YA > Lokalt

Thursday, 09 April, 22:17

YA - 25 mar 20 kl. 10:08

Unga får digital hjälp av bup i coronatider: ”Vana vid tekniken”Unga erbjuds digitala samtal med barn- och ungdomspsykiatrin, bup. Corona har tvingat fram ett arbetssätt som kan göra vården mer jämlik och nära..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungafår , digital, hjälpav , bupi , coronatider, Vana, vid tekniken
GöteborgsPosten - 23 mar 14 kl. 07:00

Hundratals barn och unga köar till BUP

Det drastiskt ökade behovet av neuropsykiatriska utredningar är en tuff uppgift för regionens BUP-mottagningar. Bara på Södra Älvsborgs sjukhus står 250 barn i kö..

UNT - 05 jan 13 kl. 15:09

Allt fler unga söker till Bup

Allt fler söker hjälp inom barn- och ungdomspsykiatrin.Framför allt är det personer med adhd och anorexia som vänder sig dit..

BT - 30 nov 14 kl. 09:31

Extrapengar ska få bort kö till BUP

BUP i Borås har fått extra pengar och i september nästa år ska kön vara helt borta. Hundratals barn och unga har fått vänta länge på att få en neuropsykiatrisk utredning. Men nu är väntan över.

BT - 13 sep 13 kl. 12:12

Ingen förbättring för väntan på Bup

Väntetiderna för att få vård inom barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) har inte förbättrats de senaste åren, enligt Socialstyrelsen. Enligt fjolårets mätning såg det sämre ut 2012 än 2011. Och siffrorna hittills i år visar ingen förbättring.

Sydsvenskan - 22 mar 19 kl. 21:46

Bup efterlyser hjälp från resten av samhället

För att komma till rätta med den allt mer utbredda psykiska ohälsan bland barn och unga måste samhället ta ett samlat grepp. Det skriver 28 chefer och överläkare från barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Bup har sett.

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 19 kl. 21:46

Bup efterlyser hjälp från resten av samhället

För att komma till rätta med den allt mer utbredda psykiska ohälsan bland barn och unga måste samhället ta ett samlat grepp. Det skriver 28 chefer och överläkare från barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Bup har sett.

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 11 kl. 08:38

Många unga sökte hjälp till sommaren

Rekordmånga unga sökte hjälp hos barn- och ungdomspsykiatrin och ungdomsmottagningarna i Helsingborg inför sommaren. ? Normalt får vi in 40-55 remisser per månad.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 11:00

Ökad psykisk ohälsa bland unga oroar

lund Mariamottagning Mellersta Skåne har varit öppen i drygt ett år. På måndagen besökte Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare, Lund för att höra hur arbetet har gått hittills.
Han lyssnade även till erfarenheterna från mottagningen Unga vuxna.

Sydsvenskan - 14 sep 13 kl. 06:30

Längre köer till BUP

Fler landsting än tidigare misslyckas med målen att erbjuda barn och unga psykiatrisk vård inom en viss period.Sedan 2007 har väntetiderna inom barn och ungdomspsykiatrin (BUP) förkortats. Men de senaste åren har det stannat av.

DN - 25 jul 14 kl. 16:43

”BUP måste börja följa effektiva behandlingsmetoder”

Precis som organisationen Mind skriver (DN debatt 20/7) är självmord bland bland unga ett allvarligt samhällsproblem och en fruktansvärd tragedi. Men jag tror inte på ännu en nollvision eller ännu en uppsättning "helhetsgrepp". Det som krävs är att barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, börjar följa de behandlingsmetoder som man vet är effektiva och vid behov skriver ut läkemedel med bevisad effekt..

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

Ystads krögare får hjälp att göra rätt

Samtidigt som regler och rekommendationer ska hindra spridningen av coronaviruset kämpar krögare med att tolka påbuden för att kunna göra rätt. I Ystad kunde krögarna på torsdagen stämma av med experter om man har tänkt rätt..

YA - 7 timmar sedan

Ystad visitor center stänger på grund av corona

Ystads besökscenter för film stänger på grund av coronasmittan..

YA - 7 timmar sedan

Skadegörelse: Vaksam bilist ertappade brevlådemarodörer

Epaförarna var i färd att dra loss brevlådor längs vägen, när en vaksam bilist uppmärksammade deras aktivitet. Polis tillkallades och de unga brevlådemarodörernas föräldrar informerades..

YA - 8 timmar sedan

Nya fall av covid-19 i Ystad – så många vårdas på lasarettet

Ytterligare två personer vårdas nu för covid-19 på Ystads lasarett. På sjukhuset finns sammanlagt fem covid 19-patienter varav en vårdas på intensivvårdsavdelning. .

YA - 12 timmar sedan

Smått i Norra Promenaden välkommet vårtecken

En andhona med sina två ällingar är ett välkommet vårtecken i Norra Promenaden i Ystad. .

YA - 22 timmar sedan

Lars Mohlin: Vill du att TV filmar ditt sista andetag?

Coronatider, då ger TV4 en lektion i riktigt lokal journalistik. Nu vet jag snart vad alla Stockholms förorter heter. Och att det är synd om en del reportrar som får mycket att göra..

YA - I förrgår: 00:01

Kommunen bjuder på avgiften för uteserveringarna

Ystads kommun gör som grannkommunerna och slopar avgiften för uteserveringar från mars till och med juni. – Beslutet körs i snabbspår och klubbas i fullmäktige om två veckor, säger kommunalrådet Kristina Bendz (M)..

YA - Igår: 14:26

Olycka: Traktor och moped har krockat – begränsad framkomlighet

En traktor och en moped har krockat på vägen mellan Ingelstorp och Valleberga. Framkomligheten är begränsad..

YA - Igår: 14:15

Tumult: Efterlyst man greps i park – flickvän försökte frita honom

Mannen på parkbänken var efterlyst, men när polisen grep honom försökte flickvännen frita sin vän. Det var tumultartade scener som utspelade sig vid Klosterdammen på tisdagskvällen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.