PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 30 March, 09:52

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 11:17

Lundin Petroleum får köprek trots oljepriskrisen”Givet en robust finansiell ställning i kombination med låga break even-tal, menar vi att Lundin Petroleum är en vinnare i relativa termer i en svag oljemarknad”, skriver ABG i en analysuppdatering. Mäklarfirman räknar inte med någon risk för Lundin Petroleums balansräkning, då bolaget har 1 miljard dollar i outnyttjat kreditutrymme och har sänkt den föreslagna utdelningen till 1 dollar per aktie från tidigare föreslaget 1:80 dollar. Därtill kan bolaget komma att bli föremål för uppköpsförsök efter kursnedgången, med tanke på sin unga tillgångsbas och exponering mot Johan Sverdrup-fältet, fortsätter analytikern. ABG har sänkt sina estimat för 2020 års genomsnittliga oljepris till 31 dollar per fat (från 62 dollar), för 2021 till 42,50 dollar (65) och till
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Petroleum, Lundin Petroleum, ABG, Lundin Petroleums, Johan Sverdrup, ABG Sundal Colliers, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundin, Petroleumfår , köprektrots , oljepriskrisen
Cornucopia - 23 sep 14 kl. 13:02

SEB: Ekonomisk inbromsning och lågkonjunktur väntas

SEB har uppdaterat sin GLEI-analys, Global Leading Indicator, publicerad i deras rapport Nordic Equity Macro Model September 2014, och menar att kontraktionen fortsätter och att OECD-ländernas ekonomier går in i negativt område och lågkonjunktur efter årsskiftet. Man rekommenderar dock inte att gå ur aktiemarknaderna.

GLEI-indikatorn är utarbetad för att prognosticera OECD:s ledande indikator, OECD CLI, med sex månader.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är måndagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Danske Bank till köp från behåll. Riktkursen sänks till 105 från 115 danska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Oljan på 18-årslägsta

Förutom utbrottet av coronaviruset har oljemarknaden präglats at priskriget mellan Saudiarabien och Ryssland som göder marknaden med olja på utbudssidan. Saudiarabien och Ryssland uppgav i fredags att de ännu inte befann sig i samtal för att tygla oljemarknaden trots tilltagande press från USA att stoppa prisfallet i samband med coronavirus-pandemin. En senior ämbetsman från Ryssland sade på fredagen att ett större antal oljeproducenter kan samarbeta med Opec och Ryssland för att ge stöd till priserna.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tre köpvärda aktier

Hotellfastighetsbolaget Pandox har rasat ihop ordentligt på börsen de senaste veckorna, men om man räknar med en återgång till det normala efter sommaren så är aktien att betrakta som ett bra ”chansköp”, skriver Börsveckan. ”Att coronakrisens spår fortfarande sitter i om ett år håller vi som högst osannolikt. Då torde verksamheten åter vara kassaflödespositiv och vad som återstår då är refinansieringsbehovet på upp till 6 miljarder kronor plus amorteringar”, skriver Börsveckan efter ett stresstest av balansräkningen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så minskar du risken att bli långtidssjukskriven

Faktaruta: En komplett sjuk- och friskförsäkring Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk: samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, och hälsocoach Hälsohjälpen (en hälso- och livsstilsanalys som lanseras inom kort) chefs- och HR-stöd rehabiliteringsstöd ekonomisk ersättning. Om du skulle skada dig eller blir sjuk är det bra att ha en sjukförsäkring. Då behöver du inte oroa dig för att din privata ekonomi ska drabbas så hårt om du skulle bli sjukskriven under en längre tid.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

DI: Veoneer köpvärd för dig med hög riskvilja

Sedan börsnoteringen 2019 har aktiekursen krympt med över 80 procent, motsvarande en värdering i nivå med bolagets nettokassa. Under coronakrisen har aktien pressats mer än börsen som helhet i spåren av minskad efterfrågan på den globala bilmarknaden. Men enligt tidningens analytiker har bolaget, som redan innan krisen hade initierat ett program för att minska kostnaderna, bättre förutsättningar att klara sig bättre än många andra verkstadsbolag.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SSAB drar nu tillbaka hela utdelningsförslaget

Med anledning av den ökade osäkerheten för den ekonomiska utvecklingen på grund av spridningen av covid-19 föreslår SSAB:s styrelse att ingen utdelning ska betalas ut för räkenskapsåret 2019. Så sent som den 25 mars meddelade SSAB att utdelningsförslaget ändras från 1:50 kronor per aktie till 0:75 kronor per aktie.  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Fondförvaltaren: Vårt strategibyte var enormt lyckat

Fakta: Fondbolaget Fondita är ett botique fondbolag med fokus på aktiefonder. Placeringsfilosofin är baserad på stock picking och koncentrerade portföljer. De agerar ansvarsfullt i verksamheten och tar hänsyn till miljöfrågor, sociala frågor samt god förvaltningssed (ESG) i investeringsbesluten.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Vinstvarning från ABB

Orderingången under första kvartalet är något mindre påverkad av coronavirusutbrottet. För Robotics & Discrete Automation-verksamheten, som redan hade motvind från automotive-sektorn, är läget fortfarande tufft, betonar bolaget. Order och intäkter för denna division väntas falla med över 20 procent under första kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Trump har undertecknat stimulanspaketet

Stimulanspaketet omfattar 2.000 miljarder dollar och är det största i USA:s historia. Det ger lån och stöd till företag och hushåll, och extra resurser till vården för att klara coronakrisen.

PrivataAffärer - I förrgår: 20:55

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.