SVT > Inrikes

Sunday, 05 April, 11:14

SVT - 25 mar 20 kl. 10:10

Överläkaren: Självklart finns en rädsla bland vårdpersonalNär nya siffror från Italien visar att nästan var tionde smittad person där är vårpersonal, och att över 20 italienska läkare har dött de senaste två veckorna, frågar många sig hur det är att jobba inom svensk sjukvård just nu. – Vi har väldigt stor respekt och iver för att göra det så bra som möjligt för alla patienter, men sen finns det självklart en rädsla. Vi saknar ju skyddsutrustning, säger Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Italien, Johan Styrud, Danderyds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överläkaren, Självklartfinns en , rädslabland , vårdpersonal

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Experten: ”Snorduscha inte din omgivning”

Den som snyter sig eller nyser rakt ut i luften utsätter sin omgivning för en snordusch. Det menar Anna-Lena Spetz, professor i immunologi, som gästade Helgstudion i SVT..

SVT - 4 timmar sedan

Coronaviruset: 2 april – 4 april

Här kan du i efterhand läsa SVT Nyheters direktrapportering om coronaviruset..

SVT - 4 timmar sedan

”Arbetsgivare kan hamna i domstol för brister i vårdpersonalens skyddskläder”

Arbetsgivaren är skyldig att vidta alla åtgärder som behövs för att skydda personal som riskerar smittas på jobbet. Det säger arbetsrättsexperten Tommy Iseskog, som tror att chefer och kanske även politiker kommer ställas inför domstol..

SVT - 5 timmar sedan

5 april: Nattens nyheter

SVT - 8 timmar sedan

Höger och vänster om coronapandemin: ”I stora kriser blir plötsligt alla socialister”

Hur bra rustat är Sverige för att hantera coronakrisen? Karin Svanborg-Sjövall, vd för tankesmedjan Timbro och Enna Gerin, biträdande chef för det fackliga idéinstitutet Katalys, debatterar i Mötet..

SVT - 14 timmar sedan

Trottoarapotek införs för alla över 70 år

Apoteket inför trottoarapotek för att personer och 70 år och i riskgrupper ska kunna knacka på och få hjälp med sina mediciner utan att behöva gå in i lokalen. – Gå till apoteket, knacka på och ropa in så kommer det någon och hjälper dig, säger Markus Sjöqvist, kommunikationschef Apoteket..

SVT - 16 timmar sedan

Regeringen backar om kritiserat lagförslag

Regeringen backar om den nya lag som ska ge regeringen utökade maktbefogenheter i kampen mot coronasmittan. Enligt vad SVT erfar har förslaget efter kritiken från andra riksdagspartier skrivits om så att riksdagen i efterhand kommer att kunna pröva varje åtgärd som regeringen vidtar inom ramen för den nya lagen..

SVT - 18 timmar sedan

Coronaviruset stoppar utvisningar från Sverige 

Reseförbud och stängda gränser i coronapandemins spår gör att nästan inga utvisningar går att genomföra. Polisen har nu börjat släppa ut människor som sitter i förvar i väntan på utvisning. – Det är ett stort problem, säger Patrik Engström, chef för Gränspolissektionen på Noa.

SVT - 19 timmar sedan

Ulf Kristersson (M): Demokratin måste fungera även i en kris 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är kritisk till regeringens förslag om att kringgå riksdagen under coronakrisen.  “Djupt otillfredsställande att regeringen valt att involvera riksdagens partier så sent och relativt slarvigt”, skriver han på Facebook. .

SVT - 21 timmar sedan

Följ med ambulansen en dag på corona-larm

Över hälften av alla uttryckningar handlar numera om misstänkt corona för ambulanssjukvårdaren Joni Rääf och specialistsjuksköterskan Pelle Sandén. SVT fick följa med på ett av deras 15 timmar långa arbetspass..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.