DN > Inrikes

Thursday, 02 April, 13:47

DN - 25 mar 20 kl. 11:32

13 procent av alla coronasmittade i Stockholms län kommer från JärvafältetRunt 130 av de 959 i Stockholms län som konstaterats smittade med det nya coronaviruset kommer från Järvaområdet, uppger Smittskydd. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholms, Järvafältet, Järvaområdet, Smittskydd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 13 procent av alla coronasmittadei , Stockholms, länkommer , från Järvafältet
Cornucopia - 12 apr 17 kl. 16:37

White flight eller bostadsbubbleavhopp i Stockholms län?

Utifrån hur inrikes flyttningar ser ut för Stockholms län kan man dra slutsatsen att white flight pågår. Även om det flyttar in stora mängder människor från utlandet sker nettoutflyttning inom landet från typiska invandrarkommuner som Stockholm (Järvafältet mfl), Botkyrka och Södertälje, men också Sollentuna. Vinnare verkar mer avlägsna och mer särpräglade villakommuner vara.

SvD - 25 jan 17 kl. 11:49

Ritningar: Se Stockholms nya moskéer

Tre större moskéer planeras på Järvafältet i norra Stockholm. Här bor många människor med ursprung i muslimska länder, men området saknar en moskébyggnad. .

Cornucopia - 05 sep 13 kl. 14:07

Dagens icke-nyhet: Riksbanken ändrar inte räntebanan

Bland dagens icke-nyheter på våra mediala hemsidor är att Riksbanken håller fast vid tidigare räntebana och ränteprognoser och höjde alltså inte sin styrränta reporäntan. Därmed kan de allt fler svenskar, som för att ha råd med sina bostadslån väljer låga rörliga räntor, andas ut för stunden.

Samtidigt kan nu Bonnier/DN avslöja att det inte blir några amorteringskrav, utan man ska försöka införa en frivillig "amorteringskultur".

Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

DN - 25 mar 20 kl. 09:27

Finansborgarrådet: ”6.000 affischer med information på olika språk sätts upp”

Stockholm går ut med en bred informationskampanj med anledning av den stora andelen coronasmittade på Järvafältet .

SVT Debatt - 28 jun 13 kl. 06:08

Marginaliserade unga rekryteras av religiösa extremister

UTANFÖRSKAP Under mina år som fritidsledare i bland annat Husby har jag sett hur allt fler ungdomar lockas till religiösa organisationer i Nordafrika och Mellanöstern. Bristen på jobb och en meningsfull fritid gör ungdomarna till lätta rekryter ? och i framtiden kan de innebära ett säkerhetshot för Sverige.

Fria Tidningen - 11 jan 14 kl. 11:44

Protester mot nya gravplatser

Inrikes Stockholms kommun planerar en ny begravningsplats med 20 000 nya gravplatser – mitt på Järvafältet. .

Expressen - 04 aug 14 kl. 05:52

Kritik mot Eritreas möte i Stockholm

Den eritreanska flaggan vajar mot den blå sommarhimlen. Här på Järvafältet västra Stockholm har den eritreanska diktaturen sin årliga festival men också regimvänliga politiska möten. Och - det är Stockholms Stad som hyr ut området till Eritrea.

Cornucopia - 01 okt 14 kl. 09:44

Hur olika gillar Åsa Romson och Gustav Fridolin?

93% av svenskarna röstade inte på Åsa Romson och Gustav Fridolin, som nu sitter och ger med sig på punkt efter punkt som lydparti till Socialdemokraterna, utom inom migrationspolitiken där deras politik får fortsätta råda. Detta väcker frågan om hur olika Åsa Romson och Gustav gillar, dvs om de bor i ett mångkulturellt bostadsområde, eller om de isolerat sig i ett sk white flight medelklassghetto?
Då statistik och uppgifter om närmaste flyktingförläggning och antalet flyktingar eller arbetskraftsinvandrare som bor i vissa områden är knapphändiga, så är den bästa mätaren bostadspriserna.

Cornucopia - 06 mar 15 kl. 17:01

Fredagsmys: Stockholmstrafiken

Dags för lite härligt fredagsmys. Vad kan väl vara mysigare än lite foton från mina truppförsök i att utvärdera Stockholms biltrafik vid olika tider på dygnet?

Torsdag morgon innan 0800.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Fyra svenska titlar nominerade till Nordiska Rådets barnbokspris

Två svenska ungdomsböcker, men även en svenskspråkig bilderbok och en finlandssvensk fantasyroman kan få årets barn- och ungdomsbokspris av….

DN - 15 minuter sedan

Kommunal beordrar skyddsstopp på Östra sjukhuset

Fackförbundet Kommunal har beordrat skyddstopp på en epidemiavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg, rapporterar P4 Göteborg..

DN - 30 minuter sedan

Skidskyttechefen tar över längdlandslaget

Skidförbundet har gjort klart med en ny landslagschef för längdskidor. Namnet: Anders Byström, senaste året landslagschef för svenska….

DN - 1 timme sedan

Tre anhållna för rån i Göteborg

Tre män har anhållits som misstänkta för tre personrån i Göteborg under natten till tisdagen..

DN - 1 timme sedan

Bokrecension: ”Jackie” är klichéartad men med en mörkt sugande autenticitet

I ”Jackie” skildrar Anne Swärd en ung kvinnas förälskelse. Det börjar romantiskt, men snart sitter hon fast i den totalitära tvåsamhetens….

DN - 1 timme sedan

Försökte spela ut USA – nu är Ryssland i händerna på saudierna

Oljepriset sjunker som en sten och drar med sig den ryska rubeln i fallet. Rysslands försök att spela ut den amerikanska….

DN - 1 timme sedan

Ministern: Lär av Stockholms erfarenheter i kollektivtrafiken

Efter bussträngseln i Stockholm till följd av coronakrisen måste resten av landet dra lärdom av huvudstadens erfarenheter..

DN - 2 timmar sedan

Efter dubbla bud och förvirring: Sankt Erikscupen skjuts upp till tidigast 13 april

Först avrådde Folkhälsomyndigheten från alla typer av matcher.  Lite senare kom nya bud, vilket skapade förvirring i bland annat….

DN - 2 timmar sedan

En anhållen misstänkt efter våldtäkt i Lövgärdet

En person i tonåren har anhållits efter en våldtäkt på en flicka i Lövgärdet i nordöstra Göteborg i februari, rapporterar P4 Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.