PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 15:15

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 10:12

Kepler: Bunkring gynnar EssityDärtill utvecklas kostnaderna för råvaror och energi gynnsamt för bolaget. Det skriver Kepler Cheuvreux, som upprepar sin köprekommendation för aktien med riktkurs 360 kronor. ”Vi förväntar oss en stark utveckling för Essity under första halvåret, när konsumenter bunkrar toalettpapper i stora kvantiteter. Volymtillväxten i Europa har varit mellan 50 procent och 100 procent jämfört med samma period i fjol de senaste veckorna”, skriver Kepler Cheuvreux. Affärsområdet Personal Care gynnas alltså, medan Professional Hygiene, mjukpapper för storförbrukare, kan komma att påverkas negativt av stängda events och mindre folk på offentliga platser och arbetsplatser.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Essity, Kepler Cheuvreux, Europa, Personal Care, Professional Hygiene, Essitys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kepler, Bunkring, gynnar, Essity
PrivataAffärer - 01 feb 19 kl. 09:38

Essity och H&M i analytikernas fokus

Flera analytiker höjer sina riktkurser för hygien- och hälsobolaget Essity efter torsdagens bokslutsrapport, enligt Bloomberg: SEB har höjt sin riktkurs till 280 kr från tidigare 265 kr med upprepad köprekommendation. Även ABG Sundal Collier sätter 280 kr som riktkurs, en höjning från 250 kr, samtidigt som köprekommendationen upprepas. Goldman Sachs nya riktkurs lyder på 260 kr, upp från 235 kr.

DI - 20 mar 19 kl. 08:35

Kepler Cheuvreux höjer Essity – här är dagens rekar

Kepler Cheuvreux skruvar upp riktkursen för hygienkoncernen Essity, medan Nordea sänker Nokia..

PrivataAffärer - 15 jul 19 kl. 10:31

Kepler: Minskat överutbud gynnar JM

”Nedgången i den svenska bostadsmarknaden började under juni 2017. Sedan dess har marknaden karaktäriserats av ett överutbud, vilket haft en negativ effekt på JM:s försäljning. Då det tar cirka två år att bygga en lägenhet, börjar överutbudet nu ta slut, och efterfrågan börjar komma ikapp.

PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 12:43

Kepler Cheuvreux: Nio köpvärda aktier med över 100 procents uppsida

Rekommendationslistan är ett gratisverktyg på Swedbanks sajt  där de nordiska aktier som Swedbank och samarbetspartnern Kepler Cheuvreux har under bevakning. I dagsläget finns alltså en hel bunt aktier som analytikerna anser köpvärda och som dessutom har en potential att minst dubblas i värde. Norska aktier är i majoritet men det finns också några svenska aktier med stor potential.

PrivataAffärer - 08 jan 20 kl. 13:06

Analys: Gott om medvind kvar för Essity

Handelsbanken Capital Markets höjde på tisdagskvällen sin rekommendation för aktien till köp, med ny riktkurs 340 kr (320). ”Vi väntar oss att bolagets starka vinstmomentum ska fortsätta under det första halvåret 2020, och vi höjer vårt ebita-estimat för helåret 2020 med 10 procent”, skriver Handelsbanken i analysen. Den optimistiska hållningen motiveras bland annat med att Essity åtnjuter lägre kostnader för insatsvaror, i första hand för pappersmassa.

Kristianstadsbladet - 29 nov 11 kl. 06:30

Imponerande, Kepler

Lars Kepler "Eldvittnet" (Bonniers) En ung utsatt kvinna blir brutalt ihjälslagen på ett behandlings?
Lars Kepler?Eldvittnet?

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 11:19

Kepler: Volvo attraktivt efter kursfall

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys, där rekommendationen för Volvo höjs till köp (behåll). Riktkursen sänks däremot till 160 kr (180), vilket kan ställas mot att Volvo handlas till drygt 134 kr på måndagsförmiddagen. I analysen tar Kepler Cheuvreux upp att de starka kvartalssiffrorna delvis kan hänvisas till att efterfrågan och därmed beställningar har tidigarelagts och Kepler påminner om att det är en cyklisk industri.

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 09:15

Kepler: Positiva utsikter för 2019 ger köpläge i Evolution Gaming

”Evolution Gamings Q4 rapport var starkare än väntat där både tillväxten och lönsamheten överraskade positivt”, skriver Kepler Cheuvreux som även lyfter fram att bolaget lämnade prognoser för en ebitda-marginal för 2019 som låg över bankens egna estimat. Vidare förväntar sig Kepler Cheuvreux att de reglerade marknaderna kommer att växa och att dessa kommer att utgöra en större andel av bolagets intäkter. ”Vi förväntar oss att en ökad andel av intäkter från reglerade marknader leder till att värderingsmultiplarna återgår till de historiska nivåerna”, skriver Kepler.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 09:12

Essity varnar för nytt sparpaket

Programmet ska enligt beräkningarna ge årliga kostnadsbesparingar om cirka 800 miljoner kr, med full effekt i slutet av 2019. Det framgår av ett pressmeddelande. Som bakgrund påminner Essity att bolagets marginal under första halvåret 2018 påverkats negativt av betydligt högre råvarukostnader.

DI - 28 dec 18 kl. 15:36

Essity vinner mot Skatteverket – ska få miljard

Högsta förvaltningsdomstolen ger hygienbolaget Essity rätt i en tvist med Skatteverket, där Essity tidigare tvingats betala 1,2 miljarder kronor i skatt och skattetillägg. Domen innebär att Essity har rätt att få tillbaka merparten av pengarna plus ränta. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Minskad risk för stora förluster med dynamiska portföljer

Världen har drabbats hårt av det nya coronavirusets framfart, vilket lett till stora fall på börsen. I sådana situationer är det enkelt att man låter känslorna styra och rädslan för stora förluster leder lätt till förhastade och dåligt genomtänkta investeringsbeslut. Otaliga studier visar att vi i kristider tenderar att ta de absolut sämsta investeringsbesluten.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Landeborn: Ekonomin kan öppna upp efter påsk

Det sade Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank, i en marknadsuppdatering med anledning av coronavirusutbrottet. Samtidigt lyfter hon hur osäkerheten är hög och om det blir en mer långvarig nedstängning än så, eller om vi får en ny våg av smittspridning längre fram finns en risk att situationen blir värre. Coronavirusoron har utlöst den näst största nedgången någonsin i Dow Jones-index under 30 dagar.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Professorn: I bästa av världar är ekonomin sig lik efter krisen

Eftersom gamla jobb och företag fortfarande duger är konkurser samhällsekonomiskt skadliga. Därför behövs nu stora stöd för inkomstbortfall, inom kort kan dessa behövas i storleksordningen 100 miljarder kronor per månad. Rune Andersson, grundare och ordförande för Mellby Gård, som också deltog vid webbinariet, delade den bilden och menade att svenska staten bör göra som i Norge.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

”Slopad amortering lättnad för hushåll – inte bostadsmarknaden”

”Det blir en sorts likviditetsstöd till hushåll som har bolån. Med tanke på att medianlåntagaren amorterar över 3.000 kronor i månaden är det klart att det kan få effekt på ekonomin och hushållens utrymme för konsumtion”, säger han.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

FI: Hundratusentals kan komma att ansöka om amorteringsfrihet

FI-generaldirektören Erik Thedéen uppgav att myndigheten kommer att utvärdera undantaget från det strikta amorteringskravet under våren 2021. Åtminstone fram till i juni nästa år kommer detta undantag att gälla. ”Finansinspektionens styrelse har givit starkt stöd åt detta undantag”, fortsatte han med tillägg att det kommer att fattas formellt och gälla från och med tisdagen efter påsk.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Uppgifter: H&M förhandlar om permitteringar för tusentals anställda

H&M kommer redan under torsdagen att informera om stora besparingsåtgärder, enligt uppgifter till Di. Redan under morgonen har personal fått information om permitteringar. Bara på techavdelningen kommer tusentals att permitteras eller få sluta, en blandning av fastanställda och konsulter.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Aptiten på lax ökar under pandemin

Norska produkter står för över hälften av den sjömat som konsumeras i Sverige. ”Vi trodde att den uppbunkring av fryst fisk som vi såg för tre veckor sedan skulle innebära att folk sparade hemma i händelse av sämre tider, men så har det inte blivit. Det vi kan se är att konsumentera bunkrar, äter upp och sedan kommer tillbaka för att bunkra ännu mer”, säger Sigmund Bjørgo, Sverigechef för Norges Sjömatråd, till Fri Köpenskap.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Spilttrad syn på Intrums aktie

Handelsbanken Capital Markets delar kreditmarknadens oro och befarar marginalpress inom Intrums kredithanteringsverksamhet under de kommande kvartalen. Hög skuldsättning för bolaget är ett bekymmer, skriver Handelsbanken i den analys där rekommendationen sänks till sälj med riktkurs 120 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under torsdagen. ”Det finns en tydlig påverkan på Intrums verksamhet i södra Europa (Italien, Spanien och Grekland) och Frankrike.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sparekonomen hyllar FI:s amorteringsbesked

Läs också: FI: Bankerna får ge alla amorteringsfrihet – Det är ett bra och mycket viktigt besked från Finansinspektionen, som kommer att göra stor skillnad för enskilda. Amorteringskravet är oflexibelt till sin natur, och det var en av mina invändningar när det infördes 2016. Nu visar FI att man är flexibel i det allvarliga läge som svensk ekonomi går in i, säger ho

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Svenskarna står fast vid sitt långsiktiga sparande

Det framgår av en undersökning som branschorganisationen Fondbolagens förening har gjort. Kantar Sifo Prospera har på uppdrag av Fondbolagens förening frågat 1.131 fondsparare om de förändrat sitt fondsparande till följd av de senaste veckornas börsturbulens.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.