Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 05 April, 20:43

Dagens Medicin - 25 mar 20 kl. 10:59

Stor efterfrågan – men skyddsmaskerna utredsPrivatpersoner och företag har producerat skyddsmasker för att hjälpa vården i coronakrisen. Men Arbetsmiljöverket kan ännu inte tillåta användning och utreder frågan. – Man får inte sätta produkter på marknaden som inte är godkända, säger Torben Vincentsen, enhetschef på Arbetsmiljöverket, till SVT..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket, Torben Vincentsen, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, efterfråganmen , skyddsmaskernautreds
YLE - 18 aug 15 kl. 21:36

Ingen stor efterfrågan på veganmat i skolorna

Det är rätt så vanligt att skolorna erbjuder ett vegetariskt alternativ under skollunchen. Däremot är en vegansk skollunch som tillverkats helt utan animaliska produkter fortfarande sällsynt. Exempelvis i Åbo är det bara ett tiotal elever som följer en vegandiet.

YLE - 22 jan 16 kl. 05:45

Ovanligt stor efterfrågan på influensavaccin i Vasa

Efter flera år av stiltje har influensavaccinet gått åt i rask takt i Vasa den här säsongen. På Gamla apoteket i Vasa såldes det sista influensavaccinet redan den tredje november. Att efterfrågan växt i år bekräftar överläkare Leena Kettunen på Vasa stad.

YLE - 06 jul 12 kl. 05:42

Stor efterfrågan på myggskyddsapparater

Olika storters myggskyddsapparater är mycket eftertraktade produkter i sommar. En rundringning till affärer runtom i Österbotten visar att efterfrågan är stor, till och med större än utbudet på en del håll. - Det är överraskande många som har velat ha apparater som skyddar mot myggen.

Nya Wermlands Tidningen - 02 nov 15 kl. 06:00

Stor efterfrågan på lägenheterna

I Karlstad finns trygghetsboende för äldre inom tre bostadsområden och det är stor efterfrågan på lägenheterna..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor efterfrågan på timmer

Moelven går för högtryck och det skapar stor efterfrågan på timmer.

Affärsvärlden - 18 sep 17 kl. 11:40

Stor efterfrågan hos tjänsteföretagen

Det är en mycket stor efterfrågan på företagens tjänster, delvis på grund av att världshandeln börjar ta fart. Trots stort underskott på kompetens ser vissa kunskapsintensiva branscher ut att ha kunnat upprätthålla en hög tillväxt..

Kristianstadsbladet - 09 mar 18 kl. 00:01

Tydingesjön satsar på camping: Stor efterfrågan från besökare

29 nya korttidsplatser ska vara klara, helst när säsongen börjar. Tydingesjöns camping och festplats hade stor efterfrågan förra säsongen från både spontancampare och långliggare och har bestämt sig för att hörsamma detta..

BT - 20 jan 19 kl. 18:28

BORÅS: Favos nya förändring: ”Extremt stor efterfrågan”

App-restaurangen Favo ska börja leverera mat utanför centrala Borås. – Vi har sett en extremt stor efterfrågan, säger delägaren Oscar Johansson..

Realtid - 25 sep 19 kl. 16:48

'Stor efterfrågan på Londonsvenskar'

I våras öppnade rekryteringsföretaget Jurek kontor i London för att fånga upp svenskar som vill återvända hem på grund av brexit. – Framförallt inom finansföretag i Sverige finns det en stor efterfrågan på deras kompetens, säger Shervin Razani, Jureks vd och grundare. .

BT - 11 mar 20 kl. 14:59

Här vill företaget riva – och bygga 40 nya lägenheter: ”Stor efterfrågan”

Cernera vill bygga 40 nya lägenheter på Druvefors. På tomten står i dagsläget ett hus med fyra lägenheter som kan rivas om planerna blir verklighet. – Vi är i ett otroligt tidigt skede ännu.

SmålandsPosten - 16 mar 20 kl. 10:50

Länet: Stor efterfrågan på skyddsutrustning - ”Just nu levererar vi mycket över det normala”

Sundström Safety i Lagan som tillverkar andningsskydd går just nu på högtryck. Däremot kan inte företaget i dagsläget ställa om en produktion till sjukvårdsanpassat material, som det kan bli stor efterfrågan på..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 16:00

Han är Årets allmänläkarvän

Andreas Thörneby har utsetts till Årets allmänläkarvän av Svenska Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Luft mellan patienter har kortat kötiderna

Med en ny mottagningsmodell för ST-läkare har prostata­cancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg kapat köer och förbättrat arbetsmiljön för alla..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Fältsjukhuset öppnar 20 vårdplatser

– Det kommer komma ett fåtal under helgen. I nästa vecka kommer vi att fylla upp verksamheten mer och mer, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. I snart två veckor har arbetet med att färdigställa fältsjukhuset i Älvsjö, där covidsjuka patienter som inte behöver....

Dagens Medicin - I förrgår: 14:51

Svårt bedöma kliniskt värde av nytt medel mot hjärtsvikt

Substansen vericiguat minskade enligt en ny studie risken för kardiovaskulär död eller inläggning på sjukhus hos patienter med hjärtsvikt. Två svenska kardiologer ser preparatet som intressant, men tycker studiens betydelse för klinisk vardag är svårbedömd..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:25

”Epidemin har blottlagt svagheterna i sjukvårdsstyrningen”

I och med coronakrisen krävs ett förbud mot att skattefinansierade privata mottagningar samtidigt får bedriva vård av försäkringspatienter och låta dem gå före, skriver flera debattörer..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:55

”De flesta är väldigt förstående”

Många klädbyten och diskussioner med anhöriga som inte får åka med. Det är några av de saker som dykt upp i ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysals jobb de senaste veckorna. Dessutom håller han sina nästan 15 000 följare på Instagram uppdaterade om covid-19..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:03

Vården uppmanas spara på propofol

Det kommer att bli brist på anestesimedlet propofol under coronautbrottet, tror Stokholms läns läkemedelskommitté, som vill att vården snålar med medlet..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:54

Krislägesavtal aktiveras i Stockholm

Nu är det klart att krislägesavtalet aktiveras för Region Stockholms intensivvårdsverksamhet. .

Dagens Medicin - I förrgår: 12:02

Läkemedelsinköp samordnas nationellt

Fyra regioner ska samordna läkemedelsinköpen till hela landet. Detta för att säkra läkemedel under den pågående pandemin. .

Dagens Medicin - I förrgår: 11:38

Stöd för kirurgi vid kroniskt diskbråck

Patienter som haft problem med diskbråck mer än fyra månader fick bättre resultat efter operation än de som fick smärtlindring och rehabilitering, enligt en studie med kanadensiska patienter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.