DI > Ekonomi

Saturday, 28 March, 10:43

DI - I förrgår: 10:56

Fastighetsveteranen : ”Ingen hade pandemi på radarn”Coronapandemin har snabbt blivit en jätteutmaning för fastighetssektorn. Branschveteranen Lennart Sten har varit med om flera kriser, men. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lennart Sten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FastighetsveteranenIngen hade , pandemi, radarn
DI - 05 jul 18 kl. 09:22

Fastighetsveteranen om bobyggarnas tuffa framtid

I mars förra året träffade Di fastighetsveteranen Jens Engwall som då var väldigt kritisk till bostadsutvecklarna. Han räknade med omfattande problem och fick kanske rätt snabbare än han kunde ana.  Nu är det dags för en uppföljning där han ger sin syn på bostäder och fastigheter.

Sydsvenskan - 01 jul 11 kl. 06:30

Risk för biverkningar även vid nästa pandemi

Sambandet mellan narkolepsi och vaccinet mot svininfluensan stärks av en ny rapport från Läkemedelsverket. -?Det vore idioti att säga att det inte finns risk för biverkningar vid nästa vaccination mot en pandemi, säger myndighetens vetenskaplige direktör Tomas Salmonsson.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 14:47

Ebola är inte en potentiellt global pandemi

Det nuvarande Ebola-utbrottet i Västafrika är förstås tragiskt och har skördat hundratals liv, men det finns ingen risk att Ebola ska bli en global pandemi. Ebola är nämligen att betrakta som en blodsmitta, eller vad vi i dagligt tal kallar för en könssjukdom. Kort sagt sker inte spridningen som exempelvis influensa.

YLE - 08 jun 15 kl. 16:10

Osannolikt att mers blir pandemi

Virussjukdomen mers verkar vara så pass svårsmittad att det inte kommer att uppstå en pandemi. Viruset som orsakar mers hör till samma släkte som viruset som orsakar sars. Sars härjade i början av 2000-talet och skördade 800 liv.

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 10:21

Avtal ska skydda från nästa pandemi

På regeringens uppdrag har Folkhälsomyndigheten tecknat ett vaccinavtal med två olika tillverkare i händelse av en influensapandemi. Avtalen är på fyra år och kostar skattebetalarna 85 miljoner kronor per år.— Avtalen kan ses som en försäkring, en leveransgaranti, för att skydda Sverige och Sveriges befolkning i händelse av en pandemi, säger statsepidemiologen Anders Tegnell till TT.

SvD - 02 jun 16 kl. 18:04

Ministern: Oroande att få skulle vaccinera vid pandemi

En majoritet av svenska folket skulle inte vaccinera sig vid en ny pandemi, vilket bekymrar Gabriel Wikström (S), folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. – Det är oroande att så många uppger att de inte skulle vaccinera sig vid en pandemi, säger han..

Cornucopia - 24 jan 20 kl. 15:05

Så preppar du för en pandemi

Att preppa för en pandemi är ganska rakt på sak. Man behöver ha mat, dryck och medicin hemma för kanske två veckors sjukdom eller sjukdomsutbrott, samt tidsfördriv. Därtill hygienartiklar som handsprit för att minska risken för smitta när man jobbar eller behöver lämna hemmet pga dålig planering.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 20 kl. 17:52

Det här innebär en pandemi

Det nya coronaviruset klassas nu av WHO som en pandemi. Vad innebär det? Nästan två månader efter det första bekräftade fallet av det nya coronaviruset i den kinesiska storstaden Wuhan klassar Världshälsoorganisationen (WHO) nu utbrottet som en pandemi..

Sydsvenskan - 11 mar 20 kl. 17:52

Det här innebär en pandemi

Det nya coronaviruset klassas nu av WHO som en pandemi. Vad innebär det? Nästan två månader efter det första bekräftade fallet av det nya coronaviruset i den kinesiska storstaden Wuhan klassar Världshälsoorganisationen (WHO) nu utbrottet som en pandemi..

Cornucopia - 28 feb 16 kl. 14:09

Johan Wiktorin: Balkan och södra Kaukasus är konflikthärdar under radarn

Johan Wiktorin, VD på Brqthrough, menar att södra Kaukasus och Balkan är potentiella konfliktrisker som går under radarn nu. Det finns också en viss risk för en större rysk våroffensiv i Ukraina.
Johan Wiktorin.

Nyheter 24 - 29 nov 16 kl. 08:15

Dramatiska videon – här försvinner det kraschade planet från radarn

Flight LMI2933 försvann enligt Aftonbladet från radarn när det befann sig på ungefär 15 000 fots höjd. Exakt vad som orsakat olyckan är oklart, men piloten ska ha uppgett att de hade “elektroniska problem”, enligt flygplatsen i Medellin.
På sociala medier sprids just nu en video där man kan se hur planet helt plötsligt försvinner från radarn.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Chefsanalytiker: Bubbelrisken ökar – men en risk som måste tas

Stater pumpar just nu in svindlande summor pengar till hushåll, företag och banker för att hålla liv i ekonomin, när nästan allt tvärnitar….

DI - 1 timme sedan

Coronafallen ökar i Tokyo

De bekräftade coronafallen ökar i mångmiljonstaden Tokyo och guvernören Yuriko Koike uppmanar människor att hålla sig hemma..

DI - 1 timme sedan

Kreditjätten sänker Storbritanniens kreditbetyg

Kreditvärderingsjätten Fitch sänker Storbritanniens kreditbetyg. Orsaken är försvagade finanser i spåren av coronavirusutbrottet..

DI - 1 timme sedan

Viking Line återupptar frakttrafik

Rederiet Viking Line har ställt in all persontrafik mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland på grund av coronakrisen..

DI - 1 timme sedan

Experternas skatteknep i börsraset – ”kan vara rimligt att passa på”

För den som vill slippa en högre vinstskatt och sparar i en aktiedepå kan det nu vara läge att flytta över en del av kapitalet till ett….

DI - 2 timmar sedan

IMF-chefen: Global recession – ”aldrig sett världsekonomin stå still”

Coronaviruset har nu fått in den globala ekonomin i en recession, säger Kristalina Georgieva, chef för den Internationella valutafonden IMF….

DI - 2 timmar sedan

Brasiliens Bolsonaro ifrågasätter dödssiffror

Brasiliens president Jair Bolsonaro ifrågasätter den egna regeringens statistik över coronarelaterade dödsfall, som han menar överdrivits….

DI - 3 timmar sedan

Fordonsjättarnas tvärstopp sänder chockvågor

I början av förra veckan fanns det ännu företag som ville köpa mer än förut, så fort som möjligt..

DI - 3 timmar sedan

Amerikanske läkaren: ”En mörk, sorglig miljö”

Intensivvårdsavdelningen är redan full av covid-19-patienter på universitetssjukhuset i Chicago Narkosläkaren Cory Deburghgraeve har jobbat….

DI - 3 timmar sedan

Bröt hemkarantän – fick tre års fängelse

En serbisk man har dömts till tre års fängelse för att ha brutit mot karantänsreglerna som införts för att begränsa coronavirussmittan i….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.