SR > Nyheter

Thursday, 09 April, 10:09

SR - 25 mar 20 kl. 10:40

Möten med fler än två förbjuds i PolenPolska regeringen vidtar ytterligare åtgärder för att stoppa spridningen av Coronaviruset. Från och med i dag är det förbjudet med möten för mer än två personer i Polen. Samtidigt växer kritiken från oppositionen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Polen, Coronaviruset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mötenmed , fler, än, två, förbjudsi , Polen
SmålandsPosten - 11 jul 14 kl. 06:45

Distansstudier öppnar dörrar för fler studenter

Det finns fina svenska lärosäten som redan ligger i framkant när det gäller distansundervisning, som högskolan i Jönköping, Mittuniversitetet och högskolan i Dalarna till exempel. Men fler lärosäten än så borde erbjuda undervisning på distans med hjälp av modern teknik, skriver Anna-Karin Hatt, ?It- och energiminister och andre vice partiledare (C)?

Skånskan - 19 jan 16 kl. 14:00

Drar ner på antalet möten i fullmäktige

STAFFANSTORP Bara sex kommunfullmäktigemöten är än så länge planerade i Staffanstorp i år.
Flera politiker tycker det är i minsta laget.– Är det inte mer än sex möten?

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Kommuner räknar med fler socialbidrag

Trots förbättringarna i a-kassan kommer många att hamna utanför. Kommunerna väntar sig nu att fler behöver nödhjälp i form försörjningsstöd. Regeringen inför förbättringar av a-kassan, så att fler ska kunna få mer och bättre ersättning.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kommuner räknar med fler socialbidrag

Trots förbättringarna i a-kassan kommer många att hamna utanför. Kommunerna väntar sig nu att fler behöver nödhjälp i form försörjningsstöd. Regeringen inför förbättringar av a-kassan, så att fler ska kunna få mer och bättre ersättning.

UT - 03 sep 13 kl. 09:08

Staden behöver fler mötesplatser

I större städer pratar man ofta om vikten av att skapa mötesplatser i stadsmiljön. Eller, mer rätt. Stadsmiljön ska utformas på så sätt att fler möten möjliggörs.

Cornucopia - 18 mar 20 kl. 08:57

Läsarna: Medelklasskris - fler drabbade av ekonomin än smittade eller i karantän

Läsarenkäten om bloggläsarnas arbetssituation visar att hela 44% nu jobbar hemifrån, men också att fler är negativt drabbade av de ekonomiska konsekvenserna än som smittats eller tvingats i karantän. Hela 6% har blivit av med jobbet, pausat verksamheten, gått ner i arbetstid eller kämpar med bolagets överlevnad. 2% är i karantän eller hemskickade på grund av smitta på jobbet.

DI - 09 dec 13 kl. 20:41

Så blir nya svenska ubåten

Ritningen för den nya generationens ubåt A26 är färdig. Så fort kontraktet med Försvarsmakten är i hamn kan bygget börja på Kockumsvarvet i Karlskrona. En lucka i fören med 1,5 meters diameter gör ubåten världsunik.

YA - 24 okt 13 kl. 10:42

Fler möten om bredband på landsbygden

Många är intresserade av fiberoptiskt bredband till landsbygden. Men ännu fler behövs för att projektet ska bli verklighet. Nu hålls ytterligare möten i samarbete med byalag i kommunen.

Skånskan - 24 jun 19 kl. 20:00

Möte hålls för att locka fler nattvandrare

Sjöbo Nattvandrarna i Sjöbo söker fler vuxna som kan vandra i byn på kvällarna. På onsdag hålls därför två informationsmöten på Florabiografen.Föreningen har bytt folk i styrelsen och sedan en månad tillbaka är det ordförande Lisa Blom och ledamoten Veronica Ågren som håller i trådarna.

Skånskan - 11 mar 20 kl. 09:47

Tjänsteresor och större möten ställs in

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun utvidgar sina åtgärder för att begränsa smittspridning.
Samtliga tjänsteresor utanför Skåne har ställts in med omedelbar verkan, man avråder från besök på äldreboenden och större möten eller evenemang bör ställas in eller ersättas digitalt.– Vi kommer troligen att ta fler beslut under dagen, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

Skånskan - 21 jul 16 kl. 12:18

”Elvisbåten” till salu för 2,5 miljoner euro

MALMÖ ”Elvisbåten” Prins Bernhard, som ligger vid Skeppsbron i Malmö är till salu. Prislappen ligger runt 2,5 miljoner euro.I annonsen står det att 900 gäster får plats på båten som har restauranger, nattklubb, fyra barer, lounge, konferensrum och kontor.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

New York tros ha haft coronaviruset sedan februari

Coronaviruset började troligen spridas i New York redan i mitten av februari och kom dit från Europa. Det visar flera nya studier, skriver New York Times. Det skulle betyda att smittan var i omlopp i staden flera veckor innan det första fallet konstaterades..

SR - 2 timmar sedan

Påskresor har minskat kraftigt

Antalet boende i Stockholms län som reser över påsk ser ut att minska kraftigt i coronakrisens spår. Helgen före påsk minskade till exempel resorna till de stora skidorterna i fjällen med över 90 procent jämfört med förra året..

SR - 3 timmar sedan

Oxfam: Halv miljard människor hotas av fattigdom

Coronakrisen kan tvinga ytterligare 500 miljoner människor in i fattigdom, varnar hjälporganisationen Oxfam i en ny rapport..

SR - 4 timmar sedan

Ny coronalag tystar oliktänkande i Bolivia

I Bolivia anklagas interimsregeringen för att utnyttja coronakrisen till att tysta och hota oliktänkande. Ett nytt dekret gör klart att den som sprider felaktig information om coronakrisen eller regeringens åtgärder kan dömas till 10 års fängelse..

SR - 4 timmar sedan

Fortsatt köer och trängsel trots nya coronaregler

Trots Folkhälsomyndighetens regler om hur restauranger och barer ska agera för att minska smittspridningen, så är det på flera håll fortsatt både trängsel och köer. Det visar Ekots kartläggning av närmare 50 olika verksamheter..

SR - 4 timmar sedan

Rättegångar mot IS-anhängare skjuts upp

Planerna på att ställa utländska IS-anhängare inför rätta i Syrien skjuts upp tills vidare på grund av coronaviruset. Dessutom finns en oro för hur säkerheten ska garanteras för tusentals IS-fångar vid en större coronaepidemi i området..

SR - 4 timmar sedan

Hårt slag när gränshandeln uteblir

Kommuner med mycket gränshandel drabbas hårt av coronakrisen. Det märks extra tydligt nu i påsktider när det i vanliga fall är full fart i butikerna..

SR - 6 timmar sedan

Regeringen: Mer gödsel ska bli drivmedel

Sveriges jordbruk är i dag helt beroende av importerat fordonsbränsle – något som kan ställa till problem i kristider. Lösningen kan bli att lantbrukare själva ska producera biodrivmedel av gödsel och avfall. Regeringen väntas tillsammans med C och L föreslå att ytterligare 120 miljoner ska läggas på en satsning..

SR - 7 timmar sedan

Helgoperationer räddar cancervården i coronatider

Vårdens prioriteringar på de covid-19 sjuka medför nedskärningar för andra patientgrupper. På Karolinskas Tema cancer har flera avdelningar gjorts om för coronafall, och operationskapaciteten har minskat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.