Wednesday, 01 April, 09:29

YLE - 25 mar 20 kl. 11:39

Det finns familjekaféer för nyblivna vuxna men nya doktorander lämnas vind för våg - ny förening vid ÅA vill se till att ingen lämnas utanförPå en vecka visade 120 doktorander sitt intresse. Mängden intresserade överraskade nuvarande ordförande totalt, men säger att det betyder att det klart funnits en efterfrågan på en sådan här förening..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det finns familjekaféerför , nyblivna, vuxnamen nya , doktorander, lämnas vind för våg ny förening vid ÅA vill se till att ingen lämnas utanför
YLE - 09 aug 17 kl. 15:04

Många unga känner sig ensamma - nu ska också svenskspråkiga få stöd på sitt modersmål

- Vi kommer i oktober att börja utbilda volontärer på svenska här på Helsingforsmission. Visserligen har vår verksamhet alltid varit tvåspråkig, men först nu ska vi för första gången utbilda svenska stödpersoner, berättar Sophie Holm, koordinator för volontärverksamheten. En stödperson är en pålitlig vuxen för en ung person i behov av stöd.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

"Mamma och pappa kan också gå ut och leka ifall de känner sig nedstämda" – dagisbarnen träffar varandra på virtuella samlingar

Många dagisbarn har fått nya rutiner då föräldrar uppmanas sköta sina barn hemma. Tölö Daghem ordnar virtuella samlingar för barnen så att alla ska kunna delta i dagisverksamheten, oberoende om man är på plats fysiskt eller om man är hemma..

YLE - 1 timme sedan

Många obesvarade frågor på Åland när regeringen skärper trafiken över gränserna

Lantrådet Veronica Thörnroos kunde under tisdagen inte svara på hur persontransporter västerut kommer att fungera, men regeringen planerar på att begränsa dem..

YLE - 2 timmar sedan

Ingen cirkusfestival i Hangö i sommar – världens största jongleringsfestival skjuts upp till sommaren 2021

Centralorganisationen bakom European Juggling Convention skjuter fram festivalen på grund av coronaepidemin..

YLE - 3 timmar sedan

Skärgårdsbor i coronatider — “Att bo isolerade ute på en ö är inget nytt för oss”

På ögruppen Pörtö i Borgå yttre skärgård bor en handfull skärgårdsbor året om. Deras vardag har inte förändrats så mycket i och med den nya situation vi befinner oss i där vi uppmanas leva isolerat och distansera oss socialt..

YLE - 4 timmar sedan

Biokol kunde svara på många av framtidens utmaningar - men varför har det inte gått upp för oss?

Många av framtidens problem kunde lindras med hjälp av biokol som avskiljer koldioxid, förbättrar jorden och renar vatten..

YLE - 4 timmar sedan

Hur smidigt är det att jobba digitalt på distans i Östnyland? Dela med dig av glädje och bekymmer

Fler östnylänningar än någonsin arbetar eller utbildar sig på distans på grund av coronavirusets framfart. Men hur bra fungerar mobilnät, wifi, vpn, bredband och andra nättjänster där du bor? Berätta för oss!.

YLE - 4 timmar sedan

"Bättre arbetsro och lugnare morgnar" – eleverna ser fördelar med att studera på distans, men det gäller att hitta rytmen för att få det att fungera

Jenny tycker att det är skönt att inte behöva åka iväg till skolan, Ida säger att hon kan koncentrera sig bättre på skolarbetet hemma och Nea kan bra tänka sig att studera på distans vårteminen till slut. Gemensamt för dem är att de ändå oroar sig för att alla inte klarar distansundervisningen så bra..

YLE - 5 timmar sedan

Kritiken haglade tätt när Lovisaföräldrar fick säga sitt om de föreslagna skol- och daghemsstängningarna

Tisdagen den 31 mars hörde Lovisa stad föräldrar om de föreslagna skol- och daghemsindragningarna..

YLE - 4 timmar sedan

Vårdare är beredda att flexa och byta arbetsuppgifter – på en del håll behövs mera hjälp, på andra håll trappas vården ner

Vardagen och rutinerna för de som jobbar med social- och hälsovård i kommunerna har rubbats en hel del i och med coronaepidemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.