Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 07 April, 02:27

Sydöstran - 25 mar 20 kl. 10:05

Lex Sarah: Assistent sov igenom nattpassTrots att brukaren behöver assistens dygnet runt valde en anställd att sova sig igenom nattpassen. Händelsen har lex Sarah-anmälts och assistenten har fått sparken. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sarah

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lex, Sarah, Assistent, sov, igenom, nattpass
NT - 23 jul 12 kl. 14:09

Sexmisstankar lex Sarah-anmälda

En personlig assistent till en funktionsnedsatt man i Karlstad har lex Sarah-anmälts av kommunen sedan det kommit uppgifter om att assistenten förgripit sig sexuellt på den handikappade mannen..

Nya Wermlands Tidningen - 23 jul 12 kl. 14:43

Kommunanställd i Karlstad Lex Sarah-anmäld

En funktionsnedsatt man hävdar att han blivit sexuellt utnyttjad av en tidigare anställd personlig assistent, och Karlstad kommun Lex Sarah-anmäler nu assistenten..

Trelleborgs Allehanda - 05 nov 13 kl. 16:50

Lex Sarah-anmälan efter femårings död

Socialtjänsten i Trelleborgs kommun har gjort en lex Sarah-anmälan efter ett dödsfall för ett par månader sen.
En femårig flicka med grava funktionshinder avled och anmälan gäller misstankar om att omsorgen inte skötts på rätt sätt. En assistent sägs inte ha utfört sina arbetsuppgifter korrekt, vilket misstänks ha orsakat dödsfallet.

Västerbottens Folkblad - 07 jan 14 kl. 09:52

Assistenten daskade till – anmäls enligt lex Sarah

Vittnet fick se hur en assistent daskade till en person som deltagit i LSS-verksamhet. Det hela gjordes med baksidan av handen och träffade över tinningen. Nu har det hela, som inträffade i samband med en daglig verksamhet hos Umeå kommun, anmälts enligt lex Sarah.

Barometern - 17 jun 13 kl. 15:41

Lex Sarah-anmälan efter artiklar om Smedängen

Barometerns artiklar om missförhållanden på äldreboendet Smedängen gör nu att Kalmar kommun Lex Sarah-anmäler sig själva. Anmälan kommer efter Barometerns artiklar med omfattande kritik från två vikarier mot Smedängens äldreboende i Smedby. De berättar hur vårdtagare blir slagna och kallade tillmälen och att personal fotograferar vårdtagare med sina mobiler och skrattar åt det i fikarummet.

Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 06:30

Nya rutiner för lex Sarah

Rutinerna och riktlinjerna för lex Sarah har reviderats. För bara några dagar sedan riktades skarp kritik från IVO mot ett boende som hade liten kunskap om vad som gäller när missförhållanden upptäcks.
Tre olika dokument har slagits ihop till ett för att ärenden inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), IFO (individ- och familjeomsorg), samt omsorg ska ha samma rutiner vad gäller rutiner och riktlinjer för lex Sarah.

News55 - 20 sep 16 kl. 17:37

Personal på äldreboende struntar i att lex Sarah-anmäla

På äldreboendet i Jämtland lämnas inte några lex Sarah-anmälningar då personalen på boendet vill hålla varandra om ryggen. Personal på boendet uppger att de inte vet om det finns några rutiner för lex Sarah-anmälningar på boendet men att ”det borde finnas det”.       LÄS MER HÄR: Döende fick liv – äldreboende anmäls Enhetschef upplever motstånd Personalen säger även att klimatet och synsättet är sådant att man inte vill ange varandra och att det upplevs som att man ”sätter dit” en kollega.

BT - 30 jun 11 kl. 07:25

Kraftig ökning av lex Sarah-fall - och vårdaren nu polisanmäld

En anställd inom hemtjänsten i Borås har polisanmälts efter misstanken om att hon haft sex mot betalning med en åldring. En privatperson med koppling till mannen i 85-årsåldern står bakom anmälan. Den kommer att skickas vidare till åklagare för bedömning och brottsmisstanken är inledningsvis tjänstefel.

UT - 10 jul 13 kl. 15:54

Lex Sarah-anmälan i Tranemo

Sedan en anställd på ett vårdboende i Tranemo kommun brustit i sitt bemötande mot boende på vårdinrättningen har en lex Sarah-anmälan gjorts. En lex Sarah-anmälan har gjorts i Tranemo kommun sedan en anställd på ett vårdboende i kommunen brustit i sitt bemötande mot brukarna. I anmälan står att "de boende inte visats respekt eller uppmuntrats till delaktighet".

BT - 05 okt 12 kl. 08:08

Lex Sarah - en plågsam väg till bättre äldrevård

Lex Sarah leder till att hot, stölder, vanvård och andra missförhållanden inom äldreomsorgen avslöjas på ett nytt sätt. Den plågsamma vägens mål är en bättre äldrevård. ?

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

Man död efter hajattack

Sydöstran - 1 timme sedan

Mordförsök utreds efter storbråk

Sydöstran - 4 timmar sedan

Storbritannien: Boris Johnson intensivvårdas för covid-19

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas sedan hans tillstånd försämrats. Styret tas tillfälligt över av utrikesminister Dominic Raab..

Sydöstran - 1 timme sedan

Saudiarabien inför utegångsförbud

Sydöstran - 2 timmar sedan

Blekinge: Två små bränder sent på kvällen

Med en knapp kvarts mellanrum sent på måndagskvällen kom två larm om terrängbränder i Blekinge..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Nationalmuseum köper Gallen-Kallela-verk

Sydöstran - 3 timmar sedan

Ung kvinna utsatt för mordförsök

Sydöstran - 3 timmar sedan

Stödpaketet till idrotten – så fördelas det

Många får något – men ingen blir riktigt nöjd. Riksidrottsförbundets förslag till fördelningen av de statliga 500 stödmiljonerna till idrotten är lagt. Satsningen på barn- och ungdomsidrotten är tydlig..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Så ersätts Johnson i regeringen

Att Boris Johnson intensivvårdas för covid-19 är omtumlande för det brittiska folket, som nyligen genomlidit en politisk kris och som drabbats hårt av pandemin. Men det finns tydliga strukturer på plats för att ersätta premiärministern, enligt statsvetaren Nicholas Aylott..

Sydöstran - 4 timmar sedan

Charli XCX gör album i hemkarantänOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.