Nyan > Svenskfinland

Sunday, 29 March, 23:46

Nyan - 25 mar 20 kl. 10:27

Var beredd visa intyg om du jobbpendlarGränsbevakningsväsendet skärper idag, 25 mars, övervakningen av gränsövergångstrafiken på basen av arbete. Så var beredd att uppvisa ett intyg från din arbetsgivare om du korsar gränsen i arbetets tecken. Det här framgår av ett pressmeddelande från Ålands sjöbevakningsstation. Statsrådet har redan tidigare beslutat att återinföra gränskontroll vid de inre gränserna och begränsat persontrafiken på gränsövergångsställena. Så kallad ”nödvändig trafik” är tillåten, och dit hör pendeltrafik på basen arbete till både Sverige och Norge.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Sverige, Norge, TEXT, Björkroos, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var beredd, visa, intygom du , jobbpendlar
Barometern - 24 apr 14 kl. 12:08

Dråpdömd skulle fixa intyg från kriminellt gäng

Mannen dömd för midsommardråpet i Köpingsvik 2009 ville omflyttas till anstalten i Kalmar. Han bads då visa intyg på att han inte längre var med i ett kriminellt gäng. Den nu 29-årige mannen dömdes 2010 till sex års fängelse för dråp på en 21-årige Daniel Strålhake i Köpingsvik midsommaren 2009.

Barometern - 24 apr 14 kl. 12:08

Fånge skulle fixa intyg från kriminellt gäng

En intagen fånge i Norrtälje ville omflyttas till anstalten i Kalmar. Han bads då visa intyg på att han inte längre var med i ett kriminellt gäng. När mannen bad att få bli flyttad till anstalten i Kalmar, där han har kontakt med den lokala KRIS-gruppen, fick han svaret från sin klienthandläggare att man i så fall krävde intyg på att han inte längre var med i ett kriminellt gäng.

Nerikes Allehanda - 09 okt 17 kl. 19:58

Arbetarna på bruket utan intyg även förra året – facket: "Det är tragiskt"

Facket tvingade ett femtiotal ställningsarbetare att lämna pappersbruket i Frövi i fredags eftersom att de saknade rätt intyg.
Nu kan NA avslöja att samma underentreprenör till en början inte kunde visa intyg för sina arbetare även förra året..

UNT - 30 maj 12 kl. 19:03

Regeringen beredd ompröva vab-intyg

Regeringen är beredd att ompröva vab-intyget, säger socialminister Göran Hägglund (KD) i ett pressmeddelande. Inget intyg ska enligt Hägglund behövas för barn som ännu inte fyllt tolv år. (TT).

YLE - 25 mar 20 kl. 13:24

Pargasbon Joakim von Bergmann pendlar flera gånger i veckan till jobbet i Ekenäs: ”Jag är nog beredd på att plocka med mig så mycket som möjligt från kontoret om gränsen till Nyland stängs”

Joakim von Bergmann jobbpendlar några gånger i veckan mellan Pargas och Raseborg. Om Nyland isoleras från övriga Finland blir det att sköta allt jobb hemifrån..

SvD - 28 jul 16 kl. 06:44

Cigarettsmugglarnas nya knep – skickar falska intyg

Beställ en stor laddning cigaretter från Kina och få ett falskt intyg hem i brevlådan att visa upp för svenska myndigheter. Smugglarna har hittat ett nytt sätt att försöka kringgå lagen, enligt tullen..

YLE - 21 aug 18 kl. 19:47

Hassan Zubier erkänner att han försökte lura till sig ersättningar med ett förfalskat intyg

Hassan Zubier som hjälpte ett offer för knivdådet i Åbo erkänner att han försökte lura åt sig ersättningar genom att visa upp ett falskt intyg om att han förlorade inkomster från ett ambulansföretag i Sverige. I själva verket arbetade han inte vid företaget..

Nya Wermlands Tidningen - 29 jun 11 kl. 14:22

Över 5 100 värmlänningar jobbpendlar till Norge

Knappt hälften så hög arbetslöshet, mycket högre lön och lägre skatt lockar allt fler svenskar att börja jobba i Norge. En kraftig ökning är det också av antalet som jobbpendlar mellan Sverige och Norge - inte minst från Värmland - med långt över 5 000 personer. ?

YLE - 08 okt 14 kl. 10:04

Visa din oro för självdestruktiva unga

Självskadebeteendet bland unga i Österbotten ökar. Psykoterapeut Heikki Kurkiala säger att det för en del unga, speciellt flickor, är ett sätt att känna att man lever att till exempel skära sig eller bränna sig. - Endel flickor beskriver att det känns bra att få ett ställe där det gör ont.

Barometern - 12 jul 13 kl. 07:40

Inget intyg inga pengar

Hon skulle få upprättelse. Ett försvunnet dokument hindrar nu Taina Adolfsson från att få vanvårdsersättning av Ersättningsnämnden. ?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Blodgivningen ställs in

Den planerade blodgivningen på Röda Korsgården kommande vecka är inställd. Orsaken är coronapandemin. – Det behövs faktiskt blodgivare varje dag också under epidemin och vi skulle gärna ha kommit till Mariehamn som planerat, men vi fick höra om karensen på två veckor för de som kommer från fastlandet och det skulle ha orsakat problem, säger Iira Hartikainen, talesperson för Finlands Röda Korsets Blodtjänst.

Nyan - 5 timmar sedan

Svensk medborgare avvisad i Långnäs

En svensk medborgare anlände Åland i Långnäs hamn på söndag eftermiddag. Personen ägde en sommarstuga på Åland som hen ämnade besöka. Orsaken för resan var inte av nödvändig natur och personen nekades därför inträde till Finland, det skriver Kim Westman, stationschef vid Ålands sjöbevakningsstation, i ett pressmeddelande, som fortsätter: Passagerarfärjan som transporterade personen hade redan avgått Långnäs före gränskontrollen var utförd och personen blev därför gripen och tagen i förvar.

Nyan - 7 timmar sedan

Skrivövningar i Nyan varje vardag- låt dig inspireras av en författare

Författaren och Nyan-medarbetaren Karin Erlandsson sitter hemma med skolbarn, såsom många andra ålänningar just nu, och bestämde sig för att tillhandahålla lite kreativt material.
Här finns det första två övningarna – fler hittar du i Nyan varje vardag.

– Jag kan se hur man undervisar matte, kemi och historia på distans, men de konstnärliga ämnena kanske är svårare att förmedla.

Nyan - 8 timmar sedan

Kyrkoherden lärde sig direktsända genom att googla

Kyrkoherde Kent Danielsson i Brändö-Kumlinge församling nåddes av biskoparnas uppmaning att använda tekniska verktyg i sitt arbete.
– Så fort jag fick beskedet gick jag ut och googlade. Där fick jag goda råd.

Nyan - 13 timmar sedan

Här kan du se söndagens corona-info

Idag, söndag 29 mars, klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering om coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se tidigare presskonferenser!

Nyan - 15 timmar sedan

Lägre dagisavgift för Finströmsbarn som hålls hemma

Familjer som under minst en vecka i sträck inte har sitt barn på det kommunala daghemmet får sin avgift reducerad med barnets frånvarodagar. Det beslutade Finströms kommunstyrelse på sitt senaste möte. Villkoret är att familjen meddelat skriftligt om barnets frånvaro till föreståndaren.

Nyan - Igår: 19:02

Tippa temperaturen med Lions

Lions traditionella Slemmerntippning utgår i år och istället ordnar man en temperaturtippning. – Man skall gissa temperaturen i skuggan på Torget i Mariehamn den första maj klockan 12, skriver Bertil Johansson i ett pressmeddelande. Det datumet ordnas, om det rådande läget tillåter, Lions loppmarknad.

Nyan - Igår: 15:39

Gratis buss med isolerad chaufför

Sven Larsson på Röde Orms buss kommer att köra mellan Järsö och stan utan att ta betalt.
Det och uppdaterade städrutiner är åtgärder man vidtagit för att minska smittspridning. Skolelever och enstaka andra passagerare.

Nyan - Igår: 14:29

Skivsläpp ska bli utställning

Artistnamnet är Mr Brimstone. .

Nyan - Igår: 10:02

Här kan du se lördagens corona-info

Idag klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering avseende coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.