SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 06 April, 20:23

SmålandsPosten - 25 mar 20 kl. 10:56

Därför firar vi trandagen: ”En stark tradition i våra trakter”Tranan kommer med vår, ljus och numera även med godis. Det är en lokal tradition som Anders Fröjmark, docent i historia vid Linnéuniversitetet, tycker att vi ska vårda och vara stolta över. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Anders Fröjmark, Linnéuniversitetet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför firarvi , trandagenEn , stark, traditioni våra , trakter
SN - 12 dec 15 kl. 09:44

Luciatåg – stark tradition i Nyköping

Luciatåg fortsätter att vara en stark tradition på Nyköpings skolor. På Vittra Kungshagen fick man rent av köra luciatåget två gånger för att alla skulle kunna få plats i sporthallen och ta del av spektaklet..

Länstidningen i Jämtland - 11 maj 18 kl. 15:00

Mösspåtagningsbalen närmar sig – "En stark tradition som alla ska ha möjlighet att gå på"

Alla som tar studenten ska ha möjlighet att gå på en finare bal. Därför föddes mösspåtagningsbalen på Jämtlands gymnasium – som har blivit en stark tradition. – Det kan vara jubileum i år, säger Tomas Hjelm, en av de ansvariga för balen..

BT - 06 nov 17 kl. 23:00

Borås: En stark tradition firar 100 bast

”Stadens julgran strålade i går afton i rik ljusskrud. Det ståtliga trädet erbjöd en ögonfägnande anblick”. Så skrev Borås tidning om julgranen på Stora torget i december för 100 år sedan..

YLE - 30 dec 15 kl. 05:26

Tradition går före miljö i nyårsfirandet

På nyårsafton går 300 ton fyrverkerier upp i rök och 10 ton tungmetaller frigörs i naturen. Men för finländska konsumenter är nyårsraketerna ingen miljöfråga och försäljningen har inte minskat märkbart under 2010-talet. Trots att reglerna kring både säkerheten och nyårsraketernas storlek har skärpts de senaste åren har inte försäljningen minskat märkbart.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 10:00

Ordfest i Hörby kan bli tradition

För första gången arrangeras Ordfest på Metropol i Hörby, ett författarsamtal i Victoria Benedictssons spår. Den 8 september är det dags för Lina Wolff, Åsa Foster och Lena Andersson att inta scenen på evenemanget som man hoppas kommer att bli en tradition.Victoria Benedictsson, som gick under pseudonymer Ernst Ahlgren, föddes i Domme i Fru Alstads Socken och flyttade senare till Hörby.

Trelleborgs Allehanda - 13 jul 11 kl. 06:30

Tradition placerar Trelleborg i topp

De 3,6 miljoner kronor som kommunen ger i bidrag till studieförbunden är viktiga pengar. - Ett uteblivet bidrag hade gjort att det blev färre kulturarrangemang, säger Vuxenskolans verksamhetschef Josefin Holmberg.
Utslaget på antal kommuninvånare får studieförbunden i Trelleborg 85 kronor per person.

Vimmerby Tidning - 18 jun 12 kl. 08:41

Stark tradition med Björkfors bymarknad

Vädergudarna ordnade inget optimalt marknadsväder i lördags, men trots det blöta vädret var det ändå många som
gick marknadsgatan upp och ner i Björkfors. Kanske var det för traditionens skull?.

Nya Wermlands Tidningen - 11 aug 12 kl. 07:30

Larsmäss ? en stark tradition

I dag lördag är det för 111:e gången dags för Larsmäss i Nordmark. Dagen inleds med familjefest i parken och sedan spelas det fotboll på Hedvallen. På kvällen öppnar parken igen där Callinaz svarar för dansmusiken och Rolf Carlsson med band för uppträdandet..

Sydsvenskan - 20 sep 14 kl. 05:30

Förpackningar stark tradition som utvecklasSkånes tio största förpackningsföretag

Tetra Pak vill lägga ner sin originalfabrik i Lund, samtidigt bygger till exempel Ecolean i Helsingborg ut. Näringsliv har tittat in i den skånska förpackningsindustrin som omsätter 28 miljarder om året..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Äggstra populär lunk är en stark tradition

Långfredag. Ägglunken är en sann påsktradition i Filipstad. Och en populär sådan!

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Gymnasieskolor kan öppna för prov och stöd

Efter påskledigheten kan gymnasieskolorna ta emot ett mindre antal elever vid särskilda tillfällen. Detta sedan Folkhälsomyndigheten nu givit sitt formella klartecken..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Stjärnspäckad gala till förmån för coronafond

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Corona: Över 10 000 döda i USA

New Yorks guvernör Andrew Cuomo förlänger införda restriktioner i delstaten till den 29 april, och beslutar att skolor samt de flesta affärer ska vara fortsatt stängda. Antalet döda i USA på grund av coronapandemin överstiger 10 000 fall..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Chefsmöte dagen innan kommunchefen blev sjuk: ”Försökt vara försiktig”

Tingsryds kommunchef, Christer Kratz, har smittats av coronaviruset. Dagen innan han gick hem hade han ett möte med kommunens förvaltnings- och utskottschefer..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Trixig virusväg tillbaka för många länder

Efter veckor av mer eller mindre isolering planerar alltfler länder att öppna upp samhällena igen. Men det är lättare sagt än gjort. Risken finns att smittspridningen tar fart på nytt..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Man svårt knivskadad – en gripen

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Coronaviruset hotar ridklubbarnas framtid: ”Riktigt tufft”

Växjös ridklubbar har nätt och jämnt hämtat sig efter 2018, då torkan fick höpriserna att skjuta i höjden. Nu kommer coronaviruset med inställda evenemang och nya tunga intäktsbortfall. – Det kan bli riktigt tufft, säger Växjörtens Fältrittklubbs ordförande Tobias Jönberg..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Kris för äggbranschen – konkurser hotar

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Antalet nya coronadödsfall stiger i Italien

SmålandsPosten - 1 timme sedan

VAR i fara om och när Serie A återstartar

I vissa fall sitter de tätt tillsammans i skåpbilar och avgör om det var offside eller inte. Inte bra i tider som kräver säkerhetsavstånd. Så hur blir det med VAR-domarna om Serie A-fotbollen återupptas?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.