Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 04 April, 07:48

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 10:30

Uppgifter om vårdtagare tappades på gatan –kommunen anmäler slarv med sekretess”Det är självklart allvarligt”, säger omsorgsdirektören Annika Andersson..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Annika Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifterom , vårdtagare, tappades, gatan, kommunen, anmäler, slarv, med sekretess
News55 - 15 nov 16 kl. 17:03

Hemtjänstföretag delade uppgifter om vårdtagare på nätet – kritiseras av IVO

De uppgifter som delades i en sluten Facebook-grupp för personal på ett hemtjänstföretag i Gävle kommun handlar bland annat om beslut om insatser för vårdtagarna, uppgifter om deras hälsotillstånd och planerade besök på sjukhus.Det framkommer i en rapport från Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som nu riktar kritik mot företaget då de inte har uppfyllt kravet på säker förvaring av vårdtagarnas uppgifter.       LÄS MER: Utgav sig för att vara hemtjänst – stal från pensionär Uppfyller inte kraven på säker förvaring Enligt ledningen på företaget startades gruppen inte för att sprida sekretessbelagda uppgifter, och redan under hösten 2014 slutade man att använda den.

News55 - 15 nov 16 kl. 17:03

Hemtjänstföretag delade sekretessbelagda uppgifter om vårdtagare på nätet

De uppgifter som delades i en sluten Facebook-grupp för personal på ett hemtjänstföretag i Gävle kommun handlade bland annat omolika insatser för vårdtagarna, uppgifter om deras hälsotillstånd och planerade besök på sjukhus. Det framkommer i en rapport från Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som nu riktar kritik mot företaget.       LÄS MER:Utgav sig för att vara hemtjänst – stal från pensionär Uppfyller inte kraven på säker förvaring Enligt ledningen på företaget var Facebookgruppen tänkt att tjäna ett helt annat syfte än att sprida sekretessbelagda uppgifter och under hösten 2014 slutade man att använda den.

Blekinge Läns tidning - 31 jul 18 kl. 16:18

Avslöjade uppgifter om vårdtagare för utomstående

En anställd på ett äldreboende har brutit sekretessen om en vårdtagare genom att avslöja namn, ålder och egenskaper. Händelsen avslöjades på krogen..

HBL - 10 mar 13 kl. 10:32

Känsliga vårddokument hittades på gatan

Högvis med dokument med personuppgifter och uppgifter om åldringars tillstånd hittade på lördagen på en gata i Kuopio centrum, rapporterar tidningen Savon Sanomat. Pappren, som tydligen var arbetsscheman inom hembården, hittades av en förbipasserande. Dokumenten innehöll uppgifter om bland annat vårdbehov, medicinering och adress för 30 personer.

Kristianstadsbladet - 22 aug 16 kl. 03:00

Sekretessuppgifter tappades

En anställd inom hemtjänsten tappade i början av augusti bort ett schema med sekretessbelagda uppgifter. Händelsen har anmälts enligt Lex Sarah..

BT - 27 feb 13 kl. 13:34

Polisutryckning på Allégatan

Två polisbilar ryckte strax efter lunchtid på onsdagen ut med blåljus till en livsmedelsbutik på Allégatan i Borås. Det visade sig vara ett falsklarm. Larmet i Ica-butiken på Allégatan gick hos polisen, vilket gjorde att man ryckte ut med både blåljus och sirener.

BT - 27 feb 13 kl. 13:34

Polisen fick fel information - ryckte ut på larm till Ica City på Allégatan

Två polisbilar ryckte strax efter lunchtid på onsdagen ut med blåljus till en livsmedelsbutik på Allégatan i Borås. Det visade sig vara ett falsklarm. Larmet i Ica-butiken på Allégatan gick hos polisen, vilket gjorde att man ryckte ut med både blåljus och sirener.

ÖstersundsPosten - 15 aug 14 kl. 18:23

Dement vårdtagare misshandlad av personal

Ärendet bygger på uppgifter från dels en intern anmälan och dels klagomål från anhöriga. Främst är det tre incidenter som behandlats och i samtliga fall handlar det om en och samma anställda och en och samma åldring..

BT - 27 jun 13 kl. 13:33

Man rånades på Allégatan

En man blev natten mot torsdagen rånad på Allégatan av tre unga män som med våld och hot tvingade till sig hans plånbok.
Rånet inträffade vid halv två och mannen var på väg efter ett krogbesök när det inträffade. ?

GöteborgsPosten - 21 jan 14 kl. 05:00

Hemliga uppgifter hamnade på gatan

En anställd på ett stödboende för våldsutsatta kvinnor slarvade. Ett papper med klienters namn, deras rumsnummer, adressen till anläggningen, telefonkod och datorinloggning kom på drift. En av de boende fann, av en slump, dokumentet på gatan..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Första fall av corona på Falklandsöarna

Det första fallet av coronavirus har bekräftats på Falklandsöarna i Sydatlanten. En patient testades positiv efter att ha kommit in till sjukhuset med symptom den 31 mars och har nu isolerats, enligt myndigheterna på ögruppen. Falklandsöarna, med sina 3.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sex tips på saker att göra i coronatider

Jogga, promenera, besök museet, titta på konst....

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Coronakrisen kan krossa CL-drömmen

Kan coronakrisen förstöra Djurgårdens Champions League-drömmar? Det är inte alls otänkbart, enligt klubbens sportchef. – Nej, absolut inte.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tomt i Landskrona såld för 1 600 000 kronor

De har köpt Skansgatan 34..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Coronavirusets bedrägliga dödlighet

Hur farligt är coronaviruset, egentligen? Ingen vet, men många gissar. Eventuellt, säger vissa forskare, håller hela världsekonomin på att gå i baklås – över en sjukdom som kanske inte är dödligare än en vanlig influensa.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Coronasmittad Pink skänker miljoner

Sångerskan Pink uppger på Twitter att hon och hennes treårige son drabbades av covid-19 för två veckor sedan. Hennes läkare hade tillgång till tester och kunde därmed konstatera att de hade fått smittan. Nu är båda friskförklarade och sångerskan meddela.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Minnesord om Hans Erik Sandberg

Hans Erik Sandberg, Båstad, har avlidit vid en ålder av 64 år..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nya citykvarteret på plats – vi avslöjar vem som bor här

Men vissa ser ut att bara bo här på deltid..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jösses bilder lyser på bibblan

Han har bjudit in andra att dela på utställningsytan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hon vill göra något extra för samhället: "Viktigt att vara delaktig"

Nu fyller föreningsmänniskan och lokalpolitikern 75 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.