PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 03 April, 13:33

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 10:11

Europas banker överväger utdelningsstoppEBF, där den svenska bankföreningen ingår, har nu bett medlemmarna att ställa in utdelningen efter de åtgärder som den europeiska centralbanken, ECB, vidtagit. För svensk räkning kom under tisdagsmorgonen ett pressmeddelande från Finansinspektionen, där myndigheten uppmanade banker och kreditmarknadsbolag att slopa årets utdelningar för att säkerställa motståndskraft, säkra upp mot eventuella kreditförluster och trygga kreditförsörjningen till samhället. Kort därefter meddelade Handelsbanken att styrelsen föreslår att beslutet om utdelning skjuts upp till efter sommaren ”för att bättre kunna överblicka konsekvenserna av pandemin”. Swedbank och SEB gav i förra veckan liknande besked: Förslaget om utdelning för 2019 kommer omprövas innan stämmor som flyttat
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EBF, ECB, Finansinspektionen, Handelsbanken, SEB, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europas, banker, överväger, utdelningsstopp
Affärsvärlden - 03 feb 15 kl. 14:47

Danska banker överväger straffränta

Negativ ränta låter är det ett gissel för sparare. I valutakrisens Danmark varnar ledande banker nu för att det kan sluta med straffränta på insättningarna på vanliga lönekonton..

DI - 1 timme sedan

Spanien överväger förlänga nedstängningen till 26 april

Den spanska regeringen överväger att förlänga nedstängningen av landet till den 26 april, från nuvarande 12 april..

TA - 10 sep 13 kl. 16:24

FI överväger amorteringskrav

Finansinspektionen, som snart får ta hand om den finansiella stabiliteten, överväger att införa krav på amorteringar på bolån. Det berättade chefen Martin Andersson på en utfrågning i finansutskottet.
Syftet med amorteringskrav på bolån är att stärka amorteringskulturen bland svenska låntagare.

BT - 10 sep 13 kl. 13:40

FI överväger amorteringskrav

Finansinspektionen, som snart får ta hand om den finansiella stabiliteten, överväger att införa krav på amorteringar på bolån. Det berättade chefen Martin Andersson på en utfrågning i finansutskottet. Syftet med amorteringskrav på bolån är att stärka amorteringskulturen bland svenska låntagare.

Cornucopia - 29 jul 17 kl. 17:09

EU överväger uttagsförbud vid bankkris

EU överväger att införa ett uttagsförbud vid bank- och finanskris rapporterar Reuters. Detta för att undvika en uttagsanstormning (eng bank run) mot sårbara banker.

Utöver bail in, så överväger alltså EU att införa uttagsförbud, så att sparare inte kan ta ut tillgångar ur krisande banker.

DI - 28 jun 15 kl. 14:00

Grekland överväger stänga banker

Greklands regering överväger införande av kapitalkontroller och att stänga landets banker på måndag..

DI - 15 apr 14 kl. 14:57

Yellen överväger skärpta likviditetskrav

Janet Yellen, ordförande för den amerikanska centralbanken Federal Reserve, säger i ett tal på tisdagen att stora banker i USA kan behöva ha högre kapitalkrav. Vidare överväger centralbanken att skärpa likviditetskraven för bankerna, uppger hon..

Sydsvenskan - 24 apr 15 kl. 11:52

HSBC överväger flytt

HSBC, Europas största bank, överväger att flytta sitt huvudkontor från den brittiska huvudstaden London. Beskedet kommer kort inför det brittiska valet i början av maj.HSBC anger ändrade regelverk och omstruktureringar i branschen som skäl för den eventuella flytten.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 15 kl. 11:52

HSBC överväger flytt

HSBC, Europas största bank, överväger att flytta sitt huvudkontor från den brittiska huvudstaden London. Beskedet kommer kort inför det brittiska valet i början av maj.HSBC anger ändrade regelverk och omstruktureringar i branschen som skäl för den eventuella flytten.

SVT - 01 maj 17 kl. 21:22

Donald Trump överväger splittra storbanker

Donald Trump säger att han ”aktivt överväger att splittra stora banker” i en intervju med Bloombergs..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Bomarknaden: Prisförväntningarna rasar till rekordlåg nivå

”Det har varit en dramatisk utveckling den senaste månaden. Det är nu en bra bit över varannan bostadsköpare som tror på sjunkande priser och endast en av tio som tror priserna ska gå upp. Det speglar också vad som hänt i samhället och ekonomin i övrigt, med stor oro för vad som sker och svårigheter att veta hur stora effekter coronaviruset kommer att få”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Alfa Laval drar tillbaka utdelningsförslaget

Bolaget bekräftar samtidigt sina tidigare efterfrågeguidningar för det första och andra kvartalet. Alfa Laval har samtidigt för avsikt att reducera arbetstiden med 40 procent för omkring 900 tjänstemän i Sverige och för medarbetare i svenska fabriker. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Hernhag: Fyra långsiktiga kvalitetsbolag

Magnus: Hej Marcus! Kan du nämna fyra stycken kvalitetsbolag som man ska investera nu? Min sparhorisont är långsiktig.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sänkta återbäringsräntor i coronakrisens spår

Traditionell försäkring innebär att pensionsbolaget ansvarar för att förvalta dina pengar. Ofta erbjuds du också något slags garanti, till exempel att du får tillbaka minst det du betalat in. Pengarna placeras inte enbart i aktier utan även i räntor, fastigheter och andra tillgångar för att minska risken.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Ingves: Riksbanken redo göra mer om det behövs

”Jag har arbetat med många ekonomiska kriser, däribland tre stora i Sverige. Men jag har aldrig tidigare upplevt ett så snabbt förlopp och att det har fattats så många beslut på så kort tid”, sade Stefan Ingves. Han konstaterade att den aktuella krisen är annorlunda i jämförelse med tidigare kriser han upplevt: den är ju inte från början en finansiell kris.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Många färska köprekar bland analyserna

Nordea har gjort flera förändringar i bankens syn på fastighetsaktier. Pandox, riktkursen sänks från 145 till 135 kr, köp upprepas. Aktien stängde på 74 kr.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

H&M:s försäljning nästan halverades i mars

Analytikerna hade enligt Infronts samanställning av 16 estimat väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt 1.400 miljoner kr. Bruttomarginalen blev 51,0 procent, jämfört med förväntade 50,1 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Moodys sänker Swedbanks kreditbetyg

”De stabila utsikterna speglar Moodys syn att ytterligare finansiella straff från fortsatta amerikanska och estniska utredningar sannolikt inte skulle påverka bankens kreditvärdighet på ett betydande sätt ”, skriver kreditvärderingsföretag i spåren av de undersökningar kring Swedbanks arbete mot penningtvätt som presenterades för ett par veckor sedan.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Coronaviruset pressar elpriset

”Det är den goda tillgången på vattenkraft i kombination med den minskade efterfrågan på el, till följd av coronaviruset och ledigheter, som gör att priset på el faller”, uppger Bixia. För innevarande vecka väntas snittpriset hamna kring 6 öre per kilowattimme, den lägsta nivån sedan sommaren år 2000. Kraftig vind och mycket nederbörd gör att elproduktionen från vindkraftverken ökar samtidigt som vattenmagasinen fylls på, vilket gör att utbudet på el ökar och då pressas priset.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Danske: Så mycket föll bostadsrättspriserna i Stockholm

”Bostadspriserna påverkas starkt av hushållens realinkomster och den finansiella förmögenheten. Den kraftiga försämringen av utsikterna på arbetsmarknaden och fallet på aktiemarknaderna kommer därför att tynga bostadspriserna de kommande månaderna innan läget förbättras igen under andra halvåret”, säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar Danske Bank ser framför sig att bostadspriserna sjunker cirka 7 procent de kommande månaderna, innan de återhämtar sig under hösten. De påpekar att osäkerheten dock är stor och att det finns en risk för ett mer utdraget förlopp, vilket gör att riskerna är på nedsidan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.