DI > Ekonomi

Saturday, 04 April, 23:51

DI - 25 mar 20 kl. 10:55

Bolagen som klarar corona-turbulensen som bästBörsras, uteblivna hyresintäkter och turbulens på kapitalmarknaden. Även om mycket är osäkert slår coronapandemin brett mot. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagensom , klarar, corona-turbulensensom , bäst
PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 09:24

Sparekonomen: Corona och olja en giftig cocktail som sänker börsen

– Kollapsen i oljepriset tillsammans med den efterfrågeminskning vi har på grund av corona skapar en giftig cocktail och det är rädslan för en global recession som nu får marknadens att falla på detta brutala sätt. Flera av världens länder är beroende av oljeinkomster och detta ras får alltså effekt på deras statsfinanser. Lägg till att själva oljeindustrin ofta är högt skuldsatta och kan få problem med sin återbetalningsförmåga.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 12 kl. 17:07

19.00: Kan Rögle resa sig ur turbulensen?

Förberedelserna inför kvällens match har varit långt ifrån optimala för Rögle. Klarar laget av att prestera trots turbulensen i klubben? Sara Johansson rapporterar från matchen mot BIK Karlskoga..

Expressen - 26 jul 17 kl. 16:25

SEB:s chefsekonom: Så lång tid klarar Sverige den politiska turbulensen

Den politiska turbulensen har inte smittat av sig på Stockholms–börsen. Än så länge syns inga negativa reaktioner på finansmarknaderna. För att det ska bli tal om det krävs nog åratal av politisk kris i Sverige, anser SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist.

IDG - 16 aug 11 kl. 13:27

Så klarar Bloomberg datafloden

Turbulensen på aktiemarknaden skapar extrema situationer hos finansaktörerna. Hur hanterar till exempel Bloombergs handels- och finanssystem News Network pressen? Företagets CIO, Vipul Nagrath, berättar hur man klarar skivan..

PrivataAffärer - 28 dec 18 kl. 08:52

Avanza: Aktiespararna ser köplägen i turbulensen

– December månad har varit minst sagt turbulent och bjudit på kraftiga kursrörelser, men aktiespararna ser nedgångarna som köpläge och köper fortfarande om än försiktigt, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Köpen i december är relativt spretiga. Nordea toppar köplistan för andra månaden i rad och är även årets mest köpta aktie.

DI - 15 aug 11 kl. 18:36

Aktierna som klarar finansstormarna

Turbulensen på finansmarknaderna håller i sig och världsekonomin bromsar. Det scenariot har analysfirman ABG Sundal Collier funderat över och hittat sju nordiska aktier som kan bli vinnare trots snålvindarna..

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 11:40

Hernhag: Fyra aktier för bottenfiske

Marcus: Hej Marcus, har du två eller tre exempel på aktier i OMXS30 där det är läge till bottenfiske till dagens kurser?
Marcus: Hej! Tre favoriter bland storbolagen som kommit ned i kurs, men som har ljus framtid långsiktigt är Alfa Laval, Hexagon och Investor.

Sydsvenskan - 27 sep 11 kl. 06:30

Pensionssparare får rådet att flytta

Mer än en miljon sparare i traditionella pensionsförsäkringar får nu rådet att flytta sina pengar eller vänja sig vid betydligt lägre avkastning än tidigare.
Sedan juni har de åtta största livbolagens skulder ökat med närmare 100 miljarder kronor och flera av bolagen balanserar på randen till avgrunden enligt en analys gjord av Söderberg & Partners. Orsaken är fallande aktiekurser och låga räntor.

PrivataAffärer - 23 maj 19 kl. 00:45

Småbolag rekordhögt värderade

Indexet återspeglar den faktiska värderingen (EV/EBITDA) och sammanställs kvartalsvis. Under första kvartalet steg värderingen till 8,6, upp 8 procent från fjärde kvartalets 8,0. En granskning av delsegmenten visar att de litet större bolagen (marknadsvärde 150-500 miljoner euro) utvecklades starkare, upp 11 procent, vilket gör att dessa nu tog igen värderingsgapet mot de minsta bolagen så att båda segmenten värderas till 8,6 EV/EBITDA.

VA - 28 jan 11 kl. 07:00

Här är faktorerna som lockar fram köplusten

28 januari Det råder en febril aktivitet på bankernas corp-avdelningar, både i Sverige och runt om i världen. Det syntes inte minst under fjolårets sista veckor när vi fick se såväl Assa Abloys bud på Cardo, ett nytt försök att köpa ut Q-Med från börsen och en rad affärer i riskkapitalsektorn. En normal säsongseffekt kan hända, men den märks tydligare än vanligt efter ett fjolår som blev en besvikelse för de som räknat med stora transaktionsvolymer.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Finanschefen Ulrik Svensson lämnar Lufthansa

Lufthansas svenska finanschef Ulrik Svensson, tidigare vd för investmentbolaget Melker Schörling, lämnar flygbolaget på grund av hälsoskäl..

DI - 3 timmar sedan

Här snabbutbildas SAS-anställda i vård: ”Känns skönt att bidra”

De första 30 SAS-anställda som snabbutbildats i vård är nu klara.  Efterfrågan på dem är enorm och redan på torsdagen började många av dem….

DI - 3 timmar sedan

Riksdagen får pröva utökad regeringsmakt

Flera partier har kritiserat regeringen för att kringgå riksdagen i ett lagförslag om utökade maktbefogenheter för att begränsa….

DI - 3 timmar sedan

Störningar i Telias internettrafik

Telia drabbades under lördagskvällen av störningar i internettrafiken..

DI - 4 timmar sedan

”Vi uppförde oss som dårar” – Island minns finanskraschen när coronan kommer

REYKJAVIK Efter den förra finanskraschen 2008 var Island det enda land i världen där en rad finansmän dömdes till fängelse. .

DI - 4 timmar sedan

Håkan Juholt: ”Vi är isolerade – det är brutalt”

Håkan Juholt, Sveriges ­ambassadör på Island sedan 2017, menar att Island har gjort det mesta rätt i coronakrisen, men att ­landet ändå….

DI - 5 timmar sedan

Krismöte mellan Opec och Ryssland skjuts upp

Oljekartellen Opec och Ryssland skjuter på ett möte som var planerat till måndagen..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars finanschef: ”Viruset kan göra oss starkare”

Volvo Cars finanschef Carla De Geyseleer vacklar om Guds existens, men tror på hållbarhet och tekniska framsteg..

DI - 6 timmar sedan

Konspirationsteoretiker bränner mobilmaster i Storbritannien

En konspirationsteori som grasserar på sociala medier gör gällande att 5g-telefoni orsakar coronasmitta..

DI - 6 timmar sedan

Rusning till elektronik i hemarbetets spår

Coronakrisen får mycket försäljning att backa – men inte den av it. Det visar ny statistik från branschorganisationen Elektronikbranschen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.