YLE > Finland

Thursday, 02 April, 00:58

YLE - 25 mar 20 kl. 10:08

Ingåborna ska få säga mera till om vad kommunens pengar ska användas tillIngåborna ska i högre grad få vara med och planera kommunens ekonomi. På det sättet förbättras både invånarnas aktivitet och kommunens livskraft..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingåbornaska , , säga, meratill om vad , kommunens, pengar ska användas till
YLE - 10 nov 16 kl. 11:38

Ingåborna får veta allt om gasröret till Paldiski

På torsdagskvällen (10.11) har Ingåborna och andra intresserade en möjlighet att ställa frågor om gasrörsprojektet mellan Ingå och Estland. Informationsmötet ordnas i Wilhelmsdal klockan 18.

YLE - 27 okt 15 kl. 17:20

Mönstereleven Ingå gör effektiv budget

Ingå investerar försiktigt i nästa år. Till satsningarna hör tryggare trafik och pengar till kollektivtrafiken istället för indragna bussar. Framtiden för Wilhelmsdal blir ändå den hetaste potatisen, tror kommundirektören.

YLE - 26 maj 14 kl. 13:56

Ingåborna rädda för jättestenkross

Över 300 mänskor har hittills skrivit på en adress mot företaget Rudus planer på att utvidga sin stenkrossverksamhet i Joddböle i Ingå. Planen är att utvidga det 20 hektar stora området till 390 hektar. Camilla Gorbatow, som är ordförande för egnahemsföreningen i Ingå, är en av de som har skrivit på adressen mot företagets planer på att utvidga verksamheten att krossa och sälja stenmaterial.

YLE - 26 sep 13 kl. 07:08

Ingå borde konkurrensutsätta vårdhemmen

De olika vårdhemmen som Ingå anlitar borde konkurrensutsättas under nästa år för att få ner kostnaderna. Det föreslår grundtrygghetschefen. Ingå ska också lägga ut munhälsovården på entreprenad eftersom kommunen inte har lyckats få den att fungera i kommunens regi.

YLE - 16 sep 14 kl. 04:00

Lämnar Ingåpolitiken för en vinter i värmen

Frågan om hur tungt det politiska ansvaret väger på en fullmäktigeledamot är aktuell i Ingå där socialdemokraten Britta Lindblom nu lämnar kommunfullmäktige mitt i mandatperioden. Lindblom lägger fullmäktige och omkring 10 uppdrag i olika politiska organ bakom sig för att tillbringa vintern i värmen i Grekland. Britta Lindblom har varit med i politiken i 26 år.

YLE - 06 jun 14 kl. 00:31

Pro Ingå är mot Rudus planer i Joddböle

Fre 6.6.2014 kl.

YLE - 15 jun 15 kl. 05:53

Bibban är Ingåbornas vardagsrum

Ingåborna fick en gemensam samlingsplats när det nya biblioteket öppnades i höstas. Ingå bibliotek, som sedan ett drygt halvår finns i kommungården, är unikt bland annat för att man kan besöka det också utanför öppettiderna. Den som har ett bibliotekskort med pinkod kan besöka biblioteket från klockan sju på morgonen till klockan åtta på kvällen.

YLE - 07 maj 17 kl. 08:48

Ingås nya ledning fokuserar på markplanering, vård och skolor

Henrik Wickström, SFP, är ny ordförande för kommunstyrelsen i Ingå. Han konstaterar att en del av de stora frågorna nog varit på agendan redan under innevarande fullmäktigeperiod. Hit hör bland annat social- och hälsovårdsreformen och landskapsreformen och hur förändringarna påverkar Ingå på sikt.

YLE - 26 feb 14 kl. 20:50

Ja till automatbibba i Ingå

Bildningsnämnden i Ingå vill att det nya biblioteket ska hålla öppet också utan personal då det slår upp sina dörrar i höst. Trots att de exakta kostnaderna inte ännu är klara för ett system med självbetjäning sa nämnden på onsdagen (26.2) ja till planerna.

YLE - 07 maj 15 kl. 15:18

Mera psykiska problem i Ingå

Den arbetsföra befolkningen i Ingå mår sämre än tidigare. Sjukskrivning på grund av psykiska orsaker har ökat. Det visar kommunens välfärdsberättelse.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Skyddsutrustningen och användningen av andningsskydd väckte debatt i riksdagen

Regeringen försäkrar att Finland ökar antalet coronatester och att skyddsutrustningen räcker till. Tillgången till andningsskydd oroade ändå i riksdagen..

YLE - 5 timmar sedan

Riksförlikningsmannen har påbörjat medling om kollektivavtal för de kommunalt anställda

Vårdarna och de kommunalt anställdas kollektivavtal har löpt ut. Nu medlar riksförlikningsmannen mellan parterna..

YLE - 5 timmar sedan

Sjöbevakare i Hangö håller koll på båttrafiken över gränsen till Egentliga Finland - hittills har alla båtar fått passera

Sjöbevakarnas sommarsäsong fick en oväntad rivstart då Nylands gränser stängdes..

YLE - 6 timmar sedan

De minsta företagen är ännu utan stöd – här kan du läsa vad läget är för tillfället

De minsta företagen är mer utsatta än större under koronakrisen. Regeringen har fattat flera beslut om stöd till dem. Men av flera orsaker har företagen inte ännu kunnat få dessa stöd..

YLE - 8 timmar sedan

Regeringen vill åtminstone tredubbla antalet coronatester, men är avsikten att masstesta?

Hittills har Finlands linje varit att främst göra coronatest på personal inom hälsovården och personer med allvarliga symtom. Det här för att garantera att coronatesterna räcker till. På onsdagen meddelade regeringen att man nu har för avsikt att testa betydligt fler..

YLE - 8 timmar sedan

Gröna och svarta värderingar ställs mot varandra när ekonomin ska återhämta sig från coronachocken

"När den här tröstlösa epidemin är över kan ekonomin återhämta sig med metoder som antingen försvårar eller underlättar lösandet av den ekologiska hållbarhetskrisen. Här finns en stor risk men också en möjlighet.".

YLE - 8 timmar sedan

Allmänna arbetslöshetskassan varnar: En enorm våg av ansökningar är på kommande, betalningar kan försenas

Finlands största arbetslöshetskassa YTK varnar för att det blir långa köer i behandlingen av arbetslöshetsförmånerna, skriver Yle Uutiset..

YLE - 9 timmar sedan

Västnyländska kommuner löser bristen på arbetsuppgifter på olika sätt - Hangö väljer att permittera

De västnyländska kommunerna förbereder sig för vad de ska göra med den stora andelen anställda som tillfälligt är utan arbetsuppgifter till följd av coronaepidemin..

YLE - 11 timmar sedan

Skåldöfärjan stod stilla i 6 timmar - avgår nu med avvikande tidtabell fram till veckoslutet

Färjetrafiken mellan fastlandet och Skåldö i Ekenäs skärgård låg nere på onsdagen (1.4) på grund av ett tekniskt fel..

YLE - 10 timmar sedan

Mildare marsväder än vanligt i år – vid sydkusten var månaden exceptionellt mild

Meteorologiska institutet uppger att mars månad var mildare än vanligt i synnerhet i de södra delarna av landet – precis som hela början av året. Vid sydkusten var det till och med exceptionellt varmt, medan det regnade mer än vanligt i sydvästra Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.