PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 06 April, 16:27

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 10:44

DNB: Scandic kan komma ut starkare efter krisenBanken upprepar sin köprekommendation om än med sänkt riktkurs till 62 kronor (120) Restriktionerna av resor till följd av coronaviruset har kapat beläggningen för Scandic till 10-15 procent på kort tid, och beläggningen väntas vara fortsatt på låga nivåer under det andra kvartalet, för att gradvis återvända under det tredje kvartalet, enligt DNB. Trots initiativ för att kraftigt reducera kostnaderna innebär ovan scenario att ett refinansieringsbehov troligen kommer att uppstå mot slutet av det innevarande året. Hur finansieringen ska lösas är för tidigt att säga. ”(. ) men efter den senaste tidens stora förändringar i ägande ser vi en stark ägarstruktur utvecklas i Scandic ledd av familjen Olsson som nu kontrollerar 25 procent, vilken potentiellt kan säkra b
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Scandic, Olsson, Stensessan, Formica Capital, Capital, Madeleine Olsson Eriksson, Stenas, Sten, Hotels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Scandickan , kommaut , starkareefter , krisen
Affärsvärlden - 25 mar 20 kl. 10:51

DNB: Scandic kan komma tillbaka starkare

Scandic Hotels kan komma tillbaka starkare efter coronakrisen med sänkta kostnader och med en stark ägare i Olsson-familjen som nu kontrollerar en fjärdedel av hotellbolaget. Det skriver DNB i en analys..

DI - 21 mar 16 kl. 12:43

DNB spår starkare krona mot euron

DNB Bank räknar med att kronan försvagas tillfälligt men att den därefter stärks mot euron. EUR/SEK förväntas stiga från 9,26 i skrivande stund till 9,30 på en månads sikt..

Sydsvenskan - 17 okt 14 kl. 20:51

Lättare sagt än gjort att komma starkare tillbaka

Sverigedemokraterna måste klara sig ett bra tag utan Jimmie Åkesson som partiledare. Det är riskabelt för ett parti som i så hög grad som SD förlitar sig på sin ordförande. Enligt SVT:s valundersökning Valu ansåg 38 procent av årets SD-väljare att Åkesson var "mycket viktig" för deras val av parti.

DI - 26 nov 19 kl. 09:44

Uppgifter: DNB riskerar att dras in i egen penningtvätthärva

Bedömare menar att den norska storbanken DNB kan komma att bli föremål för amerikanska penningtvättutredningar, skriver….

Dagens Media - 02 apr 20 kl. 11:38

Så kan mediehusen gå starkare ur coronakrisen

Mediehusen brottas just nu med effekterna av covid-19. Men om de tar den här tiden till att testa nya vägar kan mediehusen faktiskt komma starkare ur krisen, skriver medieanalytikern Thomas Baekdal..

Nerikes Allehanda - 26 mar 20 kl. 19:17

ÖSK-kaptenen om coronakrisen och permitteringen: "Ska komma starkare ur det här"

Nordin Gerzic tvekade aldrig att ge sitt stöd till korttidspermitteringarna som nu införs i ÖSK.....

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 11:20

DNB: Ericsson och Nokia har bara sett början av 5G-investeringscykeln

Köpråden baseras på att DNB förväntar sig positiva konsensusrevideringar för både Ericsson och Nokia. ”Vi räknar med att Ericsson gynnas av den svaga svenska kronan, sin stora installerade bas av 1 miljon mjukvaru-uppgraderbara 4G-basstationer, och att bolaget så småningom lyckas med vändningen inom Digital Services”, skriver DNB. Högre risk på kort sikt Nokia har samtidigt ett starkare element av ”självhjälp” än vad Ericsson har, menar DNB Markets som tror att det finländska bolaget potentiellt sett har bättre förutsättningar för att hantera de långsiktiga riskerna i sektorn, men samtidigt har en högre risk i sitt genomförande på kort sikt.

DI - 25 mar 20 kl. 10:44

Analys: Scandic kan komma tillbaka starkare efter krisen

Scandic Hotels kan komma tillbaka starkare efter coronakrisen med sänkta kostnader och med en stark ägare i Olsson-familjen som nu….

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Pareto: DNB:s kreditförluster fyra gånger högre

Det framgår av en analys där Pareto dock höjer sin rekommendation för DNB till köp med hänvisning till att analyshuset anser att aktien har sjunkit för mycket. Riktkursen sänks samtidigt från 180 till 140 norska kr. ”Vi är mer oroade över möjliga kreditförluster än vad DNB:s ledning kommunicerar, och vi räknar med att analytikernas genomsnittliga vinstprognoser kommer att sänkas betydligt, åtminstone för 2020”, resonerar DNB som trots rådande osäkerhet alltså ändå anser att det finns en uppsida.

DI - 06 feb 17 kl. 07:47

Storbanken sätter köpstämpel på Scandic

DNB Markets inleder bevakning av Scandic Hotels med rekommendation köp. Riktkursen är satt till 100 kronor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 minuter sedan

Norwegian varslar all personal i Sverige

Samtliga svenska anställda i flygbolaget Norwegian ska varsla om uppsägning, rapporterar Dagens Næringsliv. Sammantaget rör det sig om mer än 800 anställda. Hittills har bolaget ställt in över 3.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

ABG: Kinnevik har straffats för hårt

Att aktien har gått sämre än index de senaste veckorna är inte motiverat, menar ABG som bland annat pekar på att förhållandevis motståndskraftiga Tele2 utgör cirka 40 procent av portföljen. Dessutom bör Zalando klarar sig bättre än många andra modebolag och dessutom sitter hälsovårdbolaget Livongo i den onoterade portföljen bra till. ”Den nuvarande substansrabatten på 29 procent kan jämföras med vårt riktmärke om 10 procent och femårssnittet på 20 procent och vi ganska optimistiska vad gäller utsikterna för substansvärdet”, skriver ABG i analysen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Japan: Förbereder nytt stimulanspaket på 108 000 miljarder yen

Abe sade att han vill säkra att den ekonomiska aktiviteten kan upprätthållas så mycket som möjligt, och hans stimulanspaket kommer att inkludera över 6.000 miljarder yen i direkta utbetalningar till hushåll och företag. Premiärministern sade också att vill utlysa nödläge i sju prefekturer, bland andra Tokyo och Osaka, från och med i morgon tisdag.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Getinge höjer kapaciteten för respiratorer med 160 procent

Getinge ökar sin produktionskapacitet stegvis i Solna, Sverige, till 26.000 enheter under 2020, att jämföra med tidigare planerad nivå på 16.000 enheter som kommunicerades den 17 mars.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Bomarknaden: Swedbank tror på prisfall – och återhämtning

”Vårt huvudscenario är att priserna kommer att falla under året till följd av minskad efterfrågan i spåren av coronakrisen. Efter att corona har ebbat ut väntas bostadsmarknaden återhämta sig med måttligt stigande priser. De låga boräntorna stöttar bostadspriserna”, skriver hon.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

H&M:s framtid splittrar analytikerna

Åsikterna om klädjättens framtid går dock isär där de två förstnämnda upprepar sina köprekommendationer medan Carnegie håller fast vid behåll. ABG Sundal Collier  anser att H&M:s utveckling i det första kvartalet visar att det finns en tydlig efterfrågan för H&M-varumärket och dess kollektioner och att bolaget framgångsrikt förvandlats till en omni-spelare med rejäl digital närvaro. ABG väntar sig att H&M:s bruttomarginal sjunker med drygt 3 procentenheter under 2020 som en följd av högre reavolymer, minskad operativ hävstång och valutamotvindar.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Carnegie Global: Nya dystra rekord skapar köplägen

På börserna – och inte minst i USA – har det haglat nya dystra rekord under en enda börsvecka. Cirka 6,6 miljoner amerikaner blev arbetslösa under dessa få dagar, vilket är cirka tio gånger fler än den värsta finanskrisveckan i historien. Det påverkar naturligtvis det mesta och veckan blev också den sämsta i Carnegie Globals historia.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analytiker: Risk för negativt oljepris

Läs även: Oljepriset backar igen Ett stundande krismöte inom Opec+ och de rekordstora åtgärder som väntas därifrån kommer väga lätt i förhållande till det långvariga efterkrig som marknaden står inför, enligt flera analytiker som deltagit i en enkät från CNBC. Beteendemönster kommer att ha förändrats, bland annat avseende flygresvanor, enligt Standard Chartereds

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Bomarknaden: Rekordutbud av bostäder i påskveckan

Utbudet av bostadsrätter ökar inför påsk, för första gången så långt tillbaka som Hemnet har statistik. – Vi brukar annars normalt se en ganska tydlig minskning av utbudet. Uppgången i år beror på att det kommit ut många nya annonser samtidigt som säljvolymerna viker, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

SEB: Utmanade år för Kindred

SEB tror visserligen att 2020 blir utmanande för Kindred men tycker att de senaste beskeden från bettingbolaget understryker att det finns motståndskraft i intäkterna. ”Osäkerheten kommer att vara fortsatt hög i det korta perspektivet, men vi ser stöd i en låg värdering och ser utrymme för förbättrade tillväxt och marginal i ett längre perspektiv”, skriver SEB i analysen. SEB har sänkt intäktsestimatet för 2020 med 6 procent och prognosen för vinsten per aktie med 18 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.