Nyteknik > Teknik

Tuesday, 07 April, 11:38

Nyteknik - 25 mar 20 kl. 11:27

Frankrikes nya corona-åtgärd: 4 miljarder euro till startupsFyra miljarder euro ska hjälpa den franska startup-branschen att hålla sig flytande under corona-krisen. Men i Sverige avvaktar regeringen med stöd riktad mot unga teknikbolag..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrikesnya , corona-åtgärd4 , miljarder, eurotill , startups
Dagen - 02 sep 11 kl. 03:00

1,5 miljarder euro till libyska rebeller

Frankrike har fått FN:s tillstånd att tillgängliggöra 1,5 miljarder euro för rebellernas övergångsråd (NTC) i tidigare frysta libyska tillgångar. Pengarna ska gå till att bygga upp landet, säger Frankrikes utrikesminister Alain Juppé enligt Reuters.

Enligt Juppé har situationen i Libyen i stort sett stabiliserats efter det uppslitande inbördeskriget.

DI - 02 apr 12 kl. 09:30

Sarkozy vill strama åt med 115 miljarder euro

Frankrikes president Nicolas Sarkozy lyfter i en intervju med tidningen Est Republicain, som publicerades på måndagen, fram ett behov av utgiftsminskningar på 75 miljarder euro och ökade skatteintäkter om 40 miljarder euro för att utrota budgetunderskottet under 2016..

DI - 19 apr 12 kl. 11:09

Frankrike sålde statspapper för 7,9 miljarder euro

Frankrikes finansdepartement sålde på torsdagen statspapper för sammanlagt 7,973 miljarder euro. Det på förhand indikerade beloppet var 7-8 miljarder. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

DI - 13 jul 15 kl. 09:33

80 miljarder euro till Grekland

Frankrikes president Francois Hollande uppger på måndagsmorgonen att den enhälliga överenskommelsen som nåtts erbjuder Grekland omkring 80 miljarder euro i finansiering, motsvarande 750 miljarder kronor.Det rapporterar Dow Jones Newswires..

DI - 05 mar 20 kl. 16:59

Italien öronmärker 7,5 miljarder euro till corona-lättnader

Italiens regering har öronmärkt 7,5 miljarder euro för att motverka påverkan från coronautbrottet och behöver ”extraordinära” åtgärder när….

Sydsvenskan - 22 jul 11 kl. 06:30

Grekerna får 135 miljarder euro

EU-ledarna har nått en uppgörelse om krisstöd till Grekland, skrev Herman Van Rompuy, EU:s permanente ordförande, i ett inlägg på Twitter enligt AFP i går kväll. Privata aktörer kommer att bistå med 135 miljarder euro till Grekland under 30 år, sade Frankrikes president Sarkozy efter mötet.
På torsdagseftermiddagen samlades EU-ledarna till möte i Bryssel för att diskutera hur Greklands akuta ekonomiska kris ska lösas.

Nyhetskanalen - 07 nov 11 kl. 12:44

Frankrike ska spara 100 miljarder euro

Frankrikes regering presenterade planer på måndagen för att spara 100 miljarder euro i syfte att år 2016 ha gjort sig av med budgetunderskottet, rapporterar AFP.
.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 20 kl. 07:44

Corona kostar Adidas miljarder

Tyska klädmärket Adidas beräknar att coronaviruset kommer att kosta bolaget en miljard euro, drygt tio miljarder svenska kronor. Detta kopplat till minskad försäljning i Kina under det inledande kvartalet. Även om försäljningen nu kommit igång igen ser.

Sydsvenskan - 11 mar 20 kl. 07:44

Corona kostar Adidas miljarder

Tyska klädmärket Adidas beräknar att coronaviruset kommer att kosta bolaget en miljard euro, drygt tio miljarder svenska kronor. Detta kopplat till minskad försäljning i Kina under det inledande kvartalet. Även om försäljningen nu kommit igång igen ser.

GöteborgsPosten - 11 mar 20 kl. 07:46

Corona kostar Adidas miljarder

Tyska klädmärket Adidas beräknar att coronaviruset kommer att kosta bolaget en miljard euro, drygt tio miljarder svenska kronor. Detta kopplat till minskad försäljning i Kina under det inledande kvartalet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 minuter sedan

Nytt smart skyddsvisir åt vården vinnare i Hack the crisis

Innovationstävling Hack the crisis lockade rekordmånga deltagare. Bland hackatonets sex vinnarna finns ett nytt, billigt och snabbproducerat skyddsvisir till vården..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Minskade koldioxidutsläpp i svensk industri

Koldioxidutsläppen från Sveriges industrier minskade med knappt sex procent förra året, skriver Sveriges Natur. SSAB släppte precis som i förfjol ut klart mest..

Nyteknik - 1 timme sedan

Vässad hydraulpump ska tas fram i svenskt projekt

En effektivare hydraulpump skulle kunna ge eldrivna arbetsmaskiner 5–10 procents längre räckvidd. Ett svenskt projekt med tunga aktörer ska nu försöka finna en lösning på hur..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nya plattformen ska göra det billigare att bygga elbil

Det kan kosta upp till en miljard dollar att utveckla en egen plattform för elbilar. Nu erbjuder Karma tillverkare att i stället köpa deras, billigare, lösning. E-Flex sägs ge stöd för 22 olika konfigurationer av drivlinor och batterier..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Zoom pudlar efter skandalen: ”Vi har gjort snedsteg”

Efter flera uppmärksammade säkerhetsbrister ska videochattappen Zoom förbjudas i New Yorks skolor. Nu utlovar vd:n Eric S. Yuan bättring – men frågan är om det räcker..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ukraina: Uppgifter om radioaktivitet vid skogsbrand felaktiga

Uppgifter om ökade radioaktivitetsnivåer till följd av en skogsbrand i Tjernobyls avspärrade zon, som spridits på Facebook av en myndighetschef, är felaktiga meddelar ukrainska myndigheter..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Längre bromssträcka med odubbade vinterdäck

Det är tillåtet att köra med odubbade vinterdäck året runt, men tänk på att du får en längre bromssträcka jämfört med sommardäck. ”De är gjorda för ett kallare klimat och inte rekommenderade att köra med när det blir riktigt varmt ute”, säger Mattias Hjort på VTI..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Så ska flyg till Gotland och Norrland säkras i viruskrisen

Norrland och Gotland riskerar att bli utan flyglinjer i viruskrisen. För att säkra samhällsviktiga transporter ger regeringen Trafikverket i uppdrag att upphandla flyg på ett antal sträckor..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Har jag varit smittad? Nya testet ska ge svar

Forskare landet runt går samman i kampen mot det nya coronaviruset. På testfronten finns två huvudspår: att identifiera de som är smittade och att identifiera de som redan kan ha blivit immuna..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Ökade utsläpp i Europa tecken på återhämtning

De första tecknen på en återhämtning av den kinesiska ekonomin börjar nu synas. Luftföroreningarna ökar igen, enligt Internationella valutafonden IMF:s ekonomer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.