Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 10 April, 21:05

Blekinge Läns tidning - 25 mar 20 kl. 10:49

Kvinnor över 70 kallas inte till mammografiRegion Blekinge har beslutat att inte kalla kvinnor över 70 år till mammografiscreening. Många äldre kvinnor har redan avbokat sina tider..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnoröver 70 , kallasinte till , mammografi
Barometern - 15 jan 16 kl. 07:30

Färre kvinnor kallas till cancerkontroller i länet

Beslutet att ställa in föräldrautbildningar var ett i raden av beslut för lösa trycket mot kvinnokliniken. Nästa problem är att färre kvinnor kallas till cancerscreening av livmoderhalsen..

Nya Wermlands Tidningen - 17 jan 11 kl. 10:53

Värmländska kvinnor får mammografi-enkät

4 000 kvinnor i Värmland får i början på året en enkät tillsammans med kallelsen från mammografin..

NSD - 03 maj 17 kl. 10:57

Bröstopererade kvinnor kallas till undersökning

Norrlands universitetssjukhus i Umeå kallar samtliga kvinnor som genomgått riskreducerande bröstoperationer till ny undersökning..

Nyheter 24 - 21 jun 12 kl. 13:01

Därför visiteras kvinnor mer än män på brittiska flygplatser


Kvinnor från afrikanska, sydamerikanska och centralamerikanska länder mest kontrollerade. Oproportionerligt många kvinnor som kroppsvisiteras fullt ut och måste klä av sig nakna i tullen på flygplatser. Det visar en studie som gjorts vid gränskontrollerna på Gatwick-flygplatsen i London.

Posh24 - 18 feb 14 kl. 09:48

Kristen Stewart rasande: "Kvinnor är inte det svagare könet!"

Kristen Stewart uppmanar kvinnor att slå tillbaka mot sexismen i en ny intervju med Stylist. "Folk kallar kvinnor det svagare könet - det är galet," sade skådespelerskan. "Du måste slå tillbaka mot det och vara beredd på att det är tufft," fortsatte hon.

SVT - 15 jan 14 kl. 04:00

Högre risk för äldre kvinnor att få livmodershalscancer

Kvinnor som behandlats för cellförändringar löper betydligt högre risk att insjukna i livmoderhalscancer efter 60 års ålder visar en ny svensk studie. Forskarna föreslår därför nu att även äldre kvinnor kallas till cellprovskontroller..

SmålandsPosten - 02 sep 13 kl. 06:15

Mammografi inte alltid säker metod

Mammografi, eller bröströntgen, är ingen helt säker metod för att upptäcka bröstcancer. En del fall är mycket svårupptäckta. Mammografi är den vedertagna metoden för att upptäcka bröstcancer i ett tidigt stadium.

YLE - 16 mar 17 kl. 11:07

Mammografi innan 50 – onödigt eller nödvändigt?

Mer än hälften av de finländska kvinnorna har gått på mammografi innan 50 års ålder. Vart sjätte bröstcancerfall hittas hos en kvinna som är yngre än 50 år och alltså inte ännu har kallats till masscreening. En stor del av de finländska kvinnorna går på mammografiundersökning redan innan den kostnadsfria masscreeningen.

YLE - 16 mar 17 kl. 11:07

Mammografi innan du fyllt 50 – onödigt eller nödvändigt?

Mer än hälften av de finländska kvinnorna har gått på mammografi innan 50 års ålder. Vart sjätte bröstcancerfall hittas hos en kvinna, som är yngre än 50 år, och alltså inte ännu har kallats till masscreening. En stor del av de finländska kvinnorna går på mammografiundersökning redan före den kostnadsfria masscreeningen.

Barometern - 28 aug 14 kl. 07:28

Mammografi ska inte kosta

Kostnadsfri mammografi för kvinnor över 40 år och test för prostatacancer för män över 55 år. SPI Välfärden ställer upp i landstingsvalet och vill utvidga dem förebyggande vården. Mammografi ska vara gratis och erbjudas alla kvinnor över 40 år och dessutom ska män över 55 år kallas till prostataprov.

Sydöstran - 14 nov 17 kl. 14:52

Kallas för ofta till mammografi

I dagarna har uppmärksammats att inte önskat antal kvinnor som kallas till Unilabs mammografi väljer att gå dit. Det är märkligt att chefen för företaget uttalar sig fördomsfullt och onyanserat om skälen till detta..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Bilderna på Johnny Depp klarade tio år i sjön

För tio år sedan tappade hon kameran i Mälaren, med bilder från mötet med Johnny Depp och en minnesvärd skolresa. Nu har de hämtats upp från sjöbotten..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Apple och Google ska samarbeta i coronakrisen

Nu ger sig Google och Apple in i arbetet mot coronavirusets spridning i världen – tillsammans. De rivaliserande företagen ska arbeta fram en smittspårningsteknik för mobiltelefoner..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Över 13 000 virusdöda i Frankrike

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Webbmatchen: Mjällby hoppas på 4000 sålda biljetter

På söndag klockan 14.30 är det dags för filmpremiär. Då släpper Mjällbys AIF den så kallade webbmatchen.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

PL-jumbon värvar mitt i krisen

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Över 100 000 döda – WHO varnar för återgång

Det är farligt att låta människor återgå till vardagen alltför snabbt, varnar Världshälsoorganisationen (WHO). Coronaviruset har dödat omkring 100 000 människor världen över och spridningen tar fart på nya håll..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Platsbrist på många bårhus i Stockholm

Det är fullt på många bårhus i Stockholm. Många dör i coronavirusets spår, och många döda blir också kvar när begravningarna inte kan genomföras som vanligt..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hegerberg: "Vi sitter på andra raden"

Coronapandemin slår hårt mot idrottsvärlden. Nu befarar Ada Hegerberg ett hack i utvecklingen för damfotbollen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nu har Trummenäs Padelcenter öppnat

Invigningen av padelbanorna i Trummenäs var planerad att ske i maj. På grund av risken för smittspridning av coronoviruset blir det inte av. – Vi vågade inte.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Animal crossing" stoppat i Kina

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.